MS Crossroads -parlamentti
http://mscrossroads.org/cgibin/YaBB.cgi
Hoito >> Lääkitys >> Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
http://mscrossroads.org/cgibin/YaBB.cgi?num=1243060058

Aiheen aloittaja kariluoto Pvm 23.05.2009 - 09:27:38

Aihe: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 23.05.2009 - 09:27:38

Tätä ohjetta noudattamalla neuropaattiset oireet alkavat helpottaa selkeän havaittavasti parissa viikossa. Hoito sopii myös sellaisille, jotka eivät käytä kofeiinia. Ilmoitan sitten heti kättelyssä, että en ala tinkaamaan kenenkään kanssa tämän hoitomenetelmän teoreettisista tai muista perusteista, joka haluaa kritisoida hommaa, kokeilkoon sitä ½vuotta ja tulkoon sitten valittamaan minulle henkilökohtaisesti ellei hoito toimi. Blogistani löytyy runsaasti lukemista aiheesta, ja jos joku on tarpeeksi välkky kokeillakseen hoitoa, minulta saa kysyä neuvoja sähköpostitse, osoite on profiilissa.


Kofeiiniriippuvuuden katkaiseminen onnistuu varmaan useimmilta melko kivuttomasti. Yleisin vieroitusoire on päänsärky, joka johtuu aivojen herkistymisestä adenosiinille, jota kofeiini on salvannut käytön aikana. Adenosiinin salpaaminen kutistaa aivojen verisuonia, jolloin aivojen verenkierto ja hapensaanti heikkenevät 30%. Kun maksa puhdistaa kehon vesitilavuuden vapaista kofeiinijäämistä, aivoverisuonet laajenevat, aivot saavat enemmän happea ja päänsärky alkaa. Tutkimusten mukaan särky kestää yleensä noin viikon verran. Neuvoisin tekemään lopettamisen siten, että päänsärkyä torjutaan asteittain laskevalla määrällä kofeiinia siten, että kofeiininsaanti lakkaa viimeistään kahden viikon aikana. Tarpeettoman kivun poistamisen lisäksi asteittainen vieroitus säästää myös aivoverisuonia.

Jos vieroituksen alkuvaiheessa alkaa esiintymään hengenahdistustusta, voimakasta niskan ja hartiaseudun lihasjäykkyyttä, paineentunnetta päässä, ohimoilla, poskipäissä ja nenärustossa, voimakas käsien ja jalkojen hikoilua, lihas- ja neurologisten oireiden pahenemista koko kehossa, irtoaa kudoksista todennäköisimmin hemoglobiinin tai myoglobiinin kierrätystuotteita, joita kofeiinin aiheuttamat muutokset kehon toiminnoissa ovat varastoineet luustolihaksiin, lähinnä jalkoihin. Jos kudoksiin on varastoitunut hemo- tai myoglobiinin väriainetta, porfyriiniä, on keho puhdistettava jäämistä, sillä äkillisesti vapautuvat suuret porfyriiniannokset voivat olla hengenvaarallisia. Porfyriinin aiheuttama hengenahdistus pahenee lämmössä, erityisesti nukkuessa, ja voi aiheuttaa hengityshalvauksen. Oire on otettava ehdottomasti äärimmäisen vakavasti, ilman varotoimia vieroitus voi päättyä tukehtumiseen nukkuessa.

Porfyriinien kertymistä ennustavat oireet ovat erilaiset krooniset lihaskivut, lihasheikkous ja tuntohäiriöt jaloissa, etenkin jalkaterissä ja varpaissa. Multippeliskleroosissa jalkapohjien neuropaattiset tuntemukset ovat hyvin yleisiä. Tällaisten kertymien syntyessä, jaloissa tuntuu kihelmöintiä ja polttelua, jalkapohjat voivat olla punertavat ja turvonneet, varpaiden ensimmäinen nikama liikearka ja koko päkiä erittäin arka. Jalkapohjat saattavat tuntua kaiken aikaa siltä, kuin olisi tehnyt seisomatyötä liian pienet kengät jalassa täyden työpäivän. Kivut voivat edetä varpaista kantapään alueelle ja sen kautta nilkkaan asti. Vieroitusvaiheessa porfyriinien läsnäolon voi todeta aamuvirtsan väristä, punertava tai ruosteenvärinen aamuvirtsa kertoo virtsan sisältävän hemoglobiinin hajoamistuotteita, varsinkin jos nestetasapainoa pidetään yllä ja seuraava virtserä on hyvin kirkas. Porfyriinit ovat tässä vaiheessa myös todettavissa sekä virtsasta että verestä laboratoriokokein, joten hoito antaa ensin tuloksen oireiden helpottumisena, ja samantien myös labravahvistuksen oireiden aiheuttajasta, porfyriineistä.

Porfyriinejä voi poistaa NAC:n ja DMSA:n tai valkosipulin yhteiskäytöllä, porfyriinit kelatoituvat tehokkaasti kummankin rikkiyhdisteisiin, maksan toimintaa tehostetaan NAC:llä. Valkosipulia voi käyttää joko syömällä tai valmistamalla valkosipulivettä. Valkosipuli murskataan perusteellisesti ja sekoitetaan pariin desiin vettä, liemi siivilöidään ja levitetään esimerkiksi jalkoihin reidestä alaspäin, annetaan vaikuttaa muutaman minuutin ja pestään pois. Käsittely kannattaa tehdä ensin vain kerran ja odottaa pari päivää, vaikutus alkaa tuntua pienellä viiveellä. Jos käsittely irrottaa jäämiä liikaa, kertyy imusuoniin painetta ja ne alkavat kipuilla. Suuhun tulee tällöin runsaasti pahanmakuista sylkeä, joka voi maistua voimakkaasti rikiltä ja metallilta. Liian nopea kelatointi aiheuttaa riskien voimakasta kasvua hengitys- ja sydänoireiden sekä hypertensiokohtausten suhteen. Yhteen ihokäsittