MS Crossroads -parlamentti
http://mscrossroads.org/cgibin/YaBB.cgi
Hoito >> Lääkitys >> Kannabista reseptillä?
http://mscrossroads.org/cgibin/YaBB.cgi?num=1048961001

Aiheen aloittaja great_has_been Pvm 29.03.2003 - 20:03:21

Aihe: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja great_has_been Pvm 29.03.2003 - 20:03:21

New Scientist 29/03/03 s 9.  
Vapaa suomennos:
Maailman ensimmaiset kannabikseen pohjautuvat laakkeet ovat reseptilla saatavissa Englannissa vuoden loppuun mennessa, sanoo ministeri Robert Ainworth Englannin sisaministeriosta.

GW Pharmaceuticalsin suihkemuodossa oleva valmiste on ensimmainen.   Suihke muodostuu kahdesta kannabinoidista, jotta laakkeen "high"-vaikutus rajoittuisi.

Kliiniset kokeet, joissa ms-tautia sairastavat ihmiset ovat kokeilleet suihketta ovat olleet erittain positiiviset vahentaessaan kipuja ja lihasspasmeja.

Valmiste tarvitsee viela luvan Medicines Control Agencylta, ja yhtio tekee hakemuksensa lahiviikkoina.  Yrttikannabis ei ole sallittua laakinnallisiin tarkoituksiin joissain USA:n osavaltioissa ja Kanadassa.

-------

Englannissa "melkein kaikki" ms-potilaat kayttavat kannabista, joka kuulemma on ylivoimainen spastisuuteen.   Suomessa tiettavasti Kela olisi taipuvainen suhtautumaan asiaan myonteisesti, mutta MS-liitto suhtautunee kielteisesti.   On sitten varmaan hankittava Englannistakin itselleen neurologi, joka tarvittavat reseptit kirjoittelee.

Aihe: Re: Kannabista reseptilla jo 2003?
Kirjoittaja autonen sirpa Pvm 02.04.2003 - 21:56:54

mä olen lukenut, et kannabiksen jotkut osat auttavat vapinaan. ois hienoo, jos tämä uusi lääkeaine tulis suomeen!!
vapina on veemäisin oire, varsinkin käsissä!!! :-/ :'(

Aihe: Re: Kannabista reseptilla jo 2003?
Kirjoittaja great_has_been Pvm 02.04.2003 - 23:05:02

Olen nyt vain lehdista seuraillut kannabis-tutkimuksen kehitysta ms-tautiin, ja eras televisio-ohjelma oli kylla aika vakuuttava.  Sellainen koehenkilo, joka ei ollut aikoihin pystynyt vapinan vuoksi itse syomaan, sai nyt ruokailuvalineet pysymaan kadessa, jotenkin ja mieleen hanen kommenttinsa ja onnellinen hymy: "I feel so normal".

Englannissa ms-jarjestot ovat olleet voimakkaasti tukemassa tutkimuksia ja toimivat valmisteen pikaisesti markkinoille saamisen eteen.   Suomessa en ole havainnut minkaanlaista kantaa.    Tiettavasti spastisuuteen liittyvat kivut ja vapina ovat ne oireet, joita kannabis parhaiten lievittaa.   Sivuvaikutuksena on mm. rytmiharioita.

Mielenkiintoinen yksityiskohta New Scientistin artikkelissa oli se, etta ministeri oli nimenomaan sisaministeri (poliisi- ja huumeasiat).   Kaytannossa on kai Englannissa niin, etta ms-potilaat saavat kaikessa rauhassa kannabista kayttaa, ja se helpottaisi poliisin toimintaa, jos ms-potilaat saisivat aineensa laillisesti.

Aihe: Re: Kannabista reseptilla jo 2003?
Kirjoittaja great_has_been Pvm 11.06.2003 - 12:31:11

IFMSS:n postissa oli tänään juttu, jossa kerrottiin, että 20 päivä kesäkuuta kolme merkittävää englantilaista ms-tutkijaa vastaa internetissä kysymyksiin.   Yhtenä vastaajana on tämä Englannissa laajamittaisia ms:n kannabishoidon kokeiluja johtanut tutkija.

Tässä linkki siihen Englannin tutkimukseen, mutta huhujen mukaan tulokset ovat olleet niin hyviä, että Englannissa lääke tulee markkinoille melko pian.

http://www.cannabis-trial.plymouth.ac.uk/

Aihe: Re: Kannabista reseptillä jo 2003?
Kirjoittaja Hanna Pvm 13.07.2003 - 03:25:32

Tässä asiaa miettineenä ja tutkineena erilaisia lähteitä mitä ko. aineen vaikutuksesta ms:n on netistä saatavilla, tulin tulokseen, että kannabis olisi ehdottomasti mun lääkkeeni. Suurimmat hoitotulokset on saatu aikaiseksi: spastisuus, ataksia, tremor ja fatiikki.

Mietityttään jäi, miksei Suomen ms-liitto ota asiaan julkista kantaansa!! Olisiko meissä parlamenttilaisissa sen verran pioneerihenkeä, että tekisimme adressin liitolle, että asiaan täytyisi saada julkinen kannanotto. Mielellään tietenkin puoltava sellainen. Great, kun on niin hyvä oraganisoimaan ja saamaan aikaan, olisiko mitään loisteliasta ideaa asian eteenpäin viemisessä?

Tai yl. muuten löytyisikö kiinnostusta asian eteenpäin viemisessä?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä jo 2003?
Kirjoittaja jehkotar Pvm 13.07.2003 - 11:25:05

Myönnän minäkin, että koko ajatus siitä että kannabis toimisi minun lääkkeenä saa mut vastakarvaan. Jäisi ehkä jopa hyvä tutkittu hoito ottamaat, näin äkkiseltään kun mietin. Mutta ehkä vuodet tekee minusta avarakatseisemman. Onhan monet lääkkeet tänä päivänä jo sinällään aika myrkkyä.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä jo 2003?
Kirjoittaja Jarod Pvm 13.07.2003 - 19:23:26

Käsittääkseni sillä on eroa, että puhutaanko kannabinoidista vai kannabiksesta! Kannabiksesta (siis huumeesta) ei käsittääkseni ole edes todettu olevan hyötyä MS:ään. Korjatkaa viisaammat jos olen väärässä!

Aihe: Re: Kannabista reseptillä jo 2003?
Kirjoittaja great_has_been Pvm 13.07.2003 - 20:40:02

Olenhan aiemminkin kirjoittanut, etta kannabis on spastisuuteen noissa em. tutkimuksissa todettu ylivertaiseksi valmisteeksi.   Kyse on siis kannabiksesta, josta on poistettu se molekyyli, joka aiheuttaa huumaavaan ("high") vaikutuksen.   Sitten kun Englannin kannabiskokeet ovat valmistuneet ja sille on saatu ms-tarkoituksiin hyvaksynta, kaynnistan heti kansalaisadressin (ms-liittohan ei ole asiasta kiinnostunut).   Mutta voin vakuuttaa, etta jo nyt olen aika tehokkaasti pitanyt huolta siita, etta ns. asiasta paattavat tahot ovat tutkimuksen kehityksesta kiinnostuneita.   Vastustus tulee lahinna sellaisilta tahoilta, jotka eivat tunne ms-tautia, ja kuvittelevat, etta kaikenlaisiin aineisiin syntyy riippuvuus.

JA MITAS SITTEN ON MERKITYSTA, JOS JOKU SPASTISUUSKIpuileva SAA KUNNOLLA NUKUTTUA, JA VOI OLLA ILMAN KIPUJA, VAIKKA TARVITSISIKIN LAAKITYSTA JATKUVASTI.   Se on vaan narkkarit, jotka myyvat katukaupassa reseptilaakkeita, ja spastisuudesta karsivien ei tarvitse olla huolissaan huumerikollisista, se on poliisin asia.  


Aihe: Re: Kannabista reseptillä jo 2003?
Kirjoittaja elisabet Pvm 13.07.2003 - 23:34:15


13.07.2003 - 03:25:32:
Suurimmat hoitotulokset on saatu aikaiseksi: spastisuus, ataksia, tremor ja fatiikki.

On aika mielenkiintoista, jos sama lääke auttaa sekä spastisuuteen että tremoriin. Bentsojen en kyllä usko ms-taudissa auttavan tremoriin. Nehän aiheuttavat lihasheikkoutta, joka taas enemmänkin pahentaa vapinaa. Jos joku lääkäri on tarjonnut bentsoja tremoriin, sen täytyy perustua siihen käsitykseen, että vapina johtuu jännityksestä, joka taas on toinen juttu.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä jo 2003?
Kirjoittaja Hanna Pvm 14.07.2003 - 00:51:47


13.07.2003 - 23:34:15:
Bentsojen en kyllä usko ms-taudissa auttavan tremoriin. Nehän aiheuttavat lihasheikkoutta, joka taas enemmänkin pahentaa vapinaa. Jos joku lääkäri on tarjonnut bentsoja tremoriin, sen täytyy perustua siihen käsitykseen, että vapina johtuu jännityksestä, joka taas on toinen juttu.


Näin itsekin ajattelen, siksi en ko. valmistetta aikanaan aloittanutkaan, vrt. hyi  bentsoja, Risolid. Epikriisissä nimenomaan lukee, että aktiotremor ja ylä- ja alaraajojen dysmetria, etc. Jännitysvapinasta ei siis kohdallani voi millään muotoa puhua.

Greatille kiitos, että on valveutunut! Itse ajattelen samankalataisesti asiasta ja vaikka en valmistetta ikinä tarvitsisikaan, olisin kuitenkin valmis taistelemaan Suomessa niiden mäsäläisten puolesta, jotka sitä tarvitsevat. Hoitokeinoja on kuitenkin tarjolla niin vähän, että kaikki otetaan vastaan. Muu maailma kuitenkin jo hyväksyy, niin pakkohan sen tännekn on jossain vaiheessa rantautua.

Valmistetta ei ole kuitenkaan tarkoitus käyttää huumavaassa tarkoituksessa vaan hoidon tukena! Ja kannabis se on, jota paljon tutkittu. En lähtisi hutkiin ennen kun on tutkittu/kokeiltu;).

Aihe: Re: Kannabista reseptillä jo 2003?
Kirjoittaja Hanna Pvm 22.07.2003 - 11:53:17

Tähän ketjuun ei kovin paljon kannanottoja ole tullut! Huomaa, mitä yhteiskunnallinen asennoituminen kannabikseen saa aikaiseksi. Syökääpä piruuttanne joskus lätkä pameja, mitä mielellään muuten spastisuuteen syöttö, katsokaas meneekö pää sekasin?

Kannabis lääkekäytössä ei tarkoita, että päihdytään vaan poistetaan oireet!

..what ever.. me olemme kuitenkin niitä, jotka asiaan voivat vaikuttaa.. kun liitto on hiljaa!

Aihe: Re: Kannabista reseptillä jo 2003?
Kirjoittaja einarixx Pvm 22.07.2003 - 17:21:18

Minun kantani. Aion heti kokeilla kun tulee markkinoille ;D Jos vain löytyy lääkäri joka kirjoitaa reseptin  :)  Paikkakunnan yksityis lääkäri sanoi kirjoitan mitä sinä haluat joka helpotaa oloa.   8)

Aihe: Re: Kannabista reseptillä jo 2003?
Kirjoittaja Christina Pvm 23.07.2003 - 17:51:21

En aio kokeilla, kaksi lääkekokeilua riitti, kannabikseen en usko, ei se progressiivisuutta poista!

Aihe: Re: Kannabista reseptillä jo 2003?
Kirjoittaja Hanna Pvm 23.07.2003 - 19:45:06

EIhän mikään tätä toistaiseksi paranna. Oireita helpottavia menetelmiä kuitenkin on. Kannabis niistä lukeman perusteella hyvä vaihtoehto, sitten jos tila sitä joskus vaatii. Siksi haluaisinkin, että joskus, jos olen siinä tilassa, että kannabis auttaisi, niin haluaisin, että se on lainvoimaista, eikä kiellettyä. Äitinä moraaali kuitenkin korkealla, että ei sitä lakia viitsisi lähteä siinä vaiheessa rikkomaan.

Toivomus tietenkin on, että näin ei tulisi käymään, mutta uskoisin Suomessa olevan paljon ihmisiä, joille kannabiksesta lääkekäytössä olisi hyötyä.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä jo 2003?
Kirjoittaja great_has_been Pvm 15.08.2003 - 11:39:42

Tuolla "Hyi bentsoja" -ketjussa on sivuttu myös kannabista.   Aiemmin tässä samassa ketjussa olevasta linkistä voi todeta (latest news) että tulosten julkistaminen on viivästynyt syyskuuhun (minulla ei ole tietoa minkä vuoksi).

Tällä viikolla tuli EAE:sta ja kannbiksesta mielenkiintoinen tutkimustulos:

http://www.msif.org/en/research/research_news/cannabinoids_inh.html

Vaikka olenkin sitä mieltä, että rottakokeilla ei mäsää ratkaista, niin on aika mielenkiintoinen tämä tutkimustulos, jonka mukaan kanabis vähensi rottamäsien neurodegeneraatiota.

Minulla on siis hyvä ystävä, joka käyttää (PPMS) kannabista päivittäin, koska vapina ja spastisuus olisivat muuten sietämättömiä.   Hän on elegantti ja täysin normaalin näköinen (jos kyynärsauvat sallitaan) ja täysissä sielun voimissaan.   Mutta hän kertoi, että ilman kannabista ei pystyisi nukkumaan, ja nukkumatta taas ei jaksa.

Kannabiksen annostelu on ongelmallista, koska on kyseessä luonnontuote, ja pitoisuudet vaihtelevat ruohosta toiseen, ja voivat saman ruohon eri osissakin olla erilaiset.   Tupakanpolton osaamisesta ei ole mitään hyötyä (runsaan 30 vuoden kokemuksella voisin sanoa osaavani sen homman).   Kannabis yskittää ihan tolkuttomasti, eikä sen poltteleminen ole mikään nautinto.

Jos illalla polttaa, on ihan absurdi kokemus, kun ihan vain älyllisestä uteliaisuudesta tekee joitain venytyksiä, joihin kroppa ei ole suostunut pitkiin aikoihin, ja joka lihas on ihanan kivuton, joustava ja kimmoisa.   Vaikutus jatkuu vielä seuraavan päivän ja seuraavankin yön nukkuu hyvin.

Jos keväällä vaivannut viikkoja jatkunut spastisuuskipu valvottaa vastaisuudessakin, niin sitten ei auta muu kuin kannabis.  Tosin Suomessa on ole koskaan käyttänyt enkä hallussapitänyt, ettei kannata mennä tekemään rikosilmoituksia greatista huumepolisiille.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä jo 2003?
Kirjoittaja Cud Pvm 22.08.2003 - 17:08:40

Jos kerran on todettu että kannabiksesta on hyötyä joillekin MS-sairastaville niin tottakai niitten pitäisi saada käyttää sitä. Jos ymmärsin asian oikein niin lääkekannabista ei pitäisi luokitella huumeeksi jos se kerran ei ole edes huumaava. Vai olenko käsittänyt jotain väärin? Huumavakin kannabis on luultavasti pienempi paha kun jotkut särkylääkkeet jotka usein perustuu pahempiin huumaaviin aineisiin kuten morfiiniin. Olen nuorempana ollut jyrkästi huumeitten vastaan mutta nykyään kantani asiaan on kyllä pehmeentynyt, ainakin kannabiksen kannalta ja varsinkin lääkekäyttöön tarkoitettu.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä jo 2003?
Kirjoittaja Hanna Pvm 01.09.2003 - 08:41:39

Yle tekstiTV uutisoi:

Kannabiksesta reseptilääke Hollannissa

Alankomaiden lääkäreillä on lupa tästä viikosta lähtien myöntää kannabista reseptilääkkeeksi kroonisesti sairaille potilaille.

Kannabista on lupa määrätä potilaille, joilla on syöpä, HIV, Ms-tauti tai Touretten syndrooma.

Perusteena täytyy kuitenkin olla, että muut hoitomuodot eivät auta tai lääkkeet aiheuttavat sivuoireita.

Kannabiksen kasvattamisesta vastaa kaksi maan terveysministeriön valvomaa yritystä. Ministeriö vastaa itse tuotteen pakkaamisesta ja toimittamisesta maan apteekkeihin.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä jo 2003?
Kirjoittaja elisabet Pvm 01.09.2003 - 21:35:16

Eilinen Dokumenttiprojekti: Ruoho valaisi taustoja suhtautumisessa kannabikseen Yhdysvalloissa. Tuki kyllä sitä käsitystä, että kemiallinen riippuvuus ei ehkä olisikaan niin merkityksellistä kuin on oletettu. Totuus kai on se, että sitä ei tiedetä, ja ankara suhtautuminen on riippunut milloin mistäkin trendistä (kommunistipelosta tai jostain muusta vaalitaisteluun sopivasta syystä).
Riippuvuuspersoonallisuuksia kyllä varmasti löytyy ja aina kannattaa olla tarkkana, luulisin...

Aihe: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja JONE Pvm 27.04.2007 - 07:22:41

Eilen yle teema lähetti mielenkiintoisen ohjelman, jossa kerrottiin "pyhänheinän" parantavasta vaikutuksesta.
En nähnyt aivan kokonaan, mut MS oli yhtenä sairautena.
Oliko siinä mitään uutta ja mullistavaa, esim mihin oireisiin se auttaa?

HAMPPUA HUULEEN  :DAihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja amok Pvm 27.04.2007 - 10:14:39

Kivut, spastisuus ja vapina ainakin helpottuivat yhdellä haastatellulla potilaalla.

Minäkin missasin ohjelmasta yli puolet

Aihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja Manna Pvm 27.04.2007 - 16:57:17

Tuli katsottua alusta loppuun. Aika yleisesti käsiteltiin kannabista ja sen vaikutuksia. MS mainittiin aika lyhyesti ja amok ne oireet jo kirjoittikin.

Aihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja elisa Pvm 27.04.2007 - 19:00:17

Miksiköhän Suomessa ollaan, kai, aika nihkeitä sen laillistamisen puolesta? Onko kenelläkään tarkempaa tietoa nykyhetken virallisesta suhtautumisesta?

Liian vaarallista se tuskin on lääkkeenomaisesti käytettynä, ainakin eilisestä ohjelmasta sai sen kuvan. Kaikki olemme jo ohittaneet murrosiänkin, joten se tuskin vieraannuttaisi meitä mäsiä todellisuudesta.

Onko se liian halpaa? Liian yksinkertainen lääke sellaisiin oireisiin, joihin kuitenkin vetelemme kolmiolla varustettuja lääkkeitä. Tuskin nekään kovin terveellisiä ovat.
Käytetäänhän mm. digoksiinia ja nitroglyseriiniä lääkkeinä, aika heviä kamaa väärin käytettyinä.

Oishan se hyvä ajoissa tietää, milloin kannabista saa ruveta käyttämään. Ehtisi kasvattaa kunnon rastat, olisi katu- uskottavuus kohdallaan. ;) :D ;D Kaikki olisi COOLia, kuten Hunns jossain ketjussa kannabista nauttineita kuvaili. 8-)


Aihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja kulmis Pvm 28.04.2007 - 12:48:58

Käsittämätönta tuo suhtautuminen kannabikseen.
Sen laillistamista varmaan hidastaa RAHA! (taas kerran)
Lääketeollisuudella on hirveä valta ja se ei halua luopua omasta asemastaan.
Mä luulen että myös, missä liikkuu suuret rahat, on Panimoteollisuus,
Jos kansalle olut tuopin tilalle tulisikin sätkä??

Aihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja Mirkku Pvm 28.04.2007 - 15:19:40

Se MS mies kertoi käyttävänsä kannabista myös nukkumisen helpottamiseksi. Sopis varmaan mullekin, kun yöt menee kukkuessa. Siinä on vaan se huono puoli, että nukkuessa sen aiheuttama euforinen olo menee hukkaan.   :D

Kannabista pidettiin hyvänä vaihtoehtona lääkkeille sivuvaikutusten puuttumisen takia. Kovasti myös toisteltiin, että ei aiheuta fyysistä riippuvuutta, vaan joillekin psyykkistä. Siitä irrottautumisen pitäisi olla helppoa.

Siinä sanottiin myös, että kannabis saattaa laukaista joillekin skitsofrenian. Jo seuraavassa lauseessa väite kumottiin toteamalla, että skitsofrenia on kannabiksen käytön syy, eikä seuraus. Skitsofreenikot ovat yleensäkin alttiimpia päihteidenkäytölle.

Pitäisköhän laittaa siemenet itämään??   ;D

Aihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja elisa Pvm 29.04.2007 - 10:18:51

Jos oot sairas, ole sitten kanssa joka päivä vuodesta toiseen. Ei mitään euforista olotilaa mäsille. :(

Joku viikonloppu olisi kyllä mukava viettää vähän iloisemmissa merkeissä, edes vähän high.  ::)
Onhan työssä käyvilläkin vapaat viikonloput.

Perinteinen kossu raitilla vie jalat alta meikäläiseltä, seuraava päiväkin on pilalla.

Aihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja lasse Pvm 30.04.2007 - 17:05:19

Joo...pakko kommentoida asiaa.

Tosta sauhuttelusta sen verran, ettei kauheesti kannata vähätellä asiaa.

Mun lähipiirissä eräs (perheen isä) on parhaillaan päivittäisissä psykoosikohtauksissa

asian takia. Hän lopetti käytön ja tilalle tuli ilm. skitsofrenia. Siinä perheessä tilanne todella paha ja ikävä.

Hoitoon täytyisi hänet saada ja äkkiä.

Mutta jos se joillekkin tuo oireisiin toivottua apua, niin miksi ei. Ja ihmisethän on erilaisia...

toiset sen kun sauhuttelee läpi elämänsä, eikä näy missään.

Aihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja kulmis Pvm 01.05.2007 - 18:46:36

Siinä ohjelmassahan kerrottiin että mielenterveys ongelmat ja esim. skitsofrenia
ei sovi kannabiksen käytön kans. Ja mun mielestä kovin nuorille ja lapsille se ei oikeesti sovi.
Mut mikäpä lääke sopii.
Ja kaikki lääkkeethän ei sovi kaikille, näin se on.

Aihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja kawa Pvm 01.05.2007 - 20:46:10

Tuli katottua eilen dikipoksilta se "Huumetta aivoille" -dokkari.
Ihan mielenkiintoisia faktoja oli.

Hamppua voisin kyllä kokeilla, jos lääkkeeksi saisi laillisesti.  :)
Laittomuuksiin en sotkeudu... on jo muutenkin harmia ja huolia tässä elämässä MäSän kanssa.  >:(

Aihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja amok Pvm 03.05.2007 - 10:18:37

Jos joskus joudun tilanteeseen jossa koululääketiede ei voi auttaa, käyn kulmilla hakemassa helpotusta ilman minkäänlaisia omantunnontuskia. Viihdekäyttöön riittää keppana.

Aihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja JONE Pvm 03.05.2007 - 11:19:50

Itse henk.koht. en laske hamppua kepa kummallisemmaksi. Joskus nuorenamiehenä tuli jokunen "töyhö" sätkä pössyteltyä ja jos siitä tulee riippuvaiseks,skitsofreeniseks tai muuta vastaavaa niin kannabis on  murheista pienimpiä.

En oo vuosiin käyttäny, mutta pitäis kai alottaa kun siitä ei tuu mainittavia krapuloita ym. jälkimaininkeja.  8-)

Aihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja Caroline Pvm 04.05.2007 - 11:18:38

En seuraa MS-tautiin liittyviä tutkimuksia, mutta mun ystävät tekevät niin oma-aloitteisesti. Nyt yksi oli löytänyt tämän linkin kannabiksesta. Se on ainoa hoito, jonka vielä voisin ottaa mun jalkojen kipuihin. Suun kuivuminen on tosi ikävä ongelma. Suomessa ei ehkä koskaan mahdollista.  :'(

"Cannabis could hold the key to ending multiple sclerosis misery"
http://www.physorg.com/news94743932.html

Aihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja Minka Pvm 04.05.2007 - 19:42:05

Mielenkiintoisia ohjelmia tullut aiheesta :) Jotenkin tutkijat tuntuneet korostavan että vasta pitkäaikaisempi käyttö tuo niitä mahdollisia ongelmia. Ja sitten "valistusvideopätkät" uhkasivat jo ensimmäisen kokeilun aiheuttavan peruuttamattomia vaurioita. :-/ En ole sitä ensimmäistäkään kokeillut, mene ja tiedä. Ja sellainen oire jäi mieleen, että työmuisti kärsii -itselläni kun juuri niin on käynyt mäsän kanssa. Pahentaisiko pössyttely niitä? Alkoholi kun näyttää aktivoivan aivojen reagointinopeutta... Toisaalta, kaveri kertoi päässeensä krapulasta vaihdettuaan alkoholin kannabikseen. Ja mun krapulat on menneet nykyään aivan kamaliksi... Toisaalta ja toisaalta tämänkin homman kanssa, jollakin päätäni tulen kuitenkin aina välillä sekoittamaan :D

Ja loistava jos jollekin oireisiin kipulääkkeenä tms toimii! Omakohtaisesti särkylääkkeet riittävät toistaiseksi -pahemmat oireet mulla nyt enempi tuolla kognitiivisella puolella.

Aihe: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja 1Nasuko2 Pvm 21.04.2005 - 15:06:59

Uutisissa ilmoitettiin, että Kanada on ensimmäisenä maailmassa laillistanut kannabiksen ms-taudin kipujen hoidossa. Milloinkahan täällä? 8) 8) 8) 8)

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Gromit Pvm 21.04.2005 - 15:12:17

Hih, näen jo ikkunalaudoillani viljelmän ;D Olisi joka tapauksessa terveellisempi nautintoaine kuin alkoholi - olipa MS tai ei.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Piikki Pvm 21.04.2005 - 16:30:42

No mutta voiko niitä lehtiä leipoo pullaan tai syödä leivän päällä salaattina? Mä enää tällä iällä viittis ruveta opettelemaan tupakoimista!

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja eki Pvm 21.04.2005 - 17:04:45

KANADA on ensimmäisenä maana hyväksynyt kannabiksen käytön MS-taudin hoidossa. Lääkelaitos päätti sallia kannabispohjaisen Sativex-kipulääkkeen. MS-potilaat ovat kiitelleet päätöstä.

Ylen sivuilta löyty tommonen.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Leena62 Pvm 21.04.2005 - 19:08:49


21.04.2005 - 16:30:42:
No mutta voiko niitä lehtiä leipoo pullaan tai syödä leivän päällä salaattina? Mä enää tällä iällä viittis ruveta opettelemaan tupakoimista!


Piikki, ei sun tarvii opetella sauhuamaan! Lääke otetaan suusuihkeena.

Tässä jotain saitteja ja lainauksia niiltä:


http://www.drugdevelopment-technology.com/projects/sativex/
Sativex is a cannabis extract containing tetranabinex (THC) and nabidiolex (cannabidiol - CBD) as its principal component. It does not contain the active substance found in recreational cannabis and so patients taking Sativex will not become intoxicated. Sativex is administered by means of a spray into the mouth rather than smoked.


http://mpp.org/sativex.html
Is Sativex like Marinol®, the prescription THC pill?
No. Marinol contains only a synthetic version of THC, which is just one of marijuana's approximately 60 active components, called cannabinoids. Sativex contains THC and other cannabinoids, as well as other compounds contained in the marijuana plant, which scientists believe contribute to marijuana's therapeutic benefits.
So Sativex is a lot like natural marijuana?
Yes. Sativex is, for all practical purposes, liquid medical marijuana. In essence, Sativex is to marijuana as a cup of coffee is to coffee beans.... ja tuolta sitten löytyy infoa niin paljon kuin jaksaa kahlata:

http://www.mssociety.ca/en/research/meddmmo-marij-sativex-apr05.htm

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Vakiovieras Pvm 21.04.2005 - 20:47:48


21.04.2005 - 16:30:42:
No mutta voiko niitä lehtiä leipoo pullaan

Ainakin Turussa sai jo kultaisella 80-luvulla mitä mainiointa space-kakkua. Tosin siinä taisi olla muutakin kuin pelkkiä lehtiä ;-)

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja iris Pvm 25.01.2006 - 11:20:49

Piti tulla kertomaan tämmöinen ilouutinen.

Sain Ameriikantuliaisina brownies-suklaaleivonnaisia - niitä ihania, tahmaisia kaloripommeja.  Ystäväni kehotti nauttiman harkitusti, pienen nokareen kerrallaan.... sillä nuo herkkupalat oli leivottu marijuanapitoisella voilla!

Makuelämys oli suuri ja vaikutus tönkköihin ja kramppisiin jalkoihini vaikuttava: jalat rennot, krampit tipotiessään.  Lisäksi nukuin kuin tukki, aamulla olo oli levännyt eikä lainkaan puuroinen.  Taisin nähdä yöllä pikkutuhmia uniakin....

Minulle tavallinen pössyttely olisi hankalaa, koska hieman astmaattiset keuhkoni eivät kestä savuttelua missään muodossa.  Mutta suklaaleivokset sopivat fysiikalleni!!  Hupi ja hyöty mitä parhaimmassa muodossa.

Nyt olenkin suunnittelemassa säännöllistä brownies connectionia.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Piikki Pvm 25.01.2006 - 11:44:15

Selevän tekemäs! Nyt minäkin jo näen ruusuisen tulevaisuuden edessäni: että saan nauttia sekä suklaat että tropin samalla haukkauksella! Toistaiseks täytyy nyt vain tyytyä kalliiseen A/A Formulaan, kun ei oo ameriikkalaisia eikä känädäläisiä tuttaviakaan...

Eikä kun ihan tosi, iris, hieno homma sulle! Itte en taida lähtee kokeilemaan mitään, koska tiedän lähikokemuksesta että hampun vaikutus voi olla millainen vain tai sitten ei mitään.

Niin muuten Mr Piikki tuolta sanoi että eivätköhän huumekoirat nuuski siitä browniestakin marin esille? Vai luulevatkohan tullimiehet vain että hauvoja namittaa...  ::)

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja iris Pvm 25.01.2006 - 13:20:42

Itsekin vähän mietiskelin noita huumekoiran huomionosoituksia.  Toisaalta laboratorionhoitaja (jota kai eniten nuuskimistehtävissä käytetään) on senverranpaljon herkkupeppu, ettei Tomera Tullimies välttämättä ota tosissaan koiran suklaaleivoslöytöjä.

Lisäksi asun maassa, jossa kannabisliikenne on problematiikoista pienimpiä....  8)

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Harley1 käymässä Pvm 25.01.2006 - 13:31:53

Höpöheinää on kyllä ollut saatavilla,mut et suikeena no mikä ettei,eipä tarviis tuprutella sit ennää,mut epäilen kumminkin olisiko aito luonnontuote syrjäytymässä sittenkään.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Manna Pvm 25.01.2006 - 13:46:32

Nyt ei muuta ku kannabista kasvattamaan. Meillä on iso ulkovarasto, pitää puuhata siitä lämmin ja laittaa viljelykset alulle.. ;D ;D Saiskohan niitä leivottua vaikka pullaksi...
Ei vaan tosissaan. Mites musta tuntuu että tuo Sativex olis laillistettu vasta myös briteissä? Muistaako joku paremmin? Jotain myös muistelen että tuolla EI olis huumaavaa vaikutusta..harmi jos näin on :P :D

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja vakiovieras Pvm 25.01.2006 - 13:58:56


25.01.2006 - 13:46:32:
Nyt ei muuta ku kannabista kasvattamaan. Meillä on iso ulkovarasto, pitää puuhata siitä lämmin ja laittaa viljelykset alulle.. ;D ;D Saiskohan niitä leivottua vaikka pullaksi...

Erään festarin yksityisissä päättäjäisbileissä syötiin joskus 80-luvun lopulla "space-kakkua". Hyvältä maistui ja hyvin toimi :-)


25.01.2006 - 13:46:32:
Ei vaan tosissaan. Mites musta tuntuu että tuo Sativex olis laillistettu vasta myös briteissä? Muistaako joku paremmin? Jotain myös muistelen että tuolla EI olis huumaavaa vaikutusta..harmi jos näin on :P :D

Joo molempiin kysymyksiin. Tosin briteissä homma menee tällä hetkellä niin, että MS-potilaat voi hakea viranomaisilta lupaa tilata Sativexia omaan käyttöön Kanadasta. Sikäläinen MS-liitto on kylläkin myös aktiivisesti lobbaamassa Sativexille myyntilupaa reseptilääkkeeksi kivunhoitoon.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Manna Pvm 25.01.2006 - 14:06:23

Jää mulla näköjään vielä jotain ainakin päähän... 8) 8)
Saas nähdä milloin Suomessa päästään sumuttelemaan kannabis-suihketta. Olishan se hyvä saada kivunlievitykseenkin jotain tehokasta ainetta. Se kait toimis sitten muillakin kuin mäsillä, eli ns. kipupotilailla. Vai?

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja amok Pvm 12.12.2006 - 10:01:32

Teksti-TV tänään:

Suomessa on myönnetty ensimmäinen    
lupa LÄÄKEKANNABIKSEN käyttöön, kertoo
Turun Sanomat. Kannabista voidaan      
käyttää kivunlievitykseen. Mies-      
henkilölle myönnetty lupa on voimassa  
vuoden.                                

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Minka Pvm 12.12.2006 - 10:48:42

Tuossa linkki koko uutiseen: http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2006-12-12,104:2:425260,1:0:0:0:0:0:


Ja toinen samaan aiheeseen liittyvä uutinen:
http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2006-12-12,104:2:425322,1:0:0:0:0:0:
"Maissa, joissa lääkekannabiksella on myyntilupa, ainetta käytetään muun muassa selkäydinkipuihin ja multippeliskleroosin eli MS-taudin hoitoon."

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja amok Pvm 12.12.2006 - 10:49:03

.... ja näin Hesarissa:

"Lääkelaitoksen lääketurvaosaston osastopäällikön Erkki Palvan mukaan yksittäistapaus ei ole kannanotto siihen, että lääkekannabis tulisi ottaa yleisesti hyväksytyksi hoitomuodoksi.

"Suomessa on käytössä huomattavasti vahvempia lääkeaineita, kuten morfiini ja muut opiaatit", sanoo ylilääkäri Terhi Hermanson Turun Sanomissa.

Esimerkiksi Hollannissa, Englannissa ja Kanadassa kannabikselle on myyntilupa lääkinnällisiin tarkoituksiin. Kyseisissä maissa ainetta käytetään muun muassa selkäydinkipuihin ja multippeliskleroosin eli MS-taudin hoitoon. "

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Onkija Pvm 15.12.2006 - 21:04:26

Loppuukohan siltä miespololta sitten vuoden kuluttua jostain syystä kivut, joiden lievytykseen saa kannabista käyttää. Kai se raukka kuolee siihen kamalaan myrkkyyn...

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja great Pvm 16.12.2006 - 13:07:07

Juu, on se tylsää, kun täällä joudutaan pohtimaan Neurontineja, Triptylejä, Tramaleita, Rivatrilejä, Sirdaludeja.

Kyllä niistä nuppi on sumeampi kuin pienestä määrästä apteekkilaatuista kannabista, jolla tulee rauhallinen ja katkeamaton yöuni, kun iltasella pikkusen pössäyttää. Spastisuuskivut pysyvät poissa seuraavan päivänkin.  Minäkin ajoittain käyttäisin, jos jostain luotettavasta lähteestä saisi hyvälaatuista ainetta luvallisesti.  Johonkin Opamoxiin verrattuna täysin ylivertainen unilääke, sillä erotuksella, että aamulla hyvin nukutun yön jälkeen herää pirteänä ja toimintakykyisenä.

Oma neurologini on luvannut heti kirjoittaa reseptin, kun apteekista laillisesti saa...

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja kaptah Pvm 19.12.2006 - 17:40:42

EU:n kansalaiset tyrmäävät kannabiksen laillistamisen

Julkaistu: 18.12.2006 22:23

Petteri Tuohinen

helsingin sanomat

BRYSSEL. Maanantaina julkaistun mielipidekyselyn mukaan kannabiksen laillistaminen saa jyrkän tuomion Euroopan unionin jäsenmaissa. Huumausaineen hyväksyisi henkilökohtaiseen käyttöön vain joka neljäs kansalaisista.

Suomalaisten kanta oli 25:stä jäsenmaasta kielteisin. Suomalaisista kannabiksen laillistamisen kannalla oli vain kahdeksan prosenttia kyselyyn vastanneista.

Eniten kannabiksen puolestapuhujia löytyi Hollannista, Espanjasta ja Britanniasta.

Näin siis Hesari tänään. Kertokaahan mulle, mikä tässä Hollannin liberaalissa meiningissä on mennyt vikaan? Siis ylipäätään, kattaen muutkin kuin huumausaine -linjanvedot. Mitä pahaa on seurannut SINULLE vapaamielisyydestä? Osoittakaa todeksi ne (maltillisen) liberalismin möröt!

-Tämä kysymys siis osoitettu suomalaisille, ei niinkään juuri parlislaisille.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja vaahtera Pvm 19.12.2006 - 20:09:20

Jos toi lääkekannabis täällä Suomessa hyväksyttäis, niin monikohan apteekki sen uskaltaisi ottaa
varastoihinsa myyntiin? Varmasti siitä seurais se, ett apteekkimurrot lisääntyisivät. Ne rohdot pitäs varmaan viedä poliisilaitoksen hoteisiin, josta niitä sitten jaettais tarvitseville tarkan syynin alla.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Hanna Pvm 19.12.2006 - 20:14:56


vaahtera 19.12.2006 - 20:09:20:
Jos toi lääkekannabis täällä Suomessa hyväksyttäis, niin monikohan apteekki sen uskaltaisi ottaa
varastoihinsa myyntiin? Varmasti siitä seurais se, ett apteekkimurrot lisääntyisivät. Ne rohdot pitäs varmaan viedä poliisilaitoksen hoteisiin, josta niitä sitten jaettais tarvitseville tarkan syynin alla.;D Kyllähän ne apteekit ovat tällä hetkellä väärällään paljon vahvempia tuotteita, niitä joita et kotioloissa voi valmistaa. Jotta eipä tuo kannabis mielestäni tuollaista riskiä mukanaan tuo.  ;D

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja JONE Pvm 20.12.2006 - 12:52:56

Eiköhän pistetä oma "töyhöpuska" kasvamaan, niin saadaan tasalaatusta kamaa koko vuodex.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Caroline Pvm 20.12.2006 - 15:58:48

Olisin heti valmis siirtymään kannabiksen käyttäjäksi. Luin eilen neurontinin  tuoteselosteesta internetissä, että se aiheuttaa lihomista ja turvotusta. Täytyy laihduttaa ja käydä lymfaterapiassa. :)

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Hunns Pvm 20.04.2007 - 16:45:51

Mielestäni ihmisen kivut tulee aina pyrkiä poistamaan, space cakella tai sitten jollakin laillisemmalla tavalla. Hätä ei lue lakia!

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja TOMA Pvm 20.04.2007 - 16:49:20

Eikun eläinkaupasta hampun siemenii hakee, kyl niistä muutama lähtee itämään.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Hunns Pvm 20.04.2007 - 16:59:28

Ihan totta, saako hampun siemeniä ostaa eläinkaupasta?

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja TOMA Pvm 20.04.2007 - 17:03:34

Jep! Hampunsiemenet on papukaijojen herkkua, siemenet on käsitelty ettei ne lähde itämään mut kyl kilon paketistä jotai idättämällä löytää.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Cud Pvm 21.04.2007 - 15:49:30

Kyllä minä miellelläni vaihtaisin morfiinikaltaiset särkylääkkeet kannabispohjaiseen jos sen teho kivunlievittäjänä on yhtä hyvä.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja TOMA Pvm 21.04.2007 - 22:32:35

Kyseisestä kasvista kiinnostuneille lisää infoo löytyy tuolta http://www.suomenkannabisyhdistys.org/

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Minka Pvm 25.04.2007 - 11:24:52

Prisma Studiossa tänään klo 17.10 ykkösellä (uusinta pe klo 16) aiheena "Kannabiksen lääkekäytöstä rohkaisevia tuloksia" Luultavasti samaa asiaa kuin Teeman sarjassa?

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Annu1 Pvm 07.05.2007 - 15:22:44

juu, eiköhän tää suomi oo senverran takapajuinen maa, että ei varmaan meidän elinaikanamme kannabispohjaisista lääkkeistä apua vaivoihimme saada. Niin hyvä apu kun se mäsän oireisiin oliskin...  :'(
ainaskin kauhiat taistot sais ekana käydä, kellä meistä sellaiseen voimavaroja löytyisi eli ei.  >:(

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Annu1 Pvm 07.05.2007 - 15:27:58

joko ne tuli ne kaikki 5-osaisen sarjan jaksot? Kawa, oisko ne sulta lainattavissa, kiinnostaa niin mahottomasti!?

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja kawa Pvm 07.07.2007 - 17:08:19

Nyt vasta huomasin Annu1 sun viestin.  :-[
Ne oli digiboxilla ja en ois saanut niitä mihinkään siirrettävään muotoon helposti, kun ei oo kaapeleita jolla vois imasta tietokoneelle. Tuhottu jo nyt tosin tuolta.  :-/

"Suomen lääkäriliiton Duodecim-lehdessä 1998 Pekka Heinälän katsauksessa kerrotaan marihuanan (THC) auttavan ainakin glaukooman eli silmänpainetaudin hoidossa näkökykyä säilyttäen, parantavan aids-potilaan ruokahalua, vähentävän MS-taudin aikaansaamaa lihasjäykkyyttä sekä syövästä johtuvaa kovaa kipua. Kannabinoidit laajentavat keuhkoputkia, joten ne voivat olla avuksi myös astman hoidossa. Kannabiksen aikaansaama terapeuttinen vaikutus riippuu hamppulajikkeesta ja kasvutekijöistä, annostelutavasta ja -määrästä sekä henkilökohtaisista tarpeista ja tottumuksista. Hampun kannabinoidipitoisuuksien muuntelulla voidaan korostaa haluttuja terapeuttisia vaikutuksia.

Viimeisimpien tutkimusten mukaan kannabis jopa tappaa syöpäsolukkoa ja suojaa tervettä kudosta ja on lisäksi toimivampi kuin perinteiset lääkkeet. Siitä on lisäksi suurta etua erilaisten fyysisten ja psyykkisten sairaustilojen hoidossa. Lähitulevaisuus tarjoaa varmasti karttuvaa tutkimustietoa kannabispohjaisten lääkkeiden erilaisista sovelluksista.

Vaikka tällä vuosituhannella tehdyt tutkimukset puoltavat hampun lääkekäyttöä, suurin ongelma Suomessa lienee laittomuudesta johtuva kyseenalaistava ja kielteinen suhtautuminen kasvia kohtaan. Kansainvälisesti kannabislääkkeitä kuitenkin tutkitaan ja kehitetään, myös Suomessa Kuopion yliopistossa. Globaali kehitys osoittaa, että lainsäädännön muutokselle on tarvetta. Toimivien lääkkeiden kysyntä kasvaa ja niiden saantia halutaan helpottaa. Kansainväliset lääkeyhtiöt kuten GW Pharmaceuticals ja Bayer ovat jo tuottaneet kannabispohjaisen lääkkeen markkinoille."

http://www.vihreetpantterit.org/content.php?type=article&doc=0017

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja kawa Pvm 07.07.2007 - 17:32:10

Wikipedia on hyvä mestä, löytyy paljon tietoa

"Lainsäädäntö

Suomessa hampun kasvattaminen huumausainekäyttöön on kiellettyä rikoslain 50. luvun 1. §:n mukaan. Silloin kyseessä on huumausainerikos. EU-direktiivin mukaan yli 0,3 prosenttia kannabinoideja sisältävälle hampulle ei saa viljelytukea. Kuitu- tai öljyhamppua, eli alle 0,3 prosenttia sisältävää, saa kasvattaa vapaasti. Toki Suomen laissa ei ole kielletty minkään hamppulajin kasvattaminen koristekäyttöön.

Keskusrikospoliisin vuonna 2007 tekemän arvion mukaan Suomessa on hamppuviljelmiä 10 000 kodissa. Valtaosa viljelmistä on pieniä 5–15 kasvia käsittäviä."

Vois poliisit ihmetellä kun mäsä-potilailla ois kaikilla ikkunat täynä hamppua. hahaha!  ;D

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja kawa Pvm 07.07.2007 - 18:48:30

Tälläinen artikkeli löytyi vielä, kun tutkin yrtin vaikutuksia mäsään.

Britannia
Kannabisuutteesta apua MS-tautia sairastaville
Lähde: Independent 11.9.2004, BBC 10.9.2004
http://www.mapinc.org/drugnews/v04/n1292/a06.html
http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/3644628.stm

Arvostetussa lääketieteellisessä The Lancet -lehdessä julkaistiin
viime vuonna tutkimus kannabiksesta uutetun THC:n vaikutuksista
MS-tautia sairastavien oireistoon. Lähes neljä kuukautta kestäneen
seurantajakson aikana ei havaittu merkittävää oireiden lievittymistä.
Suurin osa alkuperäisestä 667 potilaan tutkimusryhmästä suostui
kuitenkin jatkamaan koetta vuoden ajan.

Exeterin yliopistossa äskettäin pidetyillä tiedefestivaaleilla
esiintynyt tohtori John Zajicek kertoi uusista rohkaisevista
tuloksista, jotka viittaavat THC:lla sittenkin olevan merkittäviä
pitkäaikaisvaikutuksia MS-taudin oireita hoidettaessa. Vuoden
mittaisen saurantajakson aikana havaittiin THC:n lievittävän
erityisesti spastisia oireita, joita ovat mm. lihasten jäykkyys,
kouristelu ja pakkoliikkeet.

MS-tautia sairastavilla hermosoluja normaalisti suojaava myeliini
tuhoutuu ja joskus myös itse hermosäie vaurioituu. Hermot eivät
tällöin kykene kommunikoimaan aivojen kanssa, josta seurauksena on
kipua ja heikotusta sekä näkö-, liike- ja kordinaatio-ongelmia.
Tohtori Zajicekin mukaan kannabiksella saattaa olla kyky hidastaa tai
jopa estää tätä hermoston rappeutumista. Rohkaisevista tuloksista
huolimatta Zajicek arvioi, että THC:n päätyminen apteekin hyllylle
saattaa kestää Britanniassa jopa kolme vuotta.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja iris Pvm 09.07.2007 - 11:15:57

Kannabis vaikuttaa aivan selvästi lihaksia rentouttavasti, minä en tähän faktaan tarvitse minkään maailman tieteellisiä todisteluja.  Myös unen laatu paranee huomattavsti.  Virtsa suihkuaa vaivatta. Kaikin puolin mainio tuote, ilman sivuvaikutuksia tai krapulaa.

Ainoa hassu juttu on se, että jos space cakea nauttii ennen ruokailua (tai pössyttelee, miten nyt kukin sitten annoksensa "nauttiikin"), paukahtaa päälle ihan tavaton ruokahalu!  Siis ei varsinainen nälkä, vaan hekumallinen tarve syödä jotain lempiherkkua!  Ja jos sitten saat sitä herkkua lautasellisen, nautit sen todellisella antaumuksella.  Eipä ihme, että kannabista käytetään ruokahalun lisääjänä erilaisissa kroonisissa sairauksissa.

Itse käytän keikkiä yömyssynä, satunnaisesti.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Ma__Ke Pvm 14.07.2007 - 11:36:41

Kaivoin tän ketjun esille kun ohimennen sattui tällainen silmiin. Positiivisia esimerkkejä kannabiksen (en käytä huumehia mut kai marijuana on sama asia  :-? ) käytöstä Ms-taudin (oireiden) hoidossa.

Sori toi tekstitys  ::)  http://www.youtube.com/watch?v=buB_5wTFJXQ


Hunns 20.04.2007 - 16:45:51:
Mielestäni ihmisen kivut tulee aina pyrkiä poistamaan, space cakella tai sitten jollakin laillisemmalla tavalla. Hätä ei lue lakia!


"Asiantuntija" sanoo tuossa että maailmassa käytetään kaiken laisia huumeisiin rinnastettavia/ huumaavia lääkkeitä tms. niin miksi ei kannabista jos kerran sillä voidaan saavuttaa vaikea vammaiselle miellyttävämpi elämä. Ei siis siten että olis koko ajan pilvessä vaan sillä että oireet ja kivut helpottaa. (ei suora käännös!)

.....Niin.....miksi ei?? No asioilla on aina kaksi puolta  :-/  Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että resepti käteen niille joille mikään muu ei enää auta helpottamaan oloa.


Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Iitaliina Pvm 23.09.2007 - 22:54:45

Kannabissuihke

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Teati Pvm 24.09.2007 - 10:09:12

Heti meillekin tota, helkkari!!! >:(

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja erekki Pvm 24.09.2007 - 10:12:39

Hermosärky mahtaa olla vit...maista. Kuinka yleistä tuo hermokipuilu on mäsässä? Jos tuo kannabissuihke auttaa, niin antaa palaa vaan. Viranomaiset on varmaan vähän nihkeitä kun huumeista on puhe, mutta eiköhän tuo lääke yleisty kun kerran näytöstää toimivan.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja Teati Pvm 24.09.2007 - 10:14:19

Eikös siitä artikkelissa ollut, että sitä esiintyy 86%?

Ja kyllä ainakin mulla on ollut kovaakin ja on, vaikka nyt onkin vähän rauhallisempaa...kopkop.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja elisa Pvm 24.09.2007 - 10:42:21


24.09.2007 - 10:12:39:
Hermosärky mahtaa olla vit...maista.

Juuri näin. >:(

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja iris Pvm 24.09.2007 - 11:32:32

Henkkoht nautin kannabikseni vastaisuudessakin suklaaseen kätkettynä: yhdistyvät näppärästi hupi ja hyöty.  En myöskään koe sitä huumaavaa efektiä mitenkään vastenmielisenä.  Tietty suihkuttelu on kätevämpää esim. työpaikalla.  Eikä tule rallateltua koko Jimi Hendrix-repertuaaria....

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mika54 Pvm 05.12.2007 - 18:24:15

Apteekkiin vein tänään Bedrocan reseptin. Hoito alkaa tammikuun puolella. Kyseessä on siis lääkekannabis joka on orgaanista valmistetta. koen tämän parhaaksi ms taudin hoidossa :) Helmikuulla kertoilen sitten enemmmän asiasta. Hyvää loppuvuotta :D

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja kawa Pvm 06.12.2007 - 00:41:46

^  :o Ja täällä Suomessa? Kerro ihmeessä sitten kuulumiset miten tepsi.  :)

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mika54 Pvm 06.12.2007 - 11:35:33

Suomen Turussa elelen EU alueella,jossa pitäis toimia tämä yhdenvertaisuus muihin EU kansalaisiin. Joka koskee myös lääkitystä ja sen korvattavuutta!!! Näillä mennään eteenpäin :) :D

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja vakiovieras Pvm 06.12.2007 - 12:49:07


Lapakulma 06.12.2007 - 11:35:33:
Suomen Turussa elelen EU alueella,jossa pitäis toimia tämä yhdenvertaisuus muihin EU kansalaisiin.

Oletkos sinä se yksittäistapaus, josta oli juttua jo aiemmin tässä ketjussa?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mika54 Pvm 06.12.2007 - 19:35:06

En ole se "yksittäistapaus",hänellä ei ole ms-tautia. Meikäläisellä on ms ja välilevyt hieman "päköttää".Eli kipuja löytyy ihan omasta takaa.Sekä muita oireita riittävästi. No löysin näihin hyvän avun jota meidän ms-liito ei näytä ymmärtävän.Huippu juttu! Kuunnelkaa potilasta,sitä varten he ovat siellä.Aurigonnousua odotellen.. 8-)  

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Mirkku Pvm 08.04.2008 - 15:35:53

Tiedoksi:

Huomenna 9.4. klo 17.00 tulee YLE Teemalta dokkari "Huumetta aivoille".

Osa 1/5 Kannabis: "Yrttien paholainen vai taikajuoma? Uusimmat tulokset hasiksen vaikutusmekanismeista yllättävät tutkijatkin. Löydöt avaavat uusia mahdollisuuksia kivun, ahdistuksen, lihavuuden ja MS-taudin hoitoon".

Onkohan tää sama dokkari, joka tuli n. vuosi sitten ja josta on jo keskusteltukin tämän ketjun alkupuolella?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja amok Pvm 11.04.2008 - 10:38:39

http://lib.stakes.fi/ohtanen/tarkastele.aspx?id=203

Sativexista

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja amok Pvm 12.04.2008 - 14:06:23


Mirkku 08.04.2008 - 15:35:53:
Tiedoksi:

Huomenna 9.4. klo 17.00 tulee YLE Teemalta dokkari "Huumetta aivoille".

Osa 1/5 Kannabis: "Yrttien paholainen vai taikajuoma? Uusimmat tulokset hasiksen vaikutusmekanismeista yllättävät tutkijatkin. Löydöt avaavat uusia mahdollisuuksia kivun, ahdistuksen, lihavuuden ja MS-taudin hoitoon".

Onkohan tää sama dokkari, joka tuli n. vuosi sitten ja josta on jo keskusteltukin tämän ketjun alkupuolella?


Uusinta tänään klo 16 Teemalla.

Aihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja Hunns Pvm 12.04.2008 - 19:02:42


lasse 30.04.2007 - 17:05:19:
Joo...pakko kommentoida asiaa.

Tosta sauhuttelusta sen verran, ettei kauheesti kannata vähätellä asiaa.

Mun lähipiirissä eräs (perheen isä) on parhaillaan päivittäisissä psykoosikohtauksissa

asian takia. Hän lopetti käytön ja tilalle tuli ilm. skitsofrenia. Siinä perheessä tilanne todella paha ja ikävä.

Hoitoon täytyisi hänet saada ja äkkiä.

Mutta jos se joillekkin tuo oireisiin toivottua apua, niin miksi ei. Ja ihmisethän on erilaisia...

toiset sen kun sauhuttelee läpi elämänsä, eikä näy missään.Totta puhut! En minäkään vähättelisi asiaa. Huumaavan vaikutuksen poissaaminen pitäisi minulle kiistattomammin esittää. Keskushermostoon näyttäisi vaikuttavan sitä paitsi muutkin kannabiksen osat kuin THC. Siitähän se lääkevaikutus tulee. Mutta tunnetaanko aine tarpeeksi hyvin?

En halua, että minua hoidettaisiin lääkkeellä, jonka vaikutuksia kognitioon ei tunneta tarkoin, myös pitkällä aikavälillä. Minulla ei tosin ole oireita, joiden hoito vaatisi järeitä keinoja, kuten esim. kipu.

Kantani ei ole siis moraalinen, vaan haluan pysyä yhtä fiksuna kuin ennenkin. Pössyttelijän kanssa kun ei voi käydä pitkän aikaa loogista keskustelua. Kannabiksen yhteys skitsofreniaan on osoitettu jo aikoja sitten. Nk. huvikäyttäjät eivät niin hulluja ole, pikemminkin ihan normaaleja, mutta täysin riskitöntä sauhuttelu ei ole. Keskushermostoon se käy ihan varmasti, ja vaikutuksia juuri MS-potilaan keskushermostoon ei ole tutkittu tarpeeksi.

Lääkkeenä? Ei ainakaan vielä minulle!

Aihe: Re: Jälleen kannabiksesta
Kirjoittaja Hunns Pvm 12.04.2008 - 19:43:07


elisa 27.04.2007 - 19:00:17:
Kaikki olisi COOLia, kuten Hunns jossain ketjussa kannabista nauttineita kuvaili. 8-)


Tässä se lainaus tammikuulta 2007, jolloin totesin siis:


:
Itse odottaisin kuitenkin vahvaa näyttöä kannabiksen käytöstä MS-taudissa ennen sen kokeilemista, koska olen mieltynyt ajatuksenjuoksuuni. Olisi hirveää todeta jonkun tämän yhteiskunnan polttavan epäkohdan edessä vain rennosti 'cool'!


ja.


:
Ruohoa usein jo vuosia käyttäneet tunnistaa myös siitä, että heidän mielestään elämä on aina 'cool', vaikka he olisivat olleet jo vuosikymmeniä yhtä kusisessa tilanteessa. Mitään henkistä kehitystä/aikuistumista ei tunnu tapahtuvan.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eero Pvm 13.04.2008 - 12:11:09


:
Mutta tunnetaanko aine tarpeeksi hyvin?


Käyttökokemuksia ihmisillä,eripuolilta maailmaa,ainakin 5000 vuoden ajalta eli kyllähän siitä jotain tietoa ja kokemusta on.Tuskin kaikki pössyttelijät skitsofreniaan sairastuu,päihteillä taidetaan enneminkin yrittää helpottaa alkavan skitsofrenian oireita,tällaisia tutkimustuloksia on olemassa.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja iris Pvm 14.04.2008 - 12:07:27

Minä nautin kannabista tarpeen mukaan n. kerran-pari kuussa, silloin kun jalkojen spastisuus ja "levottomuus" tärvelevät täysin yöuneni.

Sen "huvivaikutuksesta" en tiedä mitään, sillä nukahdan n. tunnin kuluessa kakkupalan nauttimisesta.  Nukun levollisesti koko yön, jalat eivät kiusaa ja ne "lämpenevät" ja ovat muutenkin kiltisti.  Krapulaa, löysäpäisyyttä tai muuta pöpperöisyyttä ei aamulla esiinny.  Psykoosista puhumattakaan.

Lioresalista, Neurontinista tai kaljasta seuraa paljon ikävämmät sivuvaikutukset.

Ilouutinen on se, että kenekään ei ole pakko käyttää kannabista, jos pelkää sen kammottavia vaikutuksia persoonallisuuteen tai henkiseen kasvuun.

Aihe: Re: Kannabis laillistettu!
Kirjoittaja elisa Pvm 14.04.2008 - 15:44:03


Hunns 20.04.2007 - 16:45:51:
Mielestäni ihmisen kivut tulee aina pyrkiä poistamaan, space cakella tai sitten jollakin laillisemmalla tavalla. Hätä ei lue lakia!

Olen samaa mieltä. Haluaisin edes kokeilla nimenomaan kivun poistossa laillista lääkekannabista.
Olen odottanut kuin kuuta nousevaa jotain tietoa Bedrocanista, mutta en ole onnistunut löytämään mitään tiedotetta.

Hunnsilta lainasin,
Olisi hirveää todeta jonkun tämän yhteiskunnan polttavan epäkohdan edessä vain rennosti 'cool'!
Tässäkin yhteiskunnassa on valitettavasti melko monta polttavaa epäkohtaa, jotka eivät tunnu poistuvan, vaikka kuinka polkisin jalkaa tai hyppäisin pituutta/ korkeutta.
Siinä konkurssissa on jokseenkin sama, jos oma olotila olisi vähän coolimpi. ;)

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 14.04.2008 - 15:59:04

Kerran-pari kuussa ei tee kenestäkään pössyttelijää. Olen edelleen sitä mieltä, että jos kipuja on, niiden taltuttamiseen kestettäviksi on käytettävä mahdollisia keinoja.

eerolle sanoisin, että myös kokaiinia ja amfetamiinia on käytetty lääkkeenä, ihan tieteen voimin. Kannabis on näihin verrattuna mieto aine, OK.

Minä kirjoitin ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä. Vaikkei ehkä pössyttelijäksi minua olisi voinut kutsua, olen toki nuoruudessni kannabista polttanut. Aineen vaikutus johtuu sen laadusta ja polttajan kokemuksesta. Vaikutuksia ovat mm. nälkä, hilpeys (tolkuton), rentous, ajantajun puute ja etäisyyksien huono arviointikyky. Kirjallisuudessa sen kerrotaan myös vaikuttavan muistiin. Itse en osaa sanoa, kun en mitään yrittänytkään muistaa sillä hetkellä. Vaikutus on eri yksilöillä aina vähän erilainen, niin kuin alkoholillakin. Se riippuu varmaankin myös käyttötiheydestä ja -määrästä. Paljon polttavilta on usein logiikka mennyt, joten keskusteleminen heidän kanssaan voi vaatia voimia.

Varsinaisesta lääkkeestä on nämä psykotrooppiset vaikutukset käsittääkseni ainakin pyritty poistamaan. Mutta lääkkeen saaminen markkinoille oli sen verran sponsattua, ainakin Kanadassa, että minulle jäi kysymys, onko hyöty-haitta -suhde punnittu tarkkaan. Lääkkeillehän sallitaan myös ei-toivottuja sivuvaikutuksia. Lisäksi varsinaista hyötyä ei marihuanasta kertovan kanadalaistutkimuksen mukaan ollut tieteellisesti kyetty osoittamaan. Subjektiivista tuntemusta ei toki saa vähätellä, mutta sekin kai usein lasketaan niihin psykotrooppisiin vaikutuksiin. Onko ne täysin Sativexista pystytty poistamaan? En tiedä.

Skitsofreniasta ei ole omakohtaisia kokemuksia, mutta parilla ystävälläni on tämä diagnoosi. Paska juttu sekin! Useimmat kannabiksenkäyttäjät eivät saa skitsofreniaa, mutta sen ja kannabiksen yhteys on todettu jo aikoja sitten. Mutta jos psykotrooppiset ominaisuudet on Sativexista poistettu?

Yleensä ottaen pidän alkoholia paljon suurempana ongelmana Suomessa kuin kannabista, mikäli ihan päihteistä puhutaan. Mutten ymmärrä, miksi ottaa enemmälti kumpaakaan, jos haluaa pysyä hyvämuistisena ja loogisena. Kumpikin aine kun iskee juuri sinne, missä ne kognitiiviset ongelmat syntyvät.


Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 14.04.2008 - 18:16:46

Tällaista tämänpäiväisessä sisilialaislehdessä

Espanjan Katalonia myöntyy koeluontoisesti kannabisjohdannaisen käyttöön lääkkeenä kemoterapian vaikutusten hoidossa
(11/4 2008)

Katalonian paikallishallitus on avannut tien, toistaiseksi ja koeluonteisesti, kannabisjohdannaisen käytölle kemoterapian vaikutusten hoitoon rintasyöpäpotilailla ja neuropaattisten kipujen hoitoon MS-potilailla. Paikallishallituksen terveysneuvos Marina Geli on antanut luvan käyttää Sativex-lääkettä (lääkeyhtiö GW Pharmaceuticals) toistaiseksi ja poikkeuksellisesti humanitaarisin perustein. Lääkettä ei ole tätä nykyä rekisteröity Espanjassa, ja tähän mennessä se on ollut sallittu vain Kanadassa kivun hoitoon MS-taudissa. Verkkolehti El Paisin mukaan lääkelupaa ovat Euroopan lääkevirastolta hakeneet Espanja ja Iso-Britannia.

El Paisin mukaan Katalonian päätös on ensimmäinen laatuaan Euroopassa. Se perustuu pilottitutkimukseen, jossa oli 207 potilasta. Tutkimus kuulemma näyttää toteen lääkeaineen tehon: neuropaattiset kivut ja pahoinvointi katosivat kolmanneksella potilaista, 67 %:lla potilaista oireet lievittyivät. 53 %:lla ruokahaluttomista syöpä- ja AIDS-potilaista ruokahalu palasi.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 14.04.2008 - 18:21:49

Mikähän tutkimus on kyseessä?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eero Pvm 14.04.2008 - 19:22:47


:
eerolle sanhoisin, että myös kokaiinia ja amfetamiinia on käytetty lääkkeenä, ihan tieteen voimin. Kannabis on näihin verrattuna mieto aine, OK.


Kannabis on luonnontuote ja oikein valmistettuna puhdas sellainen.Maailmalla,vuosia sitten hävityn,huumesodan suurimmat kärsijät ovat kroonisesti kovista kivuista kärsivät.En tarkoita että kannabis olisi ratkaisu ongelmaan,mutta kun lääkäreiden huumeiden vastainen asenne on johtanut siihen ettei kovempia kipulääkkeitä haluta antaa tarvitsiville niin kyllähän silloin olisi asenteen tarkastuksen aika!Ei ne kipulääkkeet apteekin hyllyllä ketään auta!

Mielestäni on jeesustelua puhua kannabiksen tai kovien kipulääkkeiden aiheuttamista skitsofrenioista ja riippuvuuksista, kun joka vuosi noin 300 ,pääosin tulehduskipulääkkeitä(mm.reseptivapaita),kaksin käsin naamaansa turhaan ahtavaa, suomalaista kuolee.Jos kipuja hoidettaisiin tehokkaammin tätä ongelmaa ei syntyisi!Mutta kun asenteellisten moraalinvartijoiden ei itse tarvitse kärsiä ,eikä vierestä katsella kärsivää lähimmäistä,on helppoa pitää lääkkeet lukkojen takana ja olla ajattelematta niitä buranan ja panadolin popsijoita jotka kuolevat tai pilaavat maksansa yrittäessään saada elämänlaatuansa edes vähän paremmaksi.

Kuinkahan paljon yhteiskunnalle maksaa yksi parasetamolilla maksansa pilannut ihminen?Kuolleenahan hän tulee halvemmaksi ,mutta jos maksa joudutaan vaihtamaan ja henki näin pelastuu,puhutaan suurista summista??!!Ja tilanteeseen johtanutta kipuongelmaa tämä ei vielä ole korjannut,tosin lääkitys on nyt pakostikin jouduttu vaihtamaan elimistölle turvallisemmaksi.

Tutkimukset ovat mielenkiintoinen juttu,onkohan koskaan tulokseksi saatu jotain muuta mitä tutkimuksen tilannut on halunnut?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 14.04.2008 - 20:08:25


eero 14.04.2008 - 19:22:47:
...Kuinkahan paljon yhteiskunnalle maksaa yksi parasetamolilla maksansa pilannut ihminen?...

Parasetamolikaan ei ole ihan ongelmaton? Voihan vitalis, minäkin vetelen niitä nappeja kuusi kappaletta viikossa (1gx 6). Jo puoli vuotta on maksa saanut sellaista kyytiä.

Sellainen ihme kuitenkin tapahtui, että neuron polilta tuli lähete labrakokeisiin(en odotellut turhaan). Pitkästä aikaa minulla tutkitaan munuaistenkin tilanne.

Koko litania meni vähän OT: ksi, sorgen.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Marleena Pvm 14.04.2008 - 21:06:52

Kannabinoidit

muutakin kuin huumetta

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eero Pvm 15.04.2008 - 13:02:03


:
Parasetamolikaan ei ole ihan ongelmaton? Voihan vitalis, minäkin vetelen niitä nappeja kuusi kappaletta viikossa (1gx 6). Jo puoli vuotta on maksa saanut sellaista kyytiä.  


Pitkäaikais käytössä noin 2g/vrk katsotaan jo vaaralliseksi.Eli ei hätää.Parasetamolin "turvallinen"maksimi annos/vrk 3-4g , 10g/vrk aiheuttaa maksan tuhoutumisen jo kerta heitolla eli leikkimään ei kannata ryhtyä!!! Erityistä tarkkaavaisuutta kannattaa noudattaa kun käytössä on yhdistelmävalmisteita esim.Panacod,Dolan ,jotka itsessään sisältävät parasetamolia , siihen kun ottaa lisäksi muutaman Panadolin,niin vaara saattaa olla melkoinen!!

Kun kipu on kova ,sitä ei aina ole järki mukana,vahingossa saattaa ottaa liikaa jos lievitystä kipuun ei tunnu tulevan.
Turvallisista,reseptivapaista,lääkkeistä tuleekin myrkkyä,kannattaa jutella lääkärin kanssa jos tulee popsittua liikaa hyödyttömiä kipulääkkeitä,järkevän lääkärin pitäisi löytää vaarattomampia vaihtoehtoja,vaikka sitten kovista kipulääkkeistä.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Teati Pvm 16.04.2008 - 09:05:38

Tänään oli Ylen Aamu-TVssä lyhyt juttu kannabiksen lääkekäytöstä Jenkeissä, muutamissa osavaltioissa siis - siellä oli perustettu oikein mari-automaatti, josta saa reseptin omaava täydennystä... 8-)

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 16.04.2008 - 10:23:28


Lapakulma 05.12.2007 - 18:24:15:
Apteekkiin vein tänään Bedrocan reseptin. Hoito alkaa tammikuun puolella. Kyseessä on siis lääkekannabis joka on orgaanista valmistetta. koen tämän parhaaksi ms taudin hoidossa :) Helmikuulla kertoilen sitten enemmmän asiasta. Hyvää loppuvuotta :D

mika54 ohoi, mitä kuuluu? Oletko jo saanut kokemuksia lääkekannabiksesta?
Jeesaisitko vähäsen, mistä voi hakea reseptin. Vaikka privana.

Itse en ole löytänyt yrityksistäni huolimatta mitään tietoa Bedrocanista.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Piikki Pvm 16.04.2008 - 11:02:13

Kuulin eilen, että mäsäystävätär on saanut lääkekannabisreseptin koviin kipuihinsa! JEEE!

Nyt hänen ei enää kuin tarttis ratkaista notta millä hitolla sen maksaa. Kallista, voi hyvä tavaton.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mika54 Pvm 16.04.2008 - 11:31:38

Odottelen että viranomaiset lunastaisivat lupauksensa!! Saatavilla on jo esim.Sativex mutta kieltäydyin. Bedrocania saa myös mutta hakijan täytyy olla päättäväinen koska yrittävät pistää hanttiin. MS-neuvoloista niitä reseptejä saa kannabistuotteille. Jos haluatte otta selville niin soittakaa STM, lääkelaitos kierros niin kyllä he kertovat asian laidan. Samalla myös painostakaa tuota korvauspuolta!! Loistava lääke tämä Bedrocan.. Lippu on jo varauksessa Hollantiin jos ei toukokuun puoleen väliin mennessä mitään ole tapahtunut. Menen sinne hoitoon. Jonka aikana asianajaja kokoo hyvän paketin oikeuteen ja katsotaan sitten siellä miten asiat ovat. Tässä on nyt kohta kaksi vuotta väännetty kättä viranomaisten kanssa.. Apu ei olis pahitteeksi.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 16.04.2008 - 12:40:17


Piikki 16.04.2008 - 11:02:13:
Nyt hänen ei enää kuin tarttis ratkaista notta millä hitolla sen maksaa. Kallista, voi hyvä tavaton.

Montako mallasta se oikein maksaa?

mika54 kirjoitti:      
Apu ei olis pahitteeksi.

Auttaisin, jos osaisin. Mitä oikein pitäisi tehdä?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 16.04.2008 - 14:34:18

Ihmettelen vain sitä, miksi niinkin medikalisoitunut maa kuin Ranska ei ole Sativexia hyväksynyt.

PS  Lääkintöhallitukselta voi anoa poikkeuslupaa kannabiksen käyttöön inhimillisiin syihin vedoten.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mika54 Pvm 16.04.2008 - 15:01:53

Elisa sain avun :D kyse oli menettelystä viranomaisia kohtaan. Eiköhän tämä tästä.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 19.04.2008 - 17:02:23


Hunns 16.04.2008 - 14:34:18:
Ihmettelen vain sitä, miksi niinkin medikalisoitunut maa kuin Ranska ei ole Sativexia hyväksynyt.


Ranskassa on kiellettyä lain nojalla esittää huumaavia aineita positiivisessa valossa, mutta ihmettelen kuitenkin, ettei mitään löydy. Lääkkeestähän tässä kai on kysymys.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 19.04.2008 - 18:37:31

tästä, päivätty 18.4.2008


Sativexista huonoja tuloksia lääkekokeessa

Sativexin, oraalisuihkeen joka sisältää kannabista, lääkekoetulokset tuottivat pettymyksen MS-potilaiden kivun hoidossa

Tutkimukseen osallistui 339 neuropaattisista kivuista kärsivää MS-potilasta, jotka eivät olleet saaneet kunnon helpotusta kipuihinsa jo olemassa olevista lääkkeistä. Puolet tutkittavista ilmoitti kipujensa lieventyneen ainakin 30 %, mutta vaste lumelääkkeeseen oli epätavallisen korkea, mikä teki Sativexin hyödyn näyttämisen toteen vaikeaksi.

Viimeisimmät tutkimustulokset tarkoittavat, ettei Sativex tule olemaan laajasti saatavilla, ennen kuin se osoittautuu tehokkaaksi myöhemmissä tutkimuksissa.
---
Kliinisen kokeen korkea lumelääkevaste saataa johtua yksinkertaisesti siitä, että uskoo lääkkeen tehoavan (lainauksen loppu)


Ei ole nyt aikaa enempään, kääntykää linkin takana olevan alkuperäistekstin puoleen. Näin siis Iso-Britanniassa 18.4.2008

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 19.04.2008 - 20:02:07

Liian runsas kannabismäärä poltettaessa voi pahentaa kipuja

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 20.04.2008 - 12:49:31

Kannabiksen lääkekäyttö tulossa lailliseksi

Tiivistelmä:
Lääkekannabiksen käytön epäselvää lainsäädännöllistä asemaa ollaan tarkentamassa Sosiaali- ja terveysministeriön toimesta. Kannabiksella ei ole myyntilupaa, mutta yksittäistapauksissa aineen käyttö on erityisluvalla sallittu. Edelleenkin Lääkelaitoksen lupa tullaan tarvitsemaan kannabiksen hankkimiseksi. Kannabiksen toivotaan toimivan kipulääkkeenä mm. kovissa syöpäkivuissa, hermoperäisissä kivuissa sekä MS-taudissa. Lääkintöneuvos Terhi Hermansonin mukaan kannabiksella olisi jo normaali lääkkeen myyntilupa, jos sen olisi todettu toimivan kipulääkkeenä.

Media:  Turun Sanomat, Verkkouutiset (kok.)
Päivämäärä: 30.3.2008
Kirjoittaja: -
Päälähde: lääkintöneuvos Terhi Hermanson


Ei kai se auta kuin odotella lääkekannabiksen tuloa apteekin hyllylle, mielellään kohtuuhintaisena.
Nämä nykyiset kolmiomömmöt hermosäryn hallintaan ovat tuskin kovin elimistöystävällisiä, -kö?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eero Pvm 20.04.2008 - 13:05:25


:
Sativexista huonoja tuloksia lääkekokeessa


Porkkana on porkkana ja vitamiinipilleri on pilleri,eli aito asia on usein parempi kuin puutteelinen johdannainen!

Kivunhoidossa ja erityisesti sen tutkinnassa ja tulkinnassa keskitytään kivun pois sulkemiseen ja tulokset mittaavat sen onnistumista.Kaikki kivuista kärsivät kuitenkin tietävät ettei kipujen kokonaan poistaminen ole usein mahdollista.

Tärkeämpää on tehdä olo siedettäväksi ja näin parantaa elämänlaatua,jos tutkimuksen tuloksissa ei oteta huomioon elämänlaadun parantamista,niin tutkimus on mitäänsanomaton,kivunpoisto lisäoireista(pahoistakin) välittämättä on huomattavasti huonompi vaihtoehto kuin kokonaisvaltainen elämänlaadun parantaminen,vaikka kivut eivät pakosti poistuisikaan kokonaan,hoito tekisi niistä siedettäviä.

Kivunhoito on aina yksilöllistä ja mikä sopii toiselle voi olla painajainen toiselle.Ensisijaisesti kivunhoidossa tulisi kuitenkin pyrkiä ELÄMÄNLAADUN parantamiseen,ei kipujen poistamiseen hinnalla millä hyvänsä!!

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 20.04.2008 - 13:47:48

Kipujen haitan mittaamisessa potilaan subjektiivinen tunne voi olla hyvinkin ratkaiseva.

Yllä todettiin kuitenkin, että Sativexin tehokkuutta MS-potilaiden hermokipuja hoitamisessa ei kyetty todistamaan.
Liian isot annokset poltettavassa marihuanassa pahensivat kipuja (toinen linkki).

Kannabiksen käyttöön tuntuu liittyvän paljon täysin epätieteellista puolesta-vastaan -argumentointia. "Tunnetaanko aine tarpeeksi hyvin?" No, ei näytetä tuntevan.

Lopuksi hieman ranskaa. Arkipäiväinen letkautus: Ni vu, ni connu (Se mitä ei nähdä, ei myöskään tiedetä).

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 21.04.2008 - 17:57:52

elisa, välittämäsi uutisen päivämäärä oli 30.3. Tutkimustulokset Sativexin vaikuttavuudesta on saatu sen jälkeen.
Lääketieteen tekoon ei ainakaan pitäisi vaikuttaa arvoarvostukset moraaliasioissa. Ehkä Sativex ei vain toimi halutulla tavalla?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 22.04.2008 - 08:07:57


Hunns 21.04.2008 - 17:57:52:
Tutkimustulokset Sativexin vaikuttavuudesta on saatu sen jälkeen.

Niinpä, pössysiskoksi en olisi koskaan halunnutkaan, vaan nimenomaan käyttää ko. ainetta lääkkeenomaisesti. Tupakit voi ostaa ärrältä.

Hamppunarua rautakaupasta ja öljyä ruokakaupasta, siinäpä yhdiste pahan päivän varalle ja vielä ulkoisesti käytettynä. Ei tuu ainakaan psykoosia kelleen. :-/

Köyhällä ei oo varaa matkustella Hollantiin testaamaan aineen sopivuutta, joten olen lopen kyllästynyt tähän veivaamiseen. Ei oo pilvee, pilvee, pilvee....

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 22.04.2008 - 12:21:32

Kannabis päihteenä voi vaikuttaa hyvin eri tavoin eri ihmisiin. Pykotrooppinen aine kun se on, subjektiivisilla tuntemuksilla on varmasti osuutensa, esim. kivunhallinnassa. Sativex-lääkkeen mahdollisita psykotrooppisista vaikutuksista en tiedä. Kivunhallinnassa yleensä on subjektiivisilla tuntemuksilla osaa.

Ja sitten vähän ranskaa ääntämisohjeineen: arkipäiväinen letkautus: Ni vu, ni connu! [ni vy:, ni kony:]
Kaksoispiste y-kirjamen perässä tarkoittaa , että vokaalin kesto on puolitoistakertainen. Ja tämähän tarkoitti: Se mitä ei nähdä, ei myöskään tiedetä.

Humanisti on aina humanisti, ja heitä löytyy muualtakin kuin Hollannista.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eero Pvm 22.04.2008 - 13:06:37

Sativex ja Bedrocan ovat siis kaksi täysin eri asiaa ja Sativexin toiminta/toimimattomuus ei kerro mitään Bedrocanin vastaavasta!


:
Kannabiksen käyttöön tuntuu liittyvän paljon täysin epätieteellista puolesta-vastaan -argumentointia. "Tunnetaanko aine tarpeeksi hyvin?" No, ei näytetä tuntevan.


Tällä argumentoinnilla voidaankin sitten kyseenalaistaa mikä tahansa tieteellinenkin tutkimus!!Tunnetaanko veden vaikutusta elimistölle tarpeeksi?Onko kaura sittenkään hyväksi ihmiselle?Syödäkö vaiko ei?Tuleeko syöpä?...

Valio on ollut suomalaisessa kulttuurissa vuosikymmeniä suuri auktoriteetti ja tiedonjakaja,mutta maailmalta löytyy pilvin pimein tutkimustuloksia(mm.Ranskalaisia)jotka romuttavat Valion "tiedot"maidon terveellisyydestä.Pastöroitu maito on todettu terveydelle haitalliseksi ,jopa vaaralliseksi,tutkimuksissa maailmalla.

Tutkimustulokset myötäilevät valitettavan usein toimeksiantajan intressejä,mitä ikinä ne ovatkaan.

Mieleeni tulee vuosien takainen TV keskustelu dopingista,muistaakseni oikeustieteen prof.Hannu Klami esitti mielenkiintoisen näkemyksen aiheesta:"Doping on paha koska se on kiellettyä ja se on kiellettyä koska se on paha!!"
Lausunnollaan hän halusi osoittaa ettei ole mitään tietoa tai tutkimusta siitä että valvonnan alla ,kohtuudella,käytetty doping aiheuttaisi mitään sen suurempaa terveysriskiä kuin elämä yleensä.Terveydelliset haitat perustuvat pelkästään keksittyihin uhkakuviin joilla ihmisiä pyritään pelottelemaan,ei mihinkään faktaan!

Juridiset seikat ovat sitten toinen asia,jos pelissä on säännöt,tulee niitä noudattaa.Klamihan tunnettiin dopingin vastaisista oikeudenkäynneistä,mutta silti hänen syytökset ja puolustukset perustuivat lakeihin ja faktoihin,ei tunteisiin ja vallitsevaan moraaliseen ilmapiiriin.

Se mitä yritän sanoa on,että on surullista kuinka kivunhoito rinnastetaan huumebisnekseen ja on siitä syystä joutunut saman moraalisen tuomioistuimen tuomitsemaksi,vaikka kyse on aivan eri asioista!!USA:ssa kipuklinikoiden potilaat joutuvat antamaan huumenäytteen asioidessaan klinikoilla!!!Heitä valvotaan tiukemmin kuin huumerikollisia!!Olisihan se pöyristyttävää jos kroonisesti kipuileva saisi lääkityksestään myöskin high-vaikutuksen,varsinkin annostuksensa ylittämällä tai käyttämällä jotain muuta siinä sivussa(jointit silloin tällöin).Aisoihin mokomat kelvottomat ja linnaan vaan kuten naapurin MS kotipuutarhuri!!

Sitä en ole koskaan ymmärtänyt kuinka huumebisnes,joka käsittääkseni on asekaupan jälkeen maailman toiseksi tuottoisin kaupan ala,on edelleen LAILLISESTI pelkästään rikollisten hallussa???!!!

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 22.04.2008 - 13:55:30


:
Tällä argumentoinnilla voidaankin sitten kyseenalaistaa mikä tahansa tieteellinenkin tutkimus!!Tunnetaanko veden vaikutusta elimistölle tarpeeksi?Onko kaura sittenkään hyväksi ihmiselle?Syödäkö vaiko ei?Tuleeko syöpä?...


Tieteessä on kyllä se hyvä puoli, että se on itsekorjautuvaa, eli mitään lopullista tulosta, jota ei ikuna voisi kyseenalaistaa, on tieteeltä turha odottaa. Veden vaikutuksia, samaten kuin kauran, tutkitaan varmaan tulevaisuudessakin, mutta syödähän meidän pitää, jotta jaksettaisiin vaikka tutkia. Kaikkia tutkimuslähtökohtia ei pidetä älykkäinä. Esim. koska ihmisen energiantarve jo tiedetään, syömättömyyden tutkiminen olisi nk. 0-tutkimusta, eli järjetöntä. Kaikkia asioita ei tutkita nk. eettisistä syistä. Esim. älykkyystutkimus, varsinkin sidottuna ihonväriin, on pannassa. Tällaisia tutkimuksia on kuitenkin tehty. Vrt. esim. The Bell Curve Vaikka olenkin tällä palstalla ottanut esiin sanan "tiedeuskovaisuus", pidän tieteellistä argumentointia suuressa arvossa juuri sen metodien läpinäkyvyyden ja kriittisyyden takia.


:
Valio on ollut suomalaisessa kulttuurissa vuosikymmeniä suuri auktoriteetti ja tiedonjakaja,mutta maailmalta löytyy pilvin pimein tutkimustuloksia(mm.Ranskalaisia)jotka romuttavat Valion "tiedot"maidon terveellisyydestä.Pastöroitu maito on todettu terveydelle haitalliseksi ,jopa vaaralliseksi,tutkimuksissa maailmalla.


En tunne näitä tutkimuksia, ja miksi tuntisin, mutta sen voin kertoa, että varsinkin pikkulasten riittävään kalkinsaantiin kiinnitetään Ranskassa paljon huomiota. Maitoa pidetään usein "lasten juomana". Aikuiset vetelevät juustoja ja jukurttia taatusti enemmän kuin suomalaiset.


:
Tutkimustulokset myötäilevät valitettavan usein toimeksiantajan intressejä,mitä ikinä ne ovatkaan.


Ja Sativexin kehittämän lääkeyritys GW Pharmaceuticalsin intressit olivat...?
Tutkimusta on sekä riippumatonta että jonkun tahon, esim. lääkeyrityksen rahoittamaa, jolloin sitä ei pidetä riippumattomana.
Käsittääkseni hampun ongelmana on se, ettei sitä riippumaton tutkimus ole osoittanut kivunlievittäjäksi.


:
Sitä en ole koskaan ymmärtänyt kuinka huumebisnes,joka käsittääkseni on asekaupan jälkeen maailman toiseksi tuottoisin kaupan ala,on edelleen LAILLISESTI pelkästään rikollisten hallussa???!!!


Tämä onkin jännittävää. Valtio ei kyllä voi laillistaa aineita, jotka olisivat selkeästi haitallisia kansalaisen hengelle ja terveydelle (kovat aineet). Mietojen huumeiden valvottu kasvatus ja käyttö taas ei ole näyttänyt pystyvän kitkemään rikollisuutta, joka liittyy aineiden levitykseen. Esim. Alankomaat.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 22.04.2008 - 14:29:36

Haluan tässä vielä lisätä, ettei hampun käyttö kiinnosta itseäni pätkääkään, mutta minullahan ei ole kipuja. Arvioisin tilanteen ehkä toisin, jos minulla olisi kipuja. Koen että kannabiksen vaikutuksista MS-sairaan kognitioon ei tiedetä tarpeeksi. Toivoisin että jos tämän lukee joku, joka pössyttää, hän ei väittäisi mahdollisia kognitiivisia ongelmiaan MS:n aiheuttamiksi.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 22.04.2008 - 14:49:26


eero 22.04.2008 - 13:06:37:
Olisihan se pöyristyttävää jos kroonisesti kipuileva saisi lääkityksestään myöskin high-vaikutuksen,varsinkin annostuksensa ylittämällä tai käyttämällä jotain muuta siinä sivussa(jointit silloin tällöin).


En olisi lainkaan pöyristynyt, jos kroonisesti kipuileva olisi joskus "high". Valitettavasti laajaan ystävä-/tuttavapiiriini kuuluu myös tapauksia, joihin tämä mietona huumeena tunnettu aine on vaikuttanut ikävästi. Enimpään osaan kylläkään ei. Mitä nyt, että säännöllisesti kohtuupaljon käyttävän kyllä tunnistaa.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Caroline Pvm 22.04.2008 - 14:51:14

Kipupotilaat varmaan ilahtuvat. Kipuihin ei oikein ole muuta kuin epilepsialääkkeitä, jotka nekään eivät poista kaikkia kipuja, mutta poistaakohan mikään lääke. Mitään särkylääkettä minä en voi käyttää, kun mulla niillä ei ole mitään vaikutusta. Jotain kannabispohjaista lääkettä voisin kyllä kokeilla. :) :)

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 22.04.2008 - 15:39:03


Caroline80 22.04.2008 - 14:51:14:
Jotain kannabispohjaista lääkettä voisin kyllä kokeilla. :) :)Vaikka se ei toimisi?

Pidän GW Pharmaceuticalsin toimintaa vastuuttomana, mikäli se on levittänyt tietoa lääkkeestä, jonka tehoa ei pystytä osoittamaan. Turhan toivon herättäminen... Hehän ovat voineet innostua suuresta kiinnostuksesta ja hitonmoisesta lobbaamisesta.

Luonnontuote se on kärpässienikin, eli don't worry! Ehkä se kipuihin tehoava molekyyli, joka ei saa vatsaa sekaisin, vielä löydetään. Toivottavasti pian!

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eero Pvm 22.04.2008 - 17:58:36


:
Jotain kannabispohjaista lääkettä voisin kyllä kokeilla. Hymiö HymiöVaikka se ei toimisi?

Pidän GW Pharmaceuticalsin toimintaa vastuuttomana, mikäli se on levittänyt tietoa lääkkeestä, jonka tehoa ei pystytä osoittamaan. Turhan toivon herättäminen... Hehän ovat voineet innostua suuresta kiinnostuksesta ja hitonmoisesta lobbaamisesta.


Eipä olisi ensimmäinen kerta kun lääkeyhtiö voiton tavoittelussaan sortuisi yltiöoptimistisiin lupauksiin ;D ;D

Itse en ole Sativexistä suuria odottanutkaan,koska kannabiksen vaikutusmekanismia ei riittävästi tunneta,ei siitä erotetulla ,oletetulla vaikuttaja aineella,voikaan olla samaa vaikutusta kuin aidolla tuotteella.

Haluan tehdä selväksi että minulla ei ole kannabiksesta käyttökokemusta nykyisiin,koko ajan paheneviin,kipuihin. Se miksi asiasta vaahtoan,on että jos toimiva aine "tieteellisesti" todetaan huonoksi,uskoo lääkäri mielummin tutkimusta, kuin käyttäjä kokemuksia,ainakin suurin osa lääkäreistä niin tekee,ja näin ollen jättää käyttämättä sen mahdollisuuden että potilas edes kokeilisi tuotetta kipuihinsa,oli tulos sitten mikä tahansa,varsinkin jos tuotteen huumetausta vielä vaikuttaa lääkärin päätöksiin!!


:
Valitettavasti laajaan ystävä-/tuttavapiiriini kuuluu myös tapauksia, joihin tämä mietona huumeena tunnettu aine on vaikuttanut ikävästi. Enimpään osaan kylläkään ei. Mitä nyt, että säännöllisesti kohtuupaljon käyttävän kyllä tunnistaa.


Tunnen minäkin muutamia satoja/tuhansia ihmisiä,joiden alkoholin käytön kyllä tunnistaa,mutta kysehän onkin laillisesta huumeesta,mielestäni paljon pahemmasta kuin kannabis.

Itselläni on omakohtaisia kokemuksia siitä kuinka tutkitusti turvallinen ja muiden lääkkeiden imeytymiseen vaikuttamaton lääke Lyrica vie kaiken tehon Tramalilta,joka kipuihini on tehonnut,ja vaikuttaa vielä pitkään käytön jälkeenkin näin!Lyrican aikana kivut ,mikäli mahdollista,pahenivat ja lääke ei auttanut mitenkään muuten kuin kipuja pahentavasti!!Tutkitusti Lyrica EI vaikuta muiden lääkkeiden tehoon,ainakaan imeytymiseen,ja lääkäreille onkin turha asiasta puhua, tutkimustulokset ja Pfizerin säästelemätön voitelu painavat vaakakupissa enemmän kuin psyykkisesti epämääräisen luulosairaan vakuuttelut ja käyttökokemukset!!

Lyrica kokemukseni perustuvat kahteen eri kertaan,ensimmäinen 2005 puoli vuotta ja tänä vuonna kolme viikkoa.

Kivuthan ei pakosti näy ulospäin,mutta viime kuukausien aikana on minun naamasta luettavissa missä mennään, nykyään kipu myös näkyy!!Äitini kävi parisen viikkoa sitten kylässä ja ollessaan lähdössä hän sanoi:"Olen kyllä tietoinen siitä että sinä olet sairas,mutta en tajunnut sinua koskevan noin kovasti!"Silloin oli kohtalaisen hyvä päivä...

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 22.04.2008 - 20:16:06


eero 22.04.2008 - 13:06:37:
Sativex ja Bedrocan ovat siis kaksi täysin eri asiaa ja Sativexin toiminta/toimimattomuus ei kerro mitään Bedrocanin vastaavasta!

Kiitos eero muistutuksesta, eli en nakkaa kirvestä vielä kaivoon. :)

OT- sitäpaitsi Mobilat voisi toimia paremmin hamppuköyden liukasteena, eikä mikään ruokaöljy. Muisti palaili pätkittäin.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Cud Pvm 22.04.2008 - 21:34:11


eero 22.04.2008 - 13:06:37:
Se mitä yritän sanoa on,että on surullista kuinka kivunhoito rinnastetaan huumebisnekseen ja on siitä syystä joutunut saman moraalisen tuomioistuimen tuomitsemaksi,vaikka kyse on aivan eri asioista!!USA:ssa kipuklinikoiden potilaat joutuvat antamaan huumenäytteen asioidessaan klinikoilla!!!Heitä valvotaan tiukemmin kuin huumerikollisia!!Olisihan se pöyristyttävää jos kroonisesti kipuileva saisi lääkityksestään myöskin high-vaikutuksen,varsinkin annostuksensa ylittämällä tai käyttämällä jotain muuta siinä sivussa(jointit silloin tällöin).Aisoihin mokomat kelvottomat ja linnaan vaan kuten naapurin MS kotipuutarhuri!!

Ihmeellistä on miten moralisoidaan tästä "uudesta" kipulääkkeestä joka perustuu mietoon huumeeseen kun taas ei ole mikään ongelma napsia vanhempia lääkkeitä joka perustuu kovempiin huumeisiin. Haluaisin vaihtaa epilepsialääke ja synteettinen morfiini kannabispohjaiseen jos vain mahdollista ja jos on yhtä tehokas tai tehokkaampi. En tiedä onko se loppujenlopuksi sen parempi kehon kannalta mutta luulisin että maksa ja muut sisäelimet ei kärsisi yhtä paljon. Luulohan se vain on mutta pelottaa käyttää näitä samoja vuosi vuodelta kun ei tiedä miten ne oikein vaikuttaa. Sivuvaikutuksistakin haluaisin päästä eroon.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 22.04.2008 - 21:52:28

Cud ja eero, kuka moralisoi? Kuka rinnastaa kivunlievityksen huumebisnekseen? Jos me emme itse tee sitä, niin onko tällaisena auktoriteettinä esiintyvällä mitään valtaa päätöksiin, jotka koskevat meitä?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Make Pvm 22.04.2008 - 22:33:29

Niitä reseptejä ootellessa ja täällä väitellessä teillä menee vaan aikaa hukkaa,sillä hyviä siemeniä nykyään saatavilla on,valoa löytyy hyvin tästä eteenpäin Suomessa.
Ei muuta kun siemenet itämään ja niiden itämistä odotellessa rakentamaan lämpöistä ja kosteaa kasvihuonetta.
Syksyllä sit höpöheinäsato jo korjattavaa ja talven voi nauttia siitä,eikä haittaa vaikkei reseptiä saisikaan,pääsee ainakin kokeilemaan miltä se tuntuu,eikä ole hankintahinta kummoinenkaan.
Täälläkin löytyy varmasti viherpeukaloita,keski-ikäisistä naisista ainakin jotka ovat kasvattaneet pihapuutarhoissa jotain.
Mutta muistakaa että pienimuotoisena pidätte tilukset ja suunsupussa siitä mitä kasvatatte ulkopuoleisilta,käyttö myös omaan tarpeeseen vai suotavaa.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eero Pvm 23.04.2008 - 12:13:42


:
Cud ja eero, kuka moralisoi? Kuka rinnastaa kivunlievityksen huumebisnekseen? Jos me emme itse tee sitä, niin onko tällaisena auktoriteettinä esiintyvällä mitään valtaa päätöksiin, jotka koskevat meitä?


Tätä asia moralisoimaan ei tarvita kuin se taho kenen hallussa reseptivihko on,kenellä on oikeus lääkkeitä määrätä!! Lääkärithän voivat joutua vaikeuksiin kirjoittaessaan vahvoja kipulääkkeitä liian anteliaasti ja helpompaa onkin pitää reseptit pöytälaatikossa,niin ei ala lääkelaitos perään huutelemaan.Kuka siinä nyt sitten moralisoi,lääkäri,joka pelkää vastuutaan vai lääkelaitos,jonka kontrolli on ymmärrettävistäkin syistä liian kireä.

Väärinkäyttäjistä joutuu kärsimään todellista apua tarvitsevat,kollektiiviset rankaisumenetelmät taitavat olla nykyään kiellettyjä armeijassakin ,mutta kivunhoidossa sairas saa kärsiä,ettei ylenpalttisesti määrätyt lääkkeet löytäisi tietään kadulle.

Minä koin hieman kiusallisena tilanteen,joutuessani tunnin selvittämään lääkitystäni vasta valmistuneelle lääkärin alulle terveyskeskuksessa,uusiessani Tramal reseptin.Tyttöparka ei tiennyt miten päin olisi penkissään ollut ja yritti siinä vielä laskea kuinka paljon tarvitaan annostuksen ylläpitoon.Minähän en ole kuin 3-4 vuotta käyttänyt ko.lääkettä joten tokihan varovaisuus on paikallaan.

Nyt tilanne on se että Tramalit ei enää auta,masennus-ja epilepsialääkkeet on kokeiltu,jotain täytyisi löytää tai elisan hamppuköysi on seuraava lääke,se kyllä tehoaa.Vahvempaa ei ole tarjottu,mutta on kyllä annettu ymmärtää ettei muuta löydy,lienee tohtoreiden Pharmaca fennicasta hukassa sivut joista ne vahvemmat sijaitsevat,tai sitten ne on varmuuden vuoksi liimattu kiinni! Jos kannabiksestä olisi apua se olisi ,kuten Cud totesi,kuitenkin miedompi vaihtoehto kuin opiaatit,oikein viljeltynä ja valmistettuna puhdas luonnontuote.

Amerikkalaisella Chiari/syringo-keskustelupalstalla kovia kipulääkkeitä(morfiinia,syringo aiheuttaa tod.pahoja kipuja) käyttävät tuntevat olonsa kiusaantuneeksi ja jotenkin likaiseksi kun heitä tosiaan testataan säännöllisesti mahdollisista muista huumeista ja lääkkeensä annostuksen ylittämisestä!Kadultahan siellä kyllä voi ostaa mitä tahansa,tosin pienen kiinnijäämisen riskin kustannuksella!


:
Ei muuta kun siemenet itämään ja niiden itämistä odotellessa rakentamaan lämpöistä ja kosteaa kasvihuonetta.


Viime kesän kokemuksella voin sanoa että minun asuntoni on ihanteellinen kasvupaikka em.elinolosuhteissa viihtyvälle kasville ;D ;D ;D

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mikko77 Pvm 23.04.2008 - 12:28:31

Menee jo vähän offtopic, mutta ei sen tarvi olla edes niin kostea huoneilma. Kyllä sumupullo ajaa saman asian  ;) Ihan vain lääkitsemismielessä.

-Mikko-

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 23.04.2008 - 14:38:18


Make 22.04.2008 - 22:33:29:
Täälläkin löytyy varmasti viherpeukaloita,keski-ikäisistä naisista ainakin jotka ovat kasvattaneet pihapuutarhoissa jotain.

Olen keski- ikäinen äiti ja tässä kohtaa jo heristin itselleni moraalisesti sormea, sot, sot :D.
Minkähän mallin antaisin omalle jälkikasvulleni, jos höpöheinät olisivat osa puutarhaani? Lapset kertoilisivat kuitenkin kavereilleen, että siellä se meiän äitee vaan hoivailee viljelmiään. ;D

Pienessä tuiskeessa kaverukset kuulemma kertoilevat keskenään aika tarkasti omista perheistään ja mitä kukin puuhailee. Näitä "tuiskeiltamia" on ollut aika usein.
Joten mieluummin kallistun lailliseen aineeseen ja ihan apteekista ostettuna.


Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisabet Pvm 23.04.2008 - 15:26:15

Make tuossa käytännön miehenä antoi niin yksinkertaiset ohjeet  8-), että voisin vaikka kokeillakin, jos kivut eivät jatkossa pysy liikunnalla ja sopivilla rentoutusmenetelmillä hallinnassa.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 23.04.2008 - 15:40:24


elisabet 23.04.2008 - 15:26:15:
.... että voisin vaikka kokeillakin...

elisabet, sähän voit testata Elmolla kaman laatua. Elmo on tosin vähän hiirtä isompi, mutta kai sekin EAE :sta käy? :D

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eero Pvm 23.04.2008 - 16:07:02

Hevosethan tykkäävät syödä pajun kuorta ja se kuori taas sisältää aspiriinin raaka-ainetta eli hoitaisivatkohan kipujaan luonnonmukaisesti? ;)

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja amok Pvm 23.04.2008 - 16:54:58


Hunns 22.04.2008 - 13:55:30:
[quote]
Valtio ei kyllä voi laillistaa aineita, jotka olisivat selkeästi haitallisia kansalaisen hengelle ja terveydelle


Ja minulle kun on väitetty että tupakki on myrkkyä. Onneksi sitä pahaa maria ei sentään valtio meille anna,
vaikka se subjektiivisesti voisi joidenkin meistä oloa parantaa.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 23.04.2008 - 17:42:27


amok1 23.04.2008 - 16:54:58:
Ja minulle kun on väitetty että tupakki on myrkkyä. Onneksi sitä pahaa maria ei sentään valtio meille anna,
vaikka se subjektiivisesti voisi joidenkin meistä oloa parantaa.


Jos tupakka tulisi markkinoille tänään, ei sitä varmasti laillistettaisi.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 23.04.2008 - 19:08:56

Valtion laillistamista aineista, nautinto sellaisista, pitäisi lailla ja asetuksilla kieltää spiritus fortiuksen käyttö sen kaikissa muodoissaan. Se vasta on koko myrkkyä ja aiheuttaa melkoiset miinusmerkkiset kulut yhteiskunnalle.
Höpöheinästä ei voi puhua edes samana päivänä, jos haitoista puhutaan.

Yksilötragediat ovat erikseen, mutta noin yleisesti ottaen viina vie voiton kuolinsyy- ja sairaussyytilastoissa.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 23.04.2008 - 19:17:44


elisa 23.04.2008 - 19:08:56:
Valtion laillistamista aineista, nautinto sellaisista, pitäisi lailla ja asetuksilla kieltää spiritus fortiuksen käyttö sen kaikissa muodoissaan. Se vasta on koko myrkkyä ja aiheuttaa melkoiset miinusmerkkiset kulut yhteiskunnalle.
Höpöheinästä ei voi puhua edes samana päivänä, jos haitoista puhutaan.

Yksilötragediat ovat erikseen, mutta noin yleisesti ottaen viina vie voiton kuolinsyy- ja sairaussyytilastoissa.


Näin on. En ole kuitenkaan kieltolain kannalla.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisabet Pvm 23.04.2008 - 21:46:11


elisa 23.04.2008 - 15:40:24:

elisabet 23.04.2008 - 15:26:15:
.... että voisin vaikka kokeillakin...

elisabet, sähän voit testata Elmolla kaman laatua. Elmo on tosin vähän hiirtä isompi, mutta kai sekin EAE :sta käy? :D

hih, kuinkahan höpö siitä sitten tuliskaan...?
on sillä kyllä testattu jo aloe veraa, ja voishan tuo säännöllinen höpöheinä pitää selkälihakset rentoina. vois tulla halvemmaksikin kuin hieroja  ;)

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Cud Pvm 24.04.2008 - 11:46:40


Hunns 23.04.2008 - 17:42:27:
Jos tupakka tulisi markkinoille tänään ei sitä varmasti laillistettaisi.

Ei varmaankaan mutta koska tupakka- ja viinateollisuus on niin vakiintunut meidän kulttuurin, tekee paljon rahaa ja työllistää, on mahdotonta lopettaa sitä. No, ehkä tupakkateollisuutta voisi teoriassa lopettaa mutta on siinä iso moraalinen dilemma, ainakin minun mielestä, kun sallitaan yhtä pahaa mutta kielletään toista. Erona lähinnä se, että toisella on valmis infrastrukstuuri ja toisella ei. Viina- ja tupakkateollisuudella on paljon ihmisiä joka lobbaa niitten puolesta ja en usko että kovin moni politiikko uskaltaisi edes ääneen kuiskata mahdollisuutta kieltää näitä.

En itsekkään ole kiellon puolesta koska se on ihmisen oma valinta mitä itselleen tekee. Eri asia sitten korvauksista jotka ainakin tupakkateollisuus on minun mielestä velvollinen maksaa käyttäjilleen koska ne on huijannut ihmisiä ja yrittänyt peittää totuutta. Nehän tiesi jo 50-luvulla tupakan vaarallisuudesta mutta silti väittänyt muuta ja vääristänyt totuutta. Ne on myös ollut tietoisia miten helposti joutuu riippuvaiseksi ja ne on tietoisesti tehnyt että tupakasta tulee vielä helpommin riippuvaiseksi. Se on erittäin epämoraalista ja yhteyskunta ja käyttäjät on maksanut siitä kovan hinnan ja siitä tupakkateollisuus pitäisi maksaa kovia korvauksia.

Eilen katsoin FST:ltä ohjelman tupakkateollisuudesta ja siinä haastateltiin Philip Morris Finlandin toimitusjohtajaa. Kaunista puhetta miten nouret eivät pitäisi tupakoida mutta samalla kohdistetaan piilomainontaa niille. Aikamoista kaksoimoraalia. Jos tupakkatoellisuus todella katsoisi käyttäjien parasta, niin ne joutuisi muuttamaan tupakan nikotiinipitoisuutta reilusti mutta sehän on "mahdotonta" koska muutenhan ihmiset voisi helpommin lopettaa.

Samassa ohjelmassa haastateltiin naista jonka alaikäinen tyttö poltti. Se ei voinut kieltää lasta koska muutenhan se voisi polttaa salaa. Mikä siinä on niin vaarallista ettei voi lasta kieltää tekemästä itselleen pahaa? Onko parempi että polttaa julkisesti ilman mitään kieltoa kuin että tekee sen salaa ja tietää ettei se ole sallittua? Luulisi että selvä signaali ettei se ole hyväksyttävää olisi parempi vaihtoehto vaikka johtaisi siihen että lapsi polttaa salaa. En oikein ymmärrä miksi poliittinen korrektisuus on tärkeämpi kuin selvä viesti lapselle.

Isä on polttanut yli 50 vuotta ja kauhulla odotan sitä päivää kun sen keuhkot ei enää jaksa ja valitettavasti se päivä ei taida olla kaukana... Brown & Williams kuuluisi lopettaa tällä sekunnilla kuten muutkin psykopaattiset yritykset (ks The Corporation) jotka tietoisesti tappavat ihmisiä oman hyvän vuoksi.

Onhan se hyvä ettei laillistetä lisää "pahoja" mutta kun joillekin noi "pahat" voivat olla hyväksi ja/tai pienempi paha kuin joku muu laillinen asia (vrt kannabis - morfiini). Kysymykseen kuka moralisoi, niin helppo vastaus on yhteiskunta koska se on aika yleinen mielipide että kaikki huumeet on pahasta, siinä yhteiskunta on onnistunut vaikuttamaan mielipiteisiin todella hyvin, harmi vain että se on yleensä väärä kohderyhmä joka on tätä sisäistänyt. Jos huume on reseptillä, niin se ei enää ole huume vain lääke mutta ennen kuin tämä siirtymävaihe on valmis, niin aine on moraalisesti tuomittava. Tässä asiassa kannabis-lääkkeen julkisuus on ollut tavallaan pahasta, ihmiset reagoivat kannabis-nimeen eivätkä ajattele että sitä käytettäisi lääkkeenä kuten morfiinikin ja se on kaksoimoraalia. Minun kanta siis perustuu keskusteluihin ihmisten kanssa joilla on mielipide asiasta.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 24.04.2008 - 16:41:38


amok1 23.04.2008 - 16:54:58:

Hunns 22.04.2008 - 13:55:30:
[quote]
Valtio ei kyllä voi laillistaa aineita, jotka olisivat selkeästi haitallisia kansalaisen hengelle ja terveydelle


Ja minulle kun on väitetty että tupakki on myrkkyä. Onneksi sitä pahaa maria ei sentään valtio meille anna,
vaikka se subjektiivisesti voisi joidenkin meistä oloa parantaa.


Marihuanan polttaminen on keuhkoille vaarallisempaa kuin tupakan poltto; kannabissätkään kun ei voi laittaa tavanomaista filtteriä. joka tupakasta löytyy ja joita voi erikseen kaupasta ostaa, vaan pitää kierittää 1-2 cm-levyisestä ohuesta kartongista oma filtteri, joka ei sitten ime kannabiksen vaikuttavia aineita itseensä. Tällainen filtteri päästää myös pieniä osia keuhkoihin. Asiaa tuskin parantaa se, että  marin savua tulee pidättää keuhkoissaan tovi ennen kuin sen päästää ulos.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 24.04.2008 - 17:10:26

Laajaan ystävä-/tuttavapiiriini kuuluu eräs suomalainen lääkäri, joka ei harjoita ammattiaan Suomessa. Kesäisin hän tulee synnyinmaahansa ja vetää takapuolet olalle suomalaiseen malliin. Kun en juo samaan tahtiin, on perässä pysyminen vaikeaa. Hänen juomistahtinsa on viime vuosina kiihtynyt siihen malliin, että asiasta on kehittynyt todellinen ongelma. Alkoholisti mikä alkoholisti. Päihteillä on usein se vaikutus, että ne pahentavat entisestään ongelmia. Näin hänenkin tapauksessaan. Sanoin tälle ystävälleni, etten voisi kuvitellakaan ryyppääväni samalla lailla ottaen huomioon ne lukuisat ongelmat, joita päälleni oli kasautunut. Kuinka voisin selvitä tämän kaiken tolkuttomuuden keskellä ja vielä kasvattaa poikani, jos olisin kaiken lisäksi riippuvainen alkoholista? En ole kyllä koskaan ollutkaan yhtä päihdehakuinen kuin hän.

Kannabis ainakin passivoi, kun meitä jo muutenkin MS hidastaa. Vai, haittaako se, kun särkee?

Tämä on ihan spekulaatiota, mutta minua kiinnostaisi tietää, mikäli MS-sairaan kognitio on haavoittuvaisempi kuin nk. terveen, mitä kaikkiin päihteisiin tulee.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Cud Pvm 24.04.2008 - 23:41:51


Hunns 24.04.2008 - 17:10:26:
Kannabis ainakin passivoi, kun meitä jo muutenkin MS hidastaa. Vai, haittaako se, kun särkee?

Kipukin passivoi. Jo kivun pelko passivoi. Vaikea sanoa mikä on pahempi kun ei ole käytännön kokemusta paitsi että myös lailliset huumeet passivoi, vaikka tuskin yhtä paljon kuin laittomat. Temgesicin sivuoireet on aluksi todella pahat, ainakin minulla oli, vaikea tehdä mitään järkevää kun silmät ei pysy auki vaikka kuinka taistelee ja vaikka kuinka haluaisi. Nykyään en huomaa haittaa mutta taitaa sitä olla vieläkin.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 25.04.2008 - 07:38:44


Hunns 24.04.2008 - 17:10:26:
Vai, haittaako se( hidastuminen), kun särkee?

Silloin ei todellakaan mieti ajan kulumista tai omaa kulkemista. Toivoo vain jollain helkatilla pääsevänsä kivusta eroon.


Cud 24.04.2008 - 23:41:51:
Kipukin passivoi. Jo kivun pelko passivoi.

Juuri näin.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 25.04.2008 - 14:30:45


Cud 24.04.2008 - 23:41:51:
lailliset huumeet passivoi, vaikka tuskin yhtä paljon kuin laittomat.


En tiedä, onko laillisuusnäkökohdalla tässä mitään merkitystä.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 25.04.2008 - 15:05:54


eero 23.04.2008 - 12:13:42:
Tätä asia moralisoimaan ei tarvita kuin se taho kenen hallussa reseptivihko on,kenellä on oikeus lääkkeitä määrätä!! Lääkärithän voivat joutua vaikeuksiin kirjoittaessaan vahvoja kipulääkkeitä liian anteliaasti ja helpompaa onkin pitää reseptit pöytälaatikossa,niin ei ala lääkelaitos perään huutelemaan.Kuka siinä nyt sitten moralisoi,lääkäri,joka pelkää vastuutaan vai lääkelaitos,jonka kontrolli on ymmärrettävistäkin syistä liian kireä.


eero, täytyy sanoa, etten tunne tätä asiaa kovin hyvin. En pidä 'ne'-pronominin tai pasiivin käytöstä, kun syytetään. Joskus vastuu löytyy meistä itsestämme. Nähtävästi ei kuitenkaan ole nyt siitä kyse. Uskon kivun olevan niin ikävä oire, että siitä kärsivä tuskin teeskentelee. Mutta samoilla luukuilla lienevät narkkaritkin. Olen kuullut Cudin manitseman Temgesicin muissakin yhteyksissä. Epätietoinen lääkäri voisi kysyä itseltään, kumpi on suurempi paha: määrätä narkkarille vahingossa vahvoja nappeja vai jättää kipupotilas lääkitsemättä? Mielestäni jälkimmäinen tapaus on suurempi moka, mutta nähtävästi (luulen) vain ensimmäisestä voi lääkäri saada ikäviä seurauksia. Kipupotilaan voimia kannella saamastaan kohtelusta ei pidä missään nimessä yliarvioida, niitä ei useimmiten ole.

Kipua ei pysty mittaamaan, joten lääkärien tulisi siitä kärsivän potilaan kohdatessaan osata älykkäästi arvioida ihmistä. Tämä kyky on oman kokemukseni mukaan, joka ei liity kipuun, ihan aliarvioitu hyve lääkärien keskuudessa. Narkkarina lähtisin oitis dorkaa lääkäriä huijaamaan.

Koska pidän asiakaspalvelua jotenkin pyhänä lehmänä (on minulla muitakin pyhiä lehmiä), olen ihmetellyt, kuinka hölmösti lääkärit saattavat suhtautua potilaaseen. Jotta kunnioittavasta asiakaspalvelusta voisi puhua, täytyy asiakkaan lähteä tyytyväisenä pois. OK, lääkärillä käynti ei ihan vastaa perinteistä kuvitelmaa asiakaspalvelusta, mutta minulle se on sitä. Epämiellyttävätkin asiat tulee yrittää tarjota mahdollisimman hienosti. Vai miltä kuulostaisi esim.; "Ihanko herra näin typeriä kirjoja lukee?", "Ihanko muka kolottaa, voi juku!". Aina tyytyväisyyttä ei ole edes mahdollista saavuttaa, mutta jos asiakas tietää, että parhaansa on yrittänyt, vuoropuhelu on jatkossakin mahdollista.


:
Amerikkalaisella Chiari/syringo-keskustelupalstalla kovia kipulääkkeitä(morfiinia,syringo aiheuttaa tod.pahoja kipuja) käyttävät tuntevat olonsa kiusaantuneeksi ja jotenkin likaiseksi kun heitä tosiaan testataan säännöllisesti mahdollisista muista huumeista ja lääkkeensä annostuksen ylittämisestä!Kadultahan siellä kyllä voi ostaa mitä tahansa,tosin pienen kiinnijäämisen riskin kustannuksella!


Haluan muistuttaa, että Yhdysvallat on toisella puolella maapalloa. Pidetään se siellä, vaikka käydäänkin kurkkimassa.


:
Nyt tilanne on se että Tramalit ei enää auta,masennus-ja epilepsialääkkeet on kokeiltu,jotain täytyisi löytää tai elisan hamppuköysi on seuraava lääke,se kyllä tehoaa.Vahvempaa ei ole tarjottu,mutta on kyllä annettu ymmärtää ettei muuta löydy,lienee tohtoreiden Pharmaca fennicasta hukassa sivut joista ne vahvemmat sijaitsevat,tai sitten ne on varmuuden vuoksi liimattu kiinni! Jos kannabiksestä olisi apua se olisi ,kuten Cud totesi,kuitenkin miedompi vaihtoehto kuin opiaatit,oikein viljeltynä ja valmistettuna puhdas luonnontuote.


Mietin, en siis tiedä asiaa, olisiko kipulääkkeen säännöllisin väliajoin tapahtuvasta vaihtamisesta apua. Jos keho jotenkin tottuu käytettävissä olevaan valmisteeseen? Puhu lääkärisi kanssa ja pyri pitämään hänet aiheessa! Cud myös!

Kannabiksesta sen verran, että sitähän ei pystytty tutkimuksissa osoittamaan hyväksi kivunlievittäjäksi. Siis Sativexiakaan. Luulen kuitenkin, että marihuana ei vielä ole sanonut viimeistä sanaansa. Juuri tähän tautiin ja kipuun? Who knows, mutta ehkä johonkin muuhun vaivaan.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 25.04.2008 - 15:25:24


elisabet 23.04.2008 - 21:46:11:
on sillä kyllä testattu jo aloe veraa, ja voishan tuo säännöllinen höpöheinä pitää selkälihakset rentoina. vois tulla halvemmaksikin kuin hieroja  


Siis olenko ihan pihalla? Käykö hevosellasi hieroja?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 25.04.2008 - 15:33:18


elisa 23.04.2008 - 14:38:18:
Minkähän mallin antaisin omalle jälkikasvulleni, jos höpöheinät olisivat osa puutarhaani?


Olen monesti miettinyt ja pelännyt, kuinkahan pojan käy, kun äiti on sairas ja väsynyt ja sitten sitä vielä potkitaan ihan laillisesti päähän MS-taudin takia.

No, eihän se ihan laillista ole; perustuslakia kun on rikottu minua syrjiessä. Tai ketä muuta MS- tai jotain muuta tautista hyvänsä.  

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 25.04.2008 - 19:49:13


elisa 23.04.2008 - 14:38:18:
Minkähän mallin antaisin omalle jälkikasvulleni, jos höpöheinät olisivat osa puutarhaani?

Minä olen subjekti, voin vaikuttaa antamaani malliin.


Hunns 25.04.2008 - 15:33:18:
...äiti on sairas ja väsynyt ja sitten sitä vielä potkitaan ihan laillisesti päähän MS-taudin takia.

Sinä olet objekti taistossasi tyylimyllyjä vastaan, poikasi ymmärtää sen ehkä jo nyt tai ainakin varttuneempana, uskoisin.

Cud kirjoitti Eilen - 23:41:51:
lailliset huumeet passivoi, vaikka tuskin yhtä paljon kuin laittomat.

Onko kukaan nähnyt aktiivista kännikalaa muualla kuin auton ratissa? Alkoholi tuhoaa käyttäjänsä aivot ja muut jalommat ruumiin osat ja liian monta syytöntä jalankulkijaa.
Juoppohulluista viimeksi kirjoittanut lienee Juha Vuorinen, viinankin voimalla nuppi sumenee.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Rami107 Pvm 26.04.2008 - 16:35:10


eero 26.04.2008 - 16:13:36:

:
Alkoholi tuhoaa käyttäjänsä aivot ja muut jalommat ruumiin  


Juu, huomattu on!


eerosta on huomannut, onneks mä en ota alkoholia, vain olutta tai viinaa.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 26.04.2008 - 19:13:25


veikko 26.04.2008 - 16:35:10:
mä en ota alkoholia, vain olutta tai viinaa.


Olet varmaan huomannut, Rami107, että kaikki päihteet, joihin tässä ketjussa luen myös lääkkeet, vaikuttavat eri yksilöihin eri tavoin.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 26.04.2008 - 19:16:38


elisa 25.04.2008 - 19:49:13:

Hunns 25.04.2008 - 15:33:18:
...äiti on sairas ja väsynyt ja sitten sitä vielä potkitaan ihan laillisesti päähän MS-taudin takia.

Sinä olet objekti taistossasi tyylimyllyjä vastaan, poikasi ymmärtää sen ehkä jo nyt tai ainakin varttuneempana, uskoisin.


Poikani sanoi eräs päivä tietävänsä, että yritän parhaani. Mutta kun se ei riitä (sanon minä).

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 26.04.2008 - 19:22:54

Hetkinen. Kuinka hyvin neuropaattiset kivut tunnetaan?

Olen lukenut Sativexin toivotusta vaikutuksesta spastisuuteen. Sitähän ei kai tutkittu?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eki Pvm 26.04.2008 - 22:57:39


Hunns 26.04.2008 - 19:22:54:
Hetkinen. Kuinka hyvin neuropaattiset kivut tunnetaan?


En mä toisista tiedä, mutta itte tunnen ne liiankin hyvin...

Tekis mieli kyllä kokeilla kannabista, lienee ainut aine jota saattaisin kokeilla jo kokeilemieni lisäksi. (huumausaine rikoksiin / rikkeisiin en ole tietääkseni ikinä ollut osallisena)

Laillisista, siis lääkäreitten määräämistä, napeista saatu hyöty verrattuna sivuvaikutuksiin on sangen vähäinen.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja tomrider Pvm 27.04.2008 - 00:45:39

Terve
Alla kattava linkki MS/Cannabis aiheeseen.
Minulle auttaa spastisuuteen,hyväänuneen,rakon tyhjenemiseen.
Yksinkertaisesti  paremmin ja syvemmin nukutun yön jälkeen on olo parempi.
On kyllä käsittämätöntä että näin hyvää luonnonlääkettä ei haluta antaa meidän avuksi,mukisematta,ollaan kumminkin aika marginaali ryhmä,ilman parantavaa lääkettä.
Hyvää kesää!

http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.php?t=26419

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 27.04.2008 - 10:26:10

Lauantaina 3.5.2008 marssitaan monissa Suomen kaupungeissa hampun aseman parantamiseksi. Muista osallistua!

En mää kyllä yksin ala palokassa marssia, olisin oitis putkassa. Eikös pelkkä kasvin kuva julisteessa riitä pidättämisen syyksi?  

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eero Pvm 27.04.2008 - 20:49:39


veikko 26.04.2008 - 16:35:10:

eero 26.04.2008 - 16:13:36:

:
Alkoholi tuhoaa käyttäjänsä aivot ja muut jalommat ruumiin  


Juu, huomattu on!


eerosta on huomannut, onneks mä en ota alkoholia, vain olutta tai viinaa.


Kiitos, kiitos! Toivottavasti huomaa!, olen jo vuosia sitten vaihtanut Pari kertaa vuodessa-juomisen totaali raittiuteen!!

Kiitokset myös kutsusta Lahden Teerenpeliin!, valitettavasti jouduin jättämään väliin, toivottavasti itse viihdyit?, lähes päivittäin Teerenpelin ohi kulkiessani olen viime viikkoina seurannut remontin etenemistä ja avajaisethan pidetään vappuna!...


:
Lauantaina 3.5.2008 marssitaan monissa Suomen kaupungeissa hampun aseman parantamiseksi. Muista osallistua!

En mää kyllä yksin ala palokassa marssia, olisin oitis putkassa. Eikös pelkkä kasvin kuva julisteessa riitä pidättämisen syyksi?


Onko Palokka muuten kaupunki? jos ei, siinä hyvä syy jättää väliin! ;D ;D ;D ;)

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Cud Pvm 28.04.2008 - 09:37:10


elisa 25.04.2008 - 19:49:13:
Cud kirjoitti Eilen - 23:41:51:
lailliset huumeet passivoi, vaikka tuskin yhtä paljon kuin laittomat.

Onko kukaan nähnyt aktiivista kännikalaa muualla kuin auton ratissa? Alkoholi tuhoaa käyttäjänsä aivot ja muut jalommat ruumiin osat ja liian monta syytöntä jalankulkijaa.
Juoppohulluista viimeksi kirjoittanut lienee Juha Vuorinen, viinankin voimalla nuppi sumenee.

Alkoholi ei kuitenkaan lasketa huumeeksi vaikka kuinka se pilaa aivoja ja tappaa syyttömiä jalankulkijoita. Miksi kopioit kommenttini toisesta aiheesta tähän? Mun kommentti vertasi lailliset huumeet, kuten synteettinen morfiini, laittomiin kuten heroiini.  

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 28.04.2008 - 15:27:55


Cud 28.04.2008 - 09:37:10:

elisa 25.04.2008 - 19:49:13:
Cud kirjoitti Eilen - 23:41:51:
lailliset huumeet passivoi, vaikka tuskin yhtä paljon kuin laittomat.

Onko kukaan nähnyt aktiivista kännikalaa muualla kuin auton ratissa? Alkoholi tuhoaa käyttäjänsä aivot ja muut jalommat ruumiin osat ja liian monta syytöntä jalankulkijaa.
Juoppohulluista viimeksi kirjoittanut lienee Juha Vuorinen, viinankin voimalla nuppi sumenee.

Alkoholi ei kuitenkaan lasketa huumeeksi vaikka kuinka se pilaa aivoja ja tappaa syyttömiä jalankulkijoita. Miksi kopioit kommenttini toisesta aiheesta tähän? Mun kommentti vertasi lailliset huumeet, kuten synteettinen morfiini, laittomiin kuten heroiini.  

Anteeksi :-[, tarkoitukseni ei ollut kritisoida sinun kirjoitustasi, vaan alkoholin käyttöä ja asemaa Suomessa.

Alkoholijuoma eli väkijuoma on etanolipitoinen juoma. Alkoholijuomien etanoli toimii päihteenä, jolla on keskushermostoa lamaannuttava vaikutus. Vaikkakaan alkoholia ei lasketa huumeeksi, se on kuitenkin keskushermostoa lamaannuttava nautintoaine.

Minua jurppii suomalaisten päättäjien päättömyys. Alkoholiveroa alennettiin, seurauksena oli suurempi viinan kulutus, yllätys, yllätys. Lisääntyneestä kulutuksesta seurasi vain haittoja. Lehdessä oli tänään juttua, että alkoholistit vievät mummoilta petipaikat sairaaloissa. Jeppeä ei saa jättää heitteille, mummoista ei oo niin väliä.

Odotan sitä päivää, jolloin pääsisin kokeilemaan lääkekannabista. Olisiko siitä enemmän apua omiin neuropaattisiin kipuihini kuin käytössäni olevista kolmiolla merkityistä lääkkeistä? Jos se ei toimi sen paremmin kuin nykyiset lääkkeeni, tyydyn näihin nykyisiin.


Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Cud Pvm 28.04.2008 - 16:25:52


elisa 28.04.2008 - 15:27:55:
Anteeksi :-[, tarkoitukseni ei ollut kritisoida sinun kirjoitustasi, vaan alkoholin käyttöä ja asemaa Suomessa.

Alkoholijuoma eli väkijuoma on etanolipitoinen juoma. Alkoholijuomien etanoli toimii päihteenä, jolla on keskushermostoa lamaannuttava vaikutus. Vaikkakaan alkoholia ei lasketa huumeeksi, se on kuitenkin keskushermostoa lamaannuttava nautintoaine.

Minua jurppii suomalaisten päättäjien päättömyys. Alkoholiveroa alennettiin, seurauksena oli suurempi viinan kulutus, yllätys, yllätys. Lisääntyneestä kulutuksesta seurasi vain haittoja. Lehdessä oli tänään juttua, että alkoholistit vievät mummoilta petipaikat sairaaloissa. Jeppeä ei saa jättää heitteille, mummoista ei oo niin väliä.

Odotan sitä päivää, jolloin pääsisin kokeilemaan lääkekannabista. Olisiko siitä enemmän apua omiin neuropaattisiin kipuihini kuin käytössäni olevista kolmiolla merkityistä lääkkeistä? Jos se ei toimi sen paremmin kuin nykyiset lääkkeeni, tyydyn näihin nykyisiin.

Ei tarvitse pyytää anteeksi, en ottanut sitä kritiikkinä, ihmettelin vain mitä tarkoitit sillä :)

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisabet Pvm 28.04.2008 - 22:53:06

eniten minua on kiinnostanut kysymys riippuvuuden kehittymisestä kannabista käyttäessä. taannoisen TV-ohjelman perusteella jäi sellainen käsitys, että fyysistä riippuvuutta ei kannabikseen kehity yhtä helposti kuin esim. bentsoihin (Rivatril ym.). jos näin todella olisi, mikään ei estäisi minua kokeilemasta.


Hunns 25.04.2008 - 15:25:24:

elisabet 23.04.2008 - 21:46:11:
on sillä kyllä testattu jo aloe veraa, ja voishan tuo säännöllinen höpöheinä pitää selkälihakset rentoina. vois tulla halvemmaksikin kuin hieroja  


Siis olenko ihan pihalla? Käykö hevosellasi hieroja?

no ei nyt viime aikoina  ::) kun on tarhattu se laumaan ja onnistuttu ratsastamaan oikein päin.
mutta "eestin täykkärinä" se kyllä pystyy kehittelemään jännityksiä ihan omasta päästäänkin ja silloin pelkkä maastoilu ei riitä lihasten rentoutukseen...


Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 30.04.2008 - 14:35:38


elisabet 28.04.2008 - 22:53:06:
eniten minua on kiinnostanut kysymys riippuvuuden kehittymisestä kannabista käyttäessä.


Ihan mitään tutkimuksia asiasta en ole lukenut, mutta silmät ja korvat  ovat olleet auki. Sanoisin ettei kannabis aiheuta välttämättä mitään riippuvuutta, mutta sellaisiakin tapauksia kyllä löytyy.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 30.04.2008 - 14:38:46


elisabet 28.04.2008 - 22:53:06:
onnistuttu ratsastamaan oikein päin.


Siis, olenko ihan pihalla? Osaatko sinä ratsastaa oikein päin?  ;)

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisabet Pvm 30.04.2008 - 14:50:23


Hunns 30.04.2008 - 14:38:46:

elisabet 28.04.2008 - 22:53:06:
onnistuttu ratsastamaan oikein päin.


Siis, olenko ihan pihalla? Osaatko sinä ratsastaa oikein päin?  ;)

hih, yhteisvoimin yritetään... ;)

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja tomrider Pvm 30.04.2008 - 23:50:19

Kirjoitus on lainattu Hamppuforumilta: Ansiokas kirjoitus Nm. Addicilta.OlkaaHyvä!

Kannabis on lääke MS-tautiin

Kannabinoidien (Sativex, synteettiset kannabinoidivalmisteet, kannabiksen kukinto) hyöty MS-taudin oireiden hoidossa on jo selkeästi esitetty lukuisissa tutkimuksissa eri puolilla maailmaa. Kannabis auttaa mm. kipujen lievityksessä, vähentää ja laukaisee lihasjännityksiä, vähentää pahoinvointia, kohottaa mielialaa sekä parantaa unen laatua ja määrää. Englannissa tehdyn kyselyn mukaan yli puolet kyselyyn osallistuneista 300 MS-potilaasta käytti kannabista mm. invalidisoivien jalkaspasmien poistamiseen. Tulokset esiteltiin kymmenennessä maailman kipukonferenssissa (10th World Congress on Pain; lähde http://www.msrc.co.uk/index.cfm?fuseact ... ageid=1813).

... mutta ei Suomessa?

Valitettavasti Suomessa asiasta ei edes puhuta. Muualla Euroopassa (ei kuitenkaan Ruotsissa) ja Kanadassa ollaan huomattavasti valveutuneempia tämän asian suhteen ja kannabis onkin yleisesti käytettävissä ja hyväksytty yhtenä hoitomahdollisuutena MS-potilaille. Näin ei ole Suomessa.

Suomessa MS-tautia sairastaa yli 6000 henkilöä. Näistä n. 2500 saa taudinkulkua muuntavaa lääkehoitoa (pääosin joko beetainterferonia tai glatirameeriasetaattia). Hoidon kustannukset olivat vuonna 2006 yli 32 miljoonaa euroa. Taudinkulkua muuntavalla lääkehoidolla yritetään hidastaa taudin etenemistä ja vähentää pahenemisvaiheita. Lisäksi oireenmukaista lääkitystä on käytössä todella laaja kirjo - kipulääkkeet, kortisoni, epilepsialääkkeet, lihasjännitystä poistavat lääkkeet, masennuslääkkeet, unilääkkeet, ... lista on loputon ja sivuvaikutusten lista on varmasti yhtä pitkä. Yleisesti käytettävät lääkkeet korvataan tietyn omavastuun jälkeen 100 % yhteiskunnan toimesta. MS-potilaasta tuleekin melkoinen rahastusautomaatti lääkeyhtiöille.

Näyttää siltä, että kannabispohjainen lääkitys halutaan pitää marginaalisena, mieluiten lähes olemattomana ilmiönä. Muutoin joku voisi tajuta, että hei, tämän lääkkeenhän voisi valmistaa itsekin aivan erilaisin kustannuksin. Riittävillä annostuksilla kannabis voisi korvata sekä taudinkulkua muokkaavaa lääkitystä että oireiden lääkitystä, tai sitten toimia "perinteisesti" MS-taudin hoitoon käytettyjen lääkkeiden rinnalla.

Bedrocan-lääke (joka on kannabiksen kukintoa) maksaa 12 e/g. Oireiden hoitoon MS-potilaalla sitä menee noin 1-4 grammaa päivässä. Bedrocania on periaatteessa mahdollista saada reseptillä MS-tautiin, jos sattuu myönteisen lääkärin löytämään ja kaikki luvat menevät läpi. Kuukausikustannukset ovat 360 - 1440 euroa. Bedrocania Kela ei korvaa, koska lääkkeestä ei ole vielä tarpeeksi kokemuksia (kauankos sitä kannabista on ihminen käyttänyt...)! STM:n mukaan Bedrocanin korvattavuutta saadaan vielä odottaa pitkäänkin, koska käyttökokemusta ja tutkimuksia lääkkeestä on niin vähän.

Täytyy siis olla 1) parantumattomasti sairas ja 2) rikas. Ja mielellään vielä hieman rikkaampi tai ainakin hyväonninen lääkärin suhteen, sillä ensisijaisesti lääkärit ilmeisesti määräävät mieluummin Sativexia (lääke, jossa kannabiksesta on ekstraktoitu vaikuttavia aineita ja paketoitu suihkeen muotoon) tai Nabilonea (synteettinen kannabinoidivalmiste; USA:ssa nimellä Marinol) Bedrocanin sijaan. Sativexin kuukausihinnaksi MS-taudin hoidossa tulee noin 2000 euroa! Nabilone on edullisempi, 20 kpl paketin hinta on n. 230 e ja päiväannos 2-6 tablettia, jolloin kuukausihinnaksi tulee n. 700-2100 euroa. Myös Sativexin ja Nabilonen, mikäli reseptin yleensä saa, joutuu potilas maksamaan kokonaan itse. Suomessa on saamieni tietojen mukaan 20.4.2008 mennessä kirjoitettu MS-potilaille vain kaksi kannabinoideja sisältävää lääkereseptiä: yhdelle potilaalle Bedrocan-resepti ja toiselle Nabilone-resepti. (viitteitä mm. http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.php?t=28299, http://www.mscrossroads.org/cgibin/YaBB ... 24/109#109 ja http://www.msmaailma.fi/forum/topic/mul ... -22567.htm ja henk.koht. viestien vaihdot)

Päivitys 20.4.2008 23:32: Nabilonella ei ole maahantuojaa Suomeen ja lääkkeen varastot on käytetty loppuun, joten uusia Nabilone-reseptejä ei luultavimmin kirjoiteta ja vanha(t) korvataan Sativex-resept(e)illä.

Bedrocan-reseptin saamisen esteenä voi olla myös aikaisempi huumausainerikos, esim. kannabiksen käyttörikos tai kiinnijääminen kannabiksen kasvatuksesta. Valmistamalla itse lääkkeensä MS-potilas saattaa samalla varmistaa sen, ettei kiinni jäätyään voi enää reseptiä saadakaan...  

Mikäli reseptin johonkin edellellä mainituista tarjolla olevista valmisteista jaksaa taistella itselleen, on lääke siis kustannettava itse. Samaan aikaan yhteiskunta olisi valmis korvaamaan yli 1000 euroa kuukaudessa niistä muista lääkehoidoista. Ja samaan aikaan, saman lääkkeen voi/voisi itse kasvattaa (jos toimintakykyä on) muutamalla kymmenellä eurolla kuukaudessa - mutta tämäpä ei käy.

MS-sairas ei voi Suomessakaan laittaa lääkepuskia kasvamaan ilman pelkoa laillisista sanktioista. Tilanne ei ole siis juurikaan kovasti parjattua Ruotsia parempi, Susanne Erikssonia vastaavaa tragediaa ei vain vielä ole täällä tapahtunut. Varmasti täälläkin otetaan sairaalta lääke pois ja raahataan sairaana ja ilman lääkkeitä huonontuneessa kunnossa oikeusjärjestelmän läpi. Kiitoksena yhteiskunnan varojen säästämisestä saa sakot ja mahdollisesti ehdollistakin. Aivan varmasti palkkioksi ei tule Bedrocan-reseptiä - vaikka tulisikin, mistä rahat? Sakotkin pitää rahassa maksaa, vai pitäisikö ne mennä istumaan linnaan...

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja tomrider Pvm 30.04.2008 - 23:51:37

Ja saisiko sinne sitä Bedrocania... Ja sairaus etenee koko ajan. Se ei odota oikeusistuimen päätöstä eikä lainsäätäjien vetkuttelua asian suhteen.


Ketä tässä suojellaan ja miltä?

Ainakin lääkeyhtiöitä, voittojen menettämiseltä.


Kannabis myös MS-taudin vaurioita parantavana lääkkeenä

Kannabis ei ole vain oireita lievittävä lääke MS-taudissa. Toki sekin tulisi Suomessa välittömästi tunnustaa ja tarjota sairaille tämä myrkytön lääke yhdeksi vaihtoehdoksi. Mutta oireiden hoitamisen lisäksi kannabis voi olla myös kokonaisvaltaisesti MS-taudin edistymistä hidastava ja jopa sen aiheuttamia vaurioita korjaava lääkitys. Tämä on jotain, mihin eivät 10 000 e vuodessa maksavat taudinkulkua sörkkivat lääkkeet pysty.

Kannabis on ainutlaatuinen lääke hermoston suojaksi. Elimistön oman endokannabinoidijärjestelmän eräs tehtävä on hermoston suojaus. MS-taudissa keskushermostoon tunkeutuneet T-solut erittävät gammainterferonia, joka estää endokannabinoidien tuotantoa. Ulkoisella kannabinoidilääkityksellä saavutetaan kuitenkin reseptorien aktivoitumisen kautta vastaava hermoston suojaus kuin normaalitilassa endokannabinoideilla.

Olen listannut muutamia tutkimuksia ja artikkeleita liittyen MS-tautiin ja sen eläinmalleihin sekä kannabinoidien (sisäsyntyisten ja ulkoisten) vaikutuksista hermostossa ja erityisesti MS-taudissa. Jokaisen tutkimuksen jälkeen on lyhyesti kerrottu, mistä tutkimuksessa on kyse. En ole lähtenyt suomentamaan tutkimuksia kokonaisuudessaan, siihen eivät valitettavasti resurssini riitä. Lukuisia muitakin tutkimuksia aiheesta löytyy, tässä on vain muutama.


Sanastoa
2-AG
2-arakidonyyliglyseroli on anandamidin ohella toinen tärkeä sisäsyntyinen eli endogeeninen kannabinoidi

Agonisti
eli "reseptorinaktivoija" on yhdiste, joka aktivoi elimistön viestimolekyylien tavoin kohdereseptoriaan ja käynnistää siihen kytkeytyvän solun fysiologisen signaalinvälitysmekanismin

Antigeeni
mikä tahansa molekyyli, joka aiheuttaa elimistössä immuunivasteen.

CB1-reseptorit
pääosin keskushermostossa sijaitsevia kannabisreseptoreita

CB2-reseptorit
pääosin muualla kuin keskushermostossa sijaitsevia kannabisreseptoreita

EAE
experimental autoimmune encephalomyelitis, MS-taudin (eräs) eläinkokeissa käytettävä eläinvastine

eCB
anandamidi, 2-AG:n ohella toinen tärkeä endogeeninen kannabinoidi (endokannabinoidi)

Endokannabinoidi
ihmiselimistön tuottama, sisäsyntyinen (endogeeninen) kannabinoidi

Fagosyytti
fagosyytit ovat syöjäsoluja, elimistön immuunijärjestelmään kuuluvia soluja, jotka tuhoavat elimistöön päässeitä mikrobeja

Mikroglia
keskushermoston fagosyyttisoluja

Myeliini
Hermosäikeitä ympäröi myeliinikerros, ns. myeliinituppi, joka toimii eristeenä ja nopeuttaa sähköisen viestin kulkua. MS-taudissa myeliini vaurioituu (demyelinaatio). Myeliinin korjautumista kutsutaan remyelinaatioksi.

Patogeeni
taudinaiheuttaja

Patogeneesi
taudin synty

T-solut
Lymfosyyttien eli imusolujen toinen päätyyppi, auttavat tuhoamaan solujen sisällä eläviä taudinaiheuttajia. CD4+-T-auttajasolut ovat aiheuttavat tulehduksen MS-taudissa.

Theilerin virus
MS-taudin (eräs) eläinkokeissa käytettävä eläinvastine


Tutkimukset ja artikkelit

Therapeutic Action of Cannabinoids in a Murine Model of Multiple Sclerosis (2003)
http://www.jneurosci.org/cgi/content/abstract/23/7/2511
MS-taudin eläinvastineessa (Theilerin virus) havaittiin hoidon synteettisillä kannabinoideilla WIN 55,212-2 (epäselektiivinen CB1/CB2-reseptoreille), ACEA (CB1-agonisti), and JWH-015 (CB2-agonisti) auttavan vähentämään neurologisia vaurioita. Kannabinoidit:
- vähensivät mikroglia-solujen aktivaatiota ja tähän liittyvien antigeenien määrää
- vähensi selkäytimeen tunkeutuneiden CD4+-T-auttajasolujen määrää
- toi pitkäaikaista motoorisen toimintakyvyn parannusta
- vähensivät tulehdusta ja edistävät remyelinaatiota
Parhaat tulokset saavutettiin Win 55,212-2 epäselektiivisellä (eli sekä CB1- että CB2-reseptoreja aktivoivalla) kannabinoidilla (kannabiskasvin THC on Win 55,212-2:ta vastaava sekä CB1- että CB2-reseptoriin sitoutuva luonnollinen kannabinoidi, suom. huom.).

Cannabinoids inhibit neurodegeneration in models of multiple sclerosis (2003)
http://brain.oxfordjournals.org/cgi/con ... 26/10/2191
MS-taudin eläinvastineessa (EAE) kannabinoidijärjestelmän todetaan olevan hermostoa suojaava. Ulkoisesti annetut CB1-agonistit (eli käytännössä kannabinoidit) voivat tarjota huomattavaa hermoston suojausta EAE:stä johtuvassa immuunijärjestelmän hyökkäyksessä. Näin ollen oireiden lievittämisen lisäksi kannabis voi myös hidastaa MS-taudissa ja ehkä muissakin taudeissa esiintyviä hermostoa rappeuttavia prosesseja.

Experimental autoimmune encephalomyelitis disrupts endocannabinoid-mediated neuroprotection (2006)
http://www.pnas.org/cgi/content/abstract/103/16/6362
EAE sekoittaa endokannabinoidiohjatun hermoston suojausjärjestelmän. Normaalisti terveet solut leesioiden (vaurioituneiden hermoston kohtien) ympärillä erittävät endokannabinoideja, mikä aktivoi niiden kannabisreseptoria ja vähentää vaurion leviämistä. T-solujen tuottama gammainterferoni estää endokannabinoidien muodostusta, jolloin suojamekanismin toiminta häiriintyy. Kannabinoidireseptorit ovat silti yhä toimintakykyisiä, joten ulkoisen kannabinoidipohjaisen lääkkeen käyttö suojajärjestelmän aktivoimiseksi on mahdollista.

Multiple sclerosis may disrupt endocannabinoid brain prot

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja tomrider Pvm 01.05.2008 - 00:00:07

Multiple sclerosis may disrupt endocannabinoid brain protection mechanism (2006)
http://www.pnas.org/cgi/content/full/103/16/6087
MS-tauti saattaa sekoittaa endokannabinoidiohjatun aivojen suojausjärjestelmää. T-solujen tuottama gammainterferoni estää endokannabinoidien (eCB ja 2-AG) muodostusta, jolloin solujen suojamekanismin toiminta häiriintyy. Kannabinoidireseptorit ovat silti yhä toimintakykyisiä, joten ulkoista lääkitystä voidaan käyttää. Tulokset selittävät osaltaan biokemiallisia mekanismeja MS-potilailla havaittujen positiivisten hoitotulosten taustalla kannabinoiditerapioita käytettäessä.

Nykykäsitys multippeliskleroosin patogeneesista (2006)
http://www.terveysportti.fi/terveysport ... o96003.htm
(sama html-versiona, ei kuvia: http://www.terveysportti.fi/terveysport ... o96003.htm)
Artikkeli on suomeksi ja on hyvä lukea asioiden ymmärtämisen ja mm. sanaston vuoksi, vaikkei endokannabinoidijärjestelmää mainitakaan.

The endocannabinoid system is dysregulated in multiple sclerosis and in experimental autoimmune encephalomyelitis (2007)
http://brain.oxfordjournals.org/cgi/con ... 30/10/2543
Aikaisemmissa tutkimuksissa on havaittu kannabinoidien sekä tulehdusta estävät että hermoston suojaa (neuroprotektiota) tarjoavat ominaisuudet. Tutkimuksessa mitattiin MS-potilaiden endokannabinoidipitoisuuksia, jotka olivat alhaisemmat kuin kontrolliryhmällä. Samaa tutkittiin hiirillä ja lisäksi CB1-reseptorien aktivointia. CB1-aktivointi esti EAE:n tautia levittävää viestiliikennettä, mutta ei taudin leviämisen estämiseen liittyvää viestiliikennettä. Tutkimuksen mukaan endokannabinoidijärjestelmä voi olla hyödyllinen MS-taudin hoidossa.

Linkkejä:

Wikipedian artikkeli MS-taudista
Kannabis ja kannabinoidit lääketieteessä - missä mennään? Artikkeli Avain-lehden palstalla "Tutkimuksessa tapahtuu".
Käypä hoito -suositus: MS-taudin lääkehoito ja kuntoutus
Susanne Erikssonin tapaus

Tutustu myös seuraaviin:
Huumetsaarin Jouluyö - Sarjakuvakertomus huumekieltolakien historiasta
Jack Hererin kirja Keisarilla ei ole vaatteita! Kirja vastaa osaltaan kysymykseen: "miksi tämä kaikki häly kannabiksesta?"
Run from the cure - Hamppu syövän hoidossa ja parantajana; kertoo oman osuutensa lääketehtaiden motiiveista ja kieltolain älyttömyydestä
Ei mikään pilviveikko - turkulainen "Aulis", Suomen ensimmäinen virallinen lääkekannabiksen käyttäjä

_______________
Muokkaukset:
20.4. päivitetty Nabilonen annostusta realistiseksi, 2 oli minimiannostus. Lisätietoja Nabilonesta.

Hyvää vappua!  Kiitos vielä ansiokkaasta MS/Cannabis artikkelista Addicille!

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 02.05.2008 - 09:15:07


gt 30.04.2008 - 23:50:19:
Bedrocan-lääke (joka on kannabiksen kukintoa) maksaa 12 e/g. Oireiden hoitoon MS-potilaalla sitä menee noin 1-4 grammaa päivässä. Bedrocania on periaatteessa mahdollista saada reseptillä MS-tautiin, jos sattuu myönteisen lääkärin löytämään ja kaikki luvat menevät läpi. Kuukausikustannukset ovat 360 - 1440 euroa. Bedrocania Kela ei korvaa, koska lääkkeestä ei ole vielä tarpeeksi kokemuksia (kauankos sitä kannabista on ihminen käyttänyt...)! STM:n mukaan Bedrocanin korvattavuutta saadaan vielä odottaa pitkäänkin, koska käyttökokemusta ja tutkimuksia lääkkeestä on niin vähän.

Vuodessa kuluisi suurinpiirtein 12,000 ekee :o Bedrocan- lääkkeeseen. Omalta osaltani asia tuli harvinaisen selväksi, kyseinen lääke ei tule kuulumaan omaan lääkedosettiini koskaan tuollaisilla hinnoilla. Eipä vituta yhtään.

Kumman vuoksi kannattaisi ottaa kakkua 1) ryöstää pankki 2) ruveta kannabisviljelijäksi? :-/

Ei kannata olla köyhä ja kipee, en ole katkera, eikä vitutta yhtään. :'(


Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 02.05.2008 - 17:44:51


:
Valitettavasti Suomessa asiasta ei edes puhuta. Muualla Euroopassa (ei kuitenkaan Ruotsissa) ja Kanadassa ollaan huomattavasti valveutuneempia tämän asian suhteen ja kannabis onkin yleisesti käytettävissä ja hyväksytty yhtenä hoitomahdollisuutena MS-potilaille. Näin ei ole Suomessa.


Epäilen.

Kanadassakaan Sativex ei ole korvattavien lääkkeiden listalla. tästä

Törmäsin tietoa etsiessäni usein erilaisiin hamppuforumeihin. Kiinnostus Sativexia kohtaan oli  suurta; väitettiin että sen sisältämä THC-pitoisuus on varsin korkea.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 02.05.2008 - 17:50:16


:
Miksi en itse polta maria tai haschista tai vetele avaruuskakkuja?


Ja niin, se tärkein. MITÄÄN TIETEELLISTÄ NÄYTTÖÄ KANNABIKSEN HYÖDYISTÄ EI OLE MS-TAUDISSA.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mike Pvm 02.05.2008 - 23:36:59

Nabilonella on maahantuoja.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 03.05.2008 - 15:45:12

Nabilone ei taida olla korvattava lääke?  Kallis.

PS Haschista ei kai saa kotitekoisena. Maailmanlaajuinen huumebisnes ei ole mielestäni kannatettava asia.

PS 2 Mannerheimintietä kulki äsken mielenosoitus. Mielenosoittajat kantoivat banderolleja, joihin oli maalattu iskulauseita ja marilehdyköitä. "Hamppua, ei pamppua!" he huusivat.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 04.05.2008 - 09:15:50


Hunns 02.05.2008 - 17:50:16:
Tahdon vielä painottaa, että kannabiksen ei ole tieteellisesti todettu auttavan hermokipuihin. Itseäni jäi kyllä vaivaamaan jotkin seikat: hermokipujen mahdollinen erilaisuus ja yksilöllinen luonne (?), ja miksi kannabiksen vaikutusta spastisuuteen ei kyseisessä tutkimuksessa tutkittu.

Kuitenkin myös kannabiskasvista eristettyjä kannabinoideja käytetään edelleen lääkkeellisesti muun muassa hermoperäisen kivun ja pahoinvoinnin hoidossa.


Hunns 02.05.2008 - 17:50:16:
Miksi en itse polta maria tai haschista tai vetele avaruuskakkuja? Koska minulla ei ole hermokipuja eikä merkittävää spastisuutta, ...

Minulla on hermokipuja. Jos olisin samassa tilanteessa kuin sinä ilman hermokipuja, en todellakaan veivaisi täällä lääkekannabiksen puolesta käyväksi hoidoksi.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja kulmis Pvm 04.05.2008 - 14:59:01

PS Haschista ei kai saa kotitekoisena. Maailmanlaajuinen huumebisnes ei ole mielestäni kannatettava asia.


niin, jos kannabis l.miedot huumet laillistettais, ei rikollista huumebisnestä ois.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Apteekkarin poika Pvm 05.05.2008 - 11:06:25

Sativex ei ole missään kovin suosiossa, koska se on edelleen kannabista, toisin kuin Nabilone, joka on saman THC:n synteettinen analogi eikä siis enää juridisesti huume.  

Hyvä uutinen on siis se, ettei huume-kannabista ole enää tarvis vaatia kivunhoitoon. Suomessa lääkärit vaan eivät vielä tunnu tuntevan Nabilonea, vaikka heille lääkettä valmistava/maahantuova taho saakin pyynnöstä luovuttaa viimeistä tutkimustietoa. Annostelu kipuun on vaan kovin yksilöllistä, niinkuin kannabista poltelleet tietävätkin.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 05.05.2008 - 13:20:58


kulmis 04.05.2008 - 14:59:01:
PS Haschista ei kai saa kotitekoisena. Maailmanlaajuinen huumebisnes ei ole mielestäni kannatettava asia.

niin, jos kannabis l.miedot huumet laillistettais, ei rikollista huumebisnestä ois.


Miten niin?

Hashis on erinäköistä kuin marihuana. Sille on tehty jotain.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 05.05.2008 - 13:24:09


elisa 04.05.2008 - 09:15:50:
Minulla on hermokipuja. Jos olisin samassa tilanteessa kuin sinä ilman hermokipuja, en todellakaan veivaisi täällä lääkekannabiksen puolesta käyväksi hoidoksi.


Kyllä minä voin ajaa asioita myös muiden kuin itseni puolesta. Yleensä ottaen olen kiinnostunut ihminen.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mike Pvm 05.05.2008 - 22:54:43

Minulla tuo Nabilone ainakin tuntuu toimivan!

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mika54 Pvm 06.05.2008 - 08:07:55

Hienoa kun alkaa tapahtuun tällä rintamalla. Vielä kun saadaan Bedrocan kehiin ja korvattavuus kohdalleen (vaatii ehkä joukkokanteen oikeudessa, mutta mehän teemme sen jos on tarvetta)!!!! Köyhä olen ja köyhemmäksi koko ajan tulen. Tiedän että nyt ollaan Bedrocanille ns. hakemassa sille oikeaa hintaa. Joka pyörii tuossa 9e/gramma tienoilla? TAHTOO SAADA PARASTA LÄÄKETTÄ ILMAN KARMIVIA SIVUVAIKUTUKSIA JOITA SINISET PILLERIT AIHEUTTAVAT. Kun immunologinen järjestelmä on sekaisin se vaatii HELLÄÄ lääkehoitoa pitkällä juoksulla? Ahkeraa kesän aikaa!!!!

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 06.05.2008 - 12:17:08

mike, olen erittäin tyytyväinen, että olet saanut apua Nabilonesta. Hermokipuihin, spastisuuteen vai molempiin? Voinko kysyä, oletko saanut sitä MS-tautiin? Miten korvauksen kanssa?

Mika 54, Bedrocan ei siis ole korvattava, mutta auttaako? Hermokipuihin, spastisuuteen vai molempiin?

Lääkintöhallitukselta voi anoa erityislupaa lääkekannabiksen käyttöön, perusteista ja korvattavuudesta en tiedä.

PS Ja vielä molemmille jätkille: oletteko huomanneet lääkkeellä olevan vaikutusta psyykeen?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mika54 Pvm 11.05.2008 - 16:22:39

Vois sanoa näin että maltti palas takaisin ja sitämyöten keskittymiskyky kohdallaan. Pystyn esim. lukemaan pitempään. Mielialakin pysyy tasaisempana. Auttaa hermokipuihin,spastisuuteen,virtsaamisvaivoihin eli lyhyesti auttaa ms taidin oireisiin. On se niin väärin jos ei sairaat pääse hyödyntämään tätä kasvia. Katson sen rikoksena ihmisyyttä vastaan. Näin se vaan on.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mika54 Pvm 30.06.2008 - 17:15:33

Viranomaiset ilmoittivat että 1.9 tulee uusi huumausaine laki. Bedrocan sisältyy lakiin kun antoivat jo ennakkoon sen käyttöön. Tällä hetkellä odottelen apteekista soittoa koska purkit voi noutaa. Korvattavuus tulee kyllä ajallaan eli aika pikaisesti varmaan? Hyvää kesää, kiitos kaikille kun on kiitoksen paikka!! Seuraavaksi kirjoittellaan toisenlaisen otsikon alla. :D

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Mimmi Pvm 30.06.2008 - 17:46:24

En millään jaksanut koko ketjua lukea. MIKÄ on nimeltään tämä Mikan lääke,mistä sait reseptin?
Onko vaikea saada? Millä oireilla sait? Kerro heti kaikki,pliis!!!
Tämä hermokipu tappaa muuten.... :'( >:(

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mika54 Pvm 01.07.2008 - 05:41:36

Hermokipuihin auttaa todella hyvin "kuin ajaisi Roll Roysella" eli sain uuden elämän! Yksityisellä kävin reseptin hakemassa. Kun laki tulee 1.9 voimaan niin kyllä sen reseptin saa ilman vaikeuksia ihan kunnallisella puolellakin. En voi muuta sanoa kuin vaatikaa kokeiltavaksi niin voitte sanoa oman mielipiteenne asiasta!!!!! Nyt se on mahdollista.. Vaikka YK:n kehotuksessa vuodelta 1963 kerrotaan kannabiksen käytöstä ja tutkimuksista lääkinnälliseen käyttöön niin Suomi on nyt vasta tulossa mukaan!! ai kestikö kauan NO kaikki on suhteellista? Bedrocan on kukinto muodossa eli ihan sitä itseeensä. Joko tee muodossa tai polttaen Digi-vapor laitteella tai Volcano laitteella. Ja maailma pelastuu :)

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Iitaliina Pvm 01.07.2008 - 12:38:55

^En uskalla mokomaa neurolta edes kysyä. Minulla on tapana saada papereihin kaikenlaista ylimääräistä ja p*skaa tekstiä. En uskalla ottaa riskiä, että tämäkin hoitosuhde katkeaa johonkin väärinymmärrykseen. Kyllä houkuttelisi kokeilla...

T: ei jaksa enää kipua >:(

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja JONE Pvm 01.07.2008 - 13:22:54

Jepujee! Mulla ei niinkään kivut vie elämänhalua, vaan oon totaalisen kyllästynyt jäykkään roppaani ja sitä kautta olemattomaan tasapainoon.
Eks tää auttanu tohon jäykkyyteenkin.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Mimmi Pvm 01.07.2008 - 13:39:09

Viis mistään suhteesta kehenkään!
Jos tuolla aineella on tosiaan apua,yritän saada sitä vaikka mistä!!
Jos mun loppuelämäni,oli se nyt sitten minkä pituinen hyvänsä,
on tätä haahuilemista noiden kipujen kanssa joihin ei mikään auta ja jotka vie
järjen päästä, otan kyllä mimmoisen "piipun" tahansa pössyteltäväksi. Piste.
Kiitos Mikalle infosta!!! :-*

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja tomrider Pvm 01.07.2008 - 20:30:34

Kiitos Mikalle että olet jaksanut tapella meidän lääkityksen puolesta! :D

Olen omakohtaisesti huomannut että `spastinen jäykkyys` helpottaa,virtsaaminen on lähes normaalia,yö-uni on sikeämpi enkä herää aamu-öisin kramppeihin (kipuihin), tämä parantaa MINUN elämänlaatua ja sitä minä haluan ja tarvitsen.
En vaan ymmärrä miksi kaikki ei saa edes KOKEILLA Bedrocania,laillisesti.
Pystyn nyt tekemään jonkinlaisia töitä,nyt 3kk yhteenmenoon!,ansaitsen pienen eläkkeen lisäksi euroja ja se helpottaa tätä taloudellista katastrofia ja stressiä,henk.koht olen varma että taloudelliset vaikeudet edesauttaa pahenemisvaiheen alkamista.
Nyt olen rikollinen,onkos oikein.
T:lähes normaaliAihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja elisa Pvm 02.07.2008 - 08:51:18

Mika54: lle kiitokset informaatiosta! :)

Paljonko Bedrocan maksaa? Pystyykö sitä pienellä eläkkeellä ostamaan, vaikka reseptin saisikin?  

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Tiivi Pvm 02.07.2008 - 15:14:15

Törmäsin tällaiseen keskusteluun: http://keskustelu.plaza.fi/muropaketti/bbs/t521898, oletteko kuullu tästä?

Mie kannatan kannabiksen käyttöä lääkemielessä. Jostainhan sitä apua pitää kipuihin saada. Ja luulis, et on parempi käyttää luonnon aineita kuin keinotekoisia myrkkyjä.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mika54 Pvm 02.07.2008 - 17:28:31

Sossun on se maksettava,siltä näyttää vahvasti. Oikeudessa on meneillään tätä koskeva korvattavuus oikeuden käynti. Katsotaan kuinka käy. Syyskuussa ollaan viisaampia.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Mimmi Pvm 02.07.2008 - 21:17:52

Paljonko sen hinta sitten on? Apteekistako sitä saa,jos onnistuu reseptin saamaan?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja kawa Pvm 03.07.2008 - 11:46:33

^Näyttäisi olevan 12e gramma.
Tässä artikkelia aiheesta HS:n sivuilta:

"Ei mikään pilviveikko"
http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Ei+mik%C3%A4%C3%A4n+pilviveikko/HS20061217SI1VS0373c

Bedrocanin sivut
http://www.bedrocan.nl/Engish/indexeng.htm

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Mimmi Pvm 03.07.2008 - 13:43:02

No eipä näillä tuloilla yllä tuohonkaan! :(
Vaan olis kyllä loistojuttu,jos tuosta joskus saatais korvattava lääke!
-Ei vaan taida ehtiä tapahtua meikäläisen elinaikana. :(

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eki Pvm 04.07.2008 - 09:16:16


Lapakulma 30.06.2008 - 17:15:33:
Viranomaiset ilmoittivat että 1.9 tulee uusi huumausaine laki. Bedrocan sisältyy lakiin kun antoivat jo ennakkoon sen käyttöön. Tällä hetkellä odottelen apteekista soittoa koska purkit voi noutaa. Korvattavuus tulee kyllä ajallaan eli aika pikaisesti varmaan? Hyvää kesää, kiitos kaikille kun on kiitoksen paikka!! Seuraavaksi kirjoittellaan toisenlaisen otsikon alla. :D


Mistähän moisen ilmoituksen löytäis?

Googlettamalla ja nopealla vilkaisulla FinLexiin ei löytyny mitään.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hanna Pvm 04.07.2008 - 09:46:21


ada 03.07.2008 - 13:43:02:
No eipä näillä tuloilla yllä tuohonkaan! :(
Vaan olis kyllä loistojuttu,jos tuosta joskus saatais korvattava lääke!
-Ei vaan taida ehtiä tapahtua meikäläisen elinaikana. :(


Kyllähän tuolla grammalla jo pitkälle pääsee...  ::)

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mariap Pvm 05.07.2008 - 19:15:07

Kannabis on sitten varmaankin "kolmiolääke" eli vaikuttaa ajokykyyn ja koneiden käyttöön???

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eki Pvm 06.07.2008 - 23:33:53


Seikkuli 05.07.2008 - 19:15:07:
Kannabis on sitten varmaankin "kolmiolääke" eli vaikuttaa ajokykyyn ja koneiden käyttöön???


Eikös lääkepurkin punainen kolmio jätä käyttäjälle myöskin vastuuta siitä miten käyttäytyy lääkkeen ottamisen jälkeen.
Itselleni ei (ainakaan omasta mielestäni) pari Panacodia vaikuta yhtään mitään, joskin tunnen henkilön joka kulkee seiniä pitkin otettuaan puolikkaan.
Jos ja kun Bedrocan laillistetaan Suomessa lääkkeenä, olisin kuitenkin hyvin kriittinen sen aiheuttamista ei toivotuista vaikutuksista.

Kysyin lekurikaverilta, mitä hän tietää lääkkeestä nimeltä Bedrocan.
- Mikä hitto, en oo ikinä kuullukkaan, mitä se sitten oikein on.
Kerroin kyseessä olevan kannabistuotteen. Vastaus oli:
-Ei varmaan ihan helpolla tule lääkkeeksi jota voisi kirjoittaa suoraan, vaikka sitten huumereseptille, korvattavuuteenkin saattaa mennä useampi vuosi... no eihän tota tiedä... mutta mutta...

Lekurikaveri on kyllä ollut nyt kesäkuun alusta vuosilomalla, joten hän tuskin on lukenut kaikkia viimeisimpia alansa julkaisuja.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mika54 Pvm 07.07.2008 - 13:00:22

Lääkelaitoksen sivuilla on 30.5 päivitetty tieto uudesta huumelaista. Siinä on tämä tutkimus ja lääkekäyttö osio. Korvaus kyllä tulee nopeesti koska se on yhteneväinen EU säädösten kanssa eli jos muualla se on jo korvauksen piirissä, tultavahan se on silloin tänne. Vai?   Autoa saa ajaa kolme tuntia polttamisen jälkeen, tee muodossa neljä tuntia. Kun lääkitsee iltaisin niin ei huolta ajamisen suhteen, aamulla jo hyväs lyönnis. Ei estä työntekoa!

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja kyde1959 Pvm 09.07.2008 - 15:11:03


Lapakulma 07.07.2008 - 13:00:22:
Lääkelaitoksen sivuilla on 30.5 päivitetty tieto uudesta huumelaista. Siinä on tämä tutkimus ja lääkekäyttö osio.
En löytänyt annetuilla ohjeilla tätä tutkimus ja lääkekäyttöosiota. Käytin myös lääkelaitoksen sivulla olevaa hakutoimintoa, eikä mitään mainintaa löytynyt.
mika54, voisitko opastaa tarkemmin tälle osiolle?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja kawa Pvm 09.07.2008 - 23:50:10

Yritin Kyde leikkii salapoliisia googlen kanssa ja löysin tälläisen:

Huumausainelainsäädäntö vastaamaan EY-säädöksiä
http://www.valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=230879edit:
Muita juttuja samassa ryminässä:

Maailman ensimmäinen marihuana-automaatti on avattu Los Angelesissa
http://www.hilavitkutin.com/2008/01/25/maailman-ensimmainen-marihuana-automaatti-on-avattu-los-angelesissa/


Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja amok Pvm 10.07.2008 - 12:53:29

Löysinpä tällaisen:

Hamppu.netin MS-blogi

Ei sisällä mitään kauheaa hamppupropagandaa vaan asiallisia mielipiteitä
ja hyviä linkkejä mm.tutkimuksiin.

Ainiijjoo, hamppuhan huumetta ja vie turmioon - näinhän meille on opetettu.

Siis näin kauhea myrkky

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja nyrkki Pvm 10.07.2008 - 20:42:56

Joo, eihän sitä voi sallia - voi vaikka mennä terveys moisten kanssa pelatessa. Vakavasti ottaen asiaan ei tule muutosta niin kauan kun eduskunnan ikärakenne on mitä on, ja siellä roikkuu kaiken maailman ahdasmielisiä kristillisdemokraatteja etc. Onneksemme euroopassa on sivistysmaita, joissa lääkekannabis on laillistettu; ts. luotan unionin lainsäädäntöön, joka toivottavasti pian em. asiassa ylittää Suomen jälkijättöisen ja umpimielisen lainsäädännön.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja amok Pvm 11.07.2008 - 09:22:03

Laillista kannabista

Keskustelua aiheesta

"On mahdollista käyttää myös,jopa Suomi nimisessä torveloden maassa.Finola niminen hampunsiemenöljy on vamistettu just cannabis sativa lajisesta kasvista,ei kylläkään aiheuta huumaavaa vakutusta ellei ota huomioon kipujen häviämisen huumaavaa tunnetta.Erittäin hyvä aine MS-potilaalle,itse olen sen avulla pitänyt itsenl kävely-kuntoisena jo 3,5 vuotta,suosittelen lämpimästi kaikille kanssa-kärsijöille,helppo nauttia ei piikkejä,lusikka riittää."

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Mimmi Pvm 11.07.2008 - 10:30:56

Mistä tuota Finolaa saa? Hinta?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja amok Pvm 11.07.2008 - 10:35:18


ada 11.07.2008 - 10:30:56:
Mistä tuota Finolaa saa? Hinta?


Tuo laittamani linkki, joka on nyt myös tässä
vie suoraan tuotetta myyvän liikkeen sivulle.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja kulmis Pvm 12.07.2008 - 13:34:55

Noin niinkuin "maalaisjärjellä ja kokemuksella"ajattelen että ms-ihmisellä on kokoajan jännitystila kropassaan ja Kannabis on hyvä rekaxiivi rentouttamaan lihaksistoa ja mielentilaa.
Odotan todella paljon Kannabiksen tuloa lääkkeenä, toivottavasti siitä ei "poisteta" mielialaan vaikuttavaa osaa, sitähän ne päättävät pelkää,että meistä tulis yhtäkkiä iloisia vammaisia.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Tiivi Pvm 12.07.2008 - 15:30:07

Onko kukaan kokeillut hampunsiemeniä sellaisenaan? Täältä voi tilata. Kuulemma pelkät siemenetkin auttavat ja ovat halvempiakin. :)

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 13.07.2008 - 09:22:53

Olen hämmentynyt tästä ketjusta. Nähdäkseni 1.9. voimaan tulevat huumausainelain lisäykset koskevat viranomaisyhteistyötä eri maiden välillä, eikä lääkelaitoksen erityislupakäytäntö muutu minkään yksittäisen lääkkeen kohdalla.

EU-maat pyrkivät yhtenäistämään lainsäädäntöään, eikä se ole käsittääkseni lainkaan höltymässä. Suomen asenne tässä asiassa ei johdu mistään nurkkakuntaisuudesta; lainsäädäntö esim. Ranskassa on varsin tiukka, vaikka sen soveltamisessa katsottaisiinkin pienissä rikeasioissa läpi sormien.

Tuntematta sen kummemmin vahvojen kipulääkkeiden vaikutusta psyykeen, tahdon sanoa, ettei kannabistuotteiden vaikutusta psyykeen, eritoten arvostelukykyyn, ei tule aliarvioida, olipa se sitten jonain päivänä sitä laillistettua lääkevalmistetta (sitä joutunee odottamaan) tai ei. Korvattavuus on sitten vielä asia erikseen.

mika54, oletko jo saanut suomalaisesta apteekista ostettua sitä Bedrocania? Saitko lääkelaitokselta erityisluvan?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eero Pvm 13.07.2008 - 13:37:57


:
Tuntematta sen kummemmin vahvojen kipulääkkeiden vaikutusta psyykeen, tahdon sanoa, ettei kannabistuotteiden vaikutusta psyykeen, eritoten arvostelukykyyn, ei tule aliarvioida, olipa se sitten jonain päivänä sitä laillistettua lääkevalmistetta (sitä joutunee odottamaan) tai ei. Korvattavuus on sitten vielä asia erikseen.


Perjantaina oli uutisissa juttua epilepsialääkkeiden aiheuttamista kohonneista itsemurhariskeistä, alkaa pikkuhiljaa "turvalliset" uudet kipulääkkeet, joita ei edes kivunhoitoon ole testattu eikä tarkoitettu, näyttää todellisen luonteensa! Näillä "turvallisilla" lääkkeillä on jo pelkästään tuoteselostetta tutkimalla niin mahtava määrä erittäin pahoja sivuoireita, että on ihme kuinka suruttomasti niitä määrätäänkään, potilasta tuntematta.

Itse olen vuosia käyttänyt tramalia ja erehtynyt myös kokeilemaan epilepsialääkitystä ja minä voin ainakin sanoa että tramalin ja lyrican sivuoireista ei voi puhua samana päivänäkään. Tramal on ollut hengenpelastaja ja jos jotain valittaa pitää, niin suun kuivuminen, virtsaamisen aloitus vaikeus ovat ainoita ikäviä, mutta ei jatkuvia sivuoireita, tosin en ole varma johtuvatko ne edes ko. lääkkeestä, vai kuuluvatko ne perussairauteen, kun tulevat satunnaisesti.Se kuinka paljon olen tehnyt asioita ja tekemättömiä töitä tramalin ansiosta, onkin liian pitkä juttu kerrottavaksi, käytännössä pari viimeistä vuotta töissä oli pelkästään tramalin ansiota, ilman sitä, sairausloma olisi alkanut paljon aiemmin.

Kuinka paljon lääke on vaikuttanut psyykkeeseeni, paljon, saivarrellakseni voin rehelliseti sanoa, että kivuliaana ja väsyneenä olisin ajatellut ja toiminut aivan toisin, olisinko ollut parempi ja mukavampi ihminen, se jääköön jokaisen pohdittavaksi.

Lyricasta voisin kertoakin sitten vähän/paljon erilaisen tarinan, toinen kokeiluni talvella kertonee lähes koko kuvan tuosta "turvallisesta ja hyvästä kipulääkkeestä". Kun kohtalaisen normaali psyykkeinen ihminen muuttuu parissa päivässä pelkääväksi, ahdistuneeksi, masentuneeksi, hyper aktiiviseksi, vapisevaksi, kaatuilevaksi, välinpitämättömäksi ja hännän huipuksi, housuihinsa kusevaksi ihmisraunioksi joka mietti parvekkeelta hyppäämistä, päästäkseen eroon kertakaikkiaan kamalasta olostaan, niin ainakaan tällä kokemuksella en voi ko. lääkettä kenellekään suositella.

Niin ja ne kivut, kuten pari vuotta aiemmin olin jo todennut, kivut pahenivat ja ei auttanut enää edes tramal, vaikka lyricanhan ei pitäisi häiritä minkään muun lääkkeen IMEYTYMISTÄ, vaikutusmekanismin häiriintymiseen kukaan ei ole tainnut sitten kiinnitääkään huomiota, lääkehän on off-label kipulääke, ei kivunhoitoon tarkoitettu.Epilepsialääkkeiden itsemurhat eivät liity käsittääkseni mitenkään masennukseen, tai sitä ei ainakaan ennen lääkitystä ole ollut, vaan ko.lääkkeet aiheuttavat todella kummallisia ajatuksia ja unia, minut lyrica teki myöskin täysin välinpitämättömäksi, ihan sama oliko laskut maksettu vai ei, ei voinut vähempää kiinnostaa!

Kohuhan alkoi neurontinista, New Yorkilainen asianajaja alkoi kiinostua lääkkeen vaikutuksista, kun hänen asiakkaansa ensin alkoi puhua halustaan tappaa itsensä ja muutaman viikon päästä hän sitä yrittikin.Asiakas oli aloittanut neurontin lääkityksen vähän aiemmin. Asianajaja laittoi paikalliselle kaapelikanavalle ilmoituksen, jossa hän haki kokemuksia ko. lääkkeestä.

Yhteydenottoja alkoikin sadella, 70 oli tehnyt itsemurhan, 500 oli yrittänyt ja  noin 20 000 ihmistä kertoi kauhukertomuksia käytöstään. Ja kaikki tämä oli käsittääkseni New Yorkin alueelta, mikä onkaan tilanne muualla, onkin arvoitus.Pfitzer tuomittiin tapauksen johdosta maksamaan 430 milj.dollaria korvauksia vuonna 2004 lääkkeen laittomasta off-label mainonnasta. Asiaan liittyi myöskin lääkäreiden systemaattista voitelua vuoden 1996 Atlantan olympialaisten kutsuvieras paikoista alkaen, suurimmat yksittäiset maksetut "myynninedistämis" korvaukset( luetaan:lahjukset) olivat n.300 000 dollaria!

Neurontinin myynti kasvoi -96 97.5 milj.dollaria -03 2.7 miljardiin dollariin ja lähestulkoon kaikki käyttö oli laitonta off-label käyttöä, jota ei oltu tutkittu mitenkään ja taisi siellä olla jopa raporttien väärennöksiäkin!

Nythän sama yhtiö on hyvin pitkälti samoilla linjoilla lyrican suhteen, kuten olen jo aiemmin kehoittanutkin, niin katsokaapa seuraavan kerran kun lääkärissä käytte, niin jostain löytyy kyllä lyrican mainoskrääsää, kalenteria, mainosta, kynää jne. Nehän ovat vain pintaa, se mikä ei näy olisi mukava nähdä, suurella firmalla on suuret budjetit "myynninedistämisen" suhteen ja maksajanahan olemme viimekädessä me kaikki! Veronmaksajana rahoitat Kelaa, vaikka et itse ko. lääkettä käyttäisikään!

Nyt julkaistu uutinen ei syyllistä yksin ko. yhtiötä, vaan samassa sopassa ovat myöskin muut epilepsialääkkeitä valmistavat yritykset.

On osittain huumesodan ansiota että näin on päässyt tapahtumaan, vanhat toimivat opiaatit ovat huumeita ja sen lainsäädännön kahlitsemia, puhumattakaan vielä vanhemmasta kannabiksesta, jonka käyttökokemuksia ihmiskunnalla on tuhansien vuosien ajalta ja silti puhutaan ettei aineesta tiedetä tarpeeksi! Mitä puppua! Puuttuu vain että joku alkaisi puhumaan ettei hengittäminen ole suotavaa kun sen vaikutuksia ei tunneta tarpeeksi, veden juonnista puhumattakaan!


Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eero Pvm 13.07.2008 - 14:00:20

Jatkoa

Vanhojen lääkkeiden "ikävä" puoli valmistajien näkökulmasta on se että ne ovat patenttivapaita tuotteita ja näin kaikkien valmistettavissa, monopoliaseman puuttuessa myöskin hinnat pysyvät kohtuudessa, mikä on tietysti ikävä asia yhtiökokouksissa voitonjaosta puhuttaessa!

Ihmiselle kun on aikojen alussa kehittyneet kannabinoidi-ja opioidireseptorit, niin on kumma että niitä ei hyväksi käytetä, vaan väen väkisin "kehitetään" hienoja lääkkeitä joiden koko kehon systeemit sotkevat vaikutukset sitten kantapään kautta huomataan vasta kun on tarpeeksi uhreja uutiskynnyksen ylitykseen. No, maailmassa monta on ihmeellistä asiaa jotka hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa ja tämä on niistä yksi, kärsijänä kipuiljia, joka kivusta kärsittyään joutuu myöskin kärsimään vaarallisistakin yrityksistä luoda "parempi" maailma jossa ei käytettäisi muita kuin valtion laillistamia huumeita.

Kuinka ollakaan, lähes samaan aikaan julkaistiin EU:n tutkimustulos jossa kannabis rankattiin turvallisimmaksi huumeeksi, alkoholihan taisi olla lähes pahin, ja vapaassa kaupassa, jos vain ikä riittää ja jos ei niin kyllä joku aina hakee, ilman ei tarvitse olla!

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Tiivi Pvm 13.07.2008 - 15:16:21

... tupakasta puhumattakaan... jatkona edelliseen.

Mie oon tällä hetkellä pienentämässä Lyrica -annosta ja taidanki samaan putkeen poistaa koko lääkkeen "ruokavaliosta". Löytyi sen verran "omaan nilkkaan kolahtavia" kohtia Eeron tekstistä. Toiseksi lääkkeeksi miulle tarjottiin kipuun just tuota Neurontinia... Kysyin fysiatrilta, et onko miulla joku sellanen lääke käytössä, mikä "estää" Tramalin vaikutuksen/tehon, kun ei tuntunut missään, yhtään miltään... saati poistanu kipuja. Hän tiesi miun lääkityksen Lyricoineen päivineen ja sanoi, et ehkä vois johtua Copasta, tiedä häntä...? :-? Mie "tarjoilin" syypääksi mm. Lyricaa ja Triptyliä... ei ollu samalla kannalla ollenkaan.

Eli, miten joku keinotekoinen voisi olla turvallisempi lääke kuin luonnosta löytyvä... kautta aikojen vuos satojen käytetyt rohdot? :-/

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja eero Pvm 13.07.2008 - 16:20:50

Suomalaisista n.7%:lla ihmisistä puuttuu CYP2D6 entsyymi kehosta ja kun tramadoli vaatii sen toimiakseen, niin nämä ihmiset eivät lääkkeestä mitään hyödy. Jos sinulla aiemmin tramal toimi, mutta nyt ei, olen varma että syy löytyy lyricasta!,näin ainakin tapahtui minulle. Lääkärin kanssa väittelemällä, et varmaan yhteisymmärrystä löydä, lyricahan ei tosiaan vaikuta minkään lääkkeen IMEYTYMISEEN, vaikka käytännössä vaikutus kumoutuisikin, on sinulla kuitenkin teoriassa toimiva hoito, ole onnellinen!

Minulla kesti pitkään lyrican lopettamisen jälkeen ennenkuin tramal taas alkoi toimia, ensimmäisen puolen vuoden lyrica kokeilun jälkeen vasta baclofeenin aloitus sai tramalin taas toimimaan, syytä en tiedä, eikä kukaan lääkäri ole sitä osannut selittää, saati edes asiaa usko. Nyt toisella kerralla, vaikka kokeilu olikin vain kolmisen viikkoa, kesti muutaman kuukauden ennenkuin tramal taas toimi kuten ennenkin.

Ja sitten se triptyl, Voi vi...u sentään, kun ei lueta niitä ohjeita!(lääkärit meinaan), Triptyl tosiaan käyttää sitä samaa CYP2D6 entsyymiä ja yhteiskäytössä varastaa sen tramalilta, jonka vaikutus sitten häiriintyy, ehkä loppuu kokonaan. Tämä sama tietämättömyys tuntuu olevan yleistä, Kuopion Lääketietokeskus on tutkimuksissaan todennut että suuri osa yliopistollisista kesk.sairaaloistamme sortuu tähän tietämättömyyteen ja toisella lääkkeellä kumoaa toisen vaikutuksen, triptyl/tramal yhdistelmä on hyvin yleinen esimerkki tästä.

Kysykääpä seuraavan kerran apteekista mitä he tietävät asiasta, jolleivat ole siitä aiemmin huomauttaneet. Yhteiskäytössä tramadolin pitoisuus nousee plasmassa, kerrottiin minulle, ja sitten apteekin myyjä ihmetteli että onko tosiaan näin, hän ei ennalta asiaa tiennyt.Pitoisuus nousee plasmassa kun tramadoli ei pääse sinne minne on tarkoitus ja kohonneesta pitoisuudesta on sitten vaara saada myös serotoniini syndrooma, kun mukaan otetaan SSRI masennus lääkkeet.

http://www.klik.fi/  Oheisesta osoitteesta, kuukauden kysymyksistä, löytyy useampikin juttu missä käsitellään kivunhoidon ongelmia ja yleisiä virheitä, on siellä juttu kannabiksen lääkekäytöstäkin, varsin suppea kylläkin.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 14.07.2008 - 00:42:49


Hunns 13.07.2008 - 09:22:53:
Olen hämmentynyt tästä ketjusta. Nähdäkseni 1.9. voimaan tulevat huumausainelain lisäykset koskevat viranomaisyhteistyötä eri maiden välillä, eikä lääkelaitoksen erityislupakäytäntö muutu minkään yksittäisen lääkkeen kohdalla.


Minä vaan sitä, että onko ollenkaan realistista odottaa kannabispohjaisten lääkkeiden luvallisuutta Suomessa, saati korvattavuutta?

Lääkelaitokselta voi anoa erityislupaa luvanvaraisen lääkkeen käyttöön. Yllä linkki. Sitten on vaihtoehtona kansalaistottelemattomuus.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mika54 Pvm 14.07.2008 - 10:14:50

Purkit on apteekissa! Sain ne erityisluvalla. Korvattavuuden kanssa saa vielä tapella!! Tähän tappelemiseen on jo tottunut, tais tulla eläkkeen lisänä. Kahden viikon päästä kirjoittelen miten kulkee..eikun teelle tai höyryttämään!!

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja amok Pvm 14.07.2008 - 10:28:37


Lapakulma 14.07.2008 - 10:14:50:
Purkit on apteekissa! Sain ne erityisluvalla. Korvattavuuden kanssa saa vielä tapella!! Tähän tappelemiseen on jo tottunut, tais tulla eläkkeen lisänä. Kahden viikon päästä kirjoittelen miten kulkee..eikun teelle tai höyryttämään!!


Saitko siis ihan aitoa tavaraa eikä mitään kannabisvalmistetta?

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja mika54 Pvm 14.07.2008 - 11:51:15
Kukinnoksi sitä sanovat...ihan sitä aitoa. Palaan asiaan toisen otsakkeen alla parin viikon päästä. Lähden luonnon helmaan.. nou netti
Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Tiivi Pvm 14.07.2008 - 13:37:51

Pitänee käydä hakemassa apteekista 10 mg:sta Triptyliä ja aloittaa sen lääkkeen alasajo Lyrican ohella. Ja mikä parasta... ei tarttekaan hyppiä parvekkeelta alas (5. krs)! ;) ;D :) :) On miun luonteen vastaista, et ylipäänsä olen ajatellu moista...

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Hunns Pvm 14.07.2008 - 23:50:22


Lapakulma 14.07.2008 - 10:14:50:
Purkit on apteekissa! Sain ne erityisluvalla. Korvattavuuden kanssa saa vielä tapella!! Tähän tappelemiseen on jo tottunut, tais tulla eläkkeen lisänä. Kahden viikon päästä kirjoittelen miten kulkee..eikun teelle tai höyryttämään!!


Toivotan onnea taistoosi! Sossu? Minua kiinnostaisi kovasti tietää, kuinka siinä käy. Muista painottaa, että tarvitset lääkettä oireittesi lievitykseen!

Voimia!

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja amok Pvm 16.07.2008 - 11:04:28


Hunns 14.07.2008 - 00:42:49:

Hunns 13.07.2008 - 09:22:53:
Olen hämmentynyt tästä ketjusta. Nähdäkseni 1.9. voimaan tulevat huumausainelain lisäykset koskevat viranomaisyhteistyötä eri maiden välillä, eikä lääkelaitoksen erityislupakäytäntö muutu minkään yksittäisen lääkkeen kohdalla.


Minä vaan sitä, että onko ollenkaan realistista odottaa kannabispohjaisten lääkkeiden luvallisuutta Suomessa, saati korvattavuutta?

Lääkelaitokselta voi anoa erityislupaa luvanvaraisen lääkkeen käyttöön. Yllä linkki. Sitten on vaihtoehtona kansalaistottelemattomuus.


Jos reseptin onnistuu hankkimaan ulkomailta, niin Schengen- sopimuksen mukaan aineen tuomisen maahan pitäisi olla
laillista. Tätä yritetään ainakin tässä oikeusjutussa.

Aihe: Re: Kannabista reseptillä?
Kirjoittaja Rami107 Pvm 16.07.2008 - 22:46:17


amok1 16.07.2008 - 11:04:28:
Jos reseptin onnistuu hankkimaan ulkomailta, niin Schengen- sopimuksen mukaan aineen tuomisen maahan pitäisi olla
laillista. Tätä yritetään ainakin tässä oikeusjutussa.


Kui mahtaa olla?  
:
Eteläisen tullipiirin tulliylitarkastaja Kai Vepsäläisen mukaan Suomessa asuva henkilö ei saa tuoda muista Schengen-valtioista hankittuja huumaavia lääkkeitä Suomeen.


Kyse ei ole kannasta, mutta  http://dy.fi/aqi


MS Crossroads -parlamentti » Powered by YaBB 2.3.1!
YaBB © 2000-2007. All Rights Reserved.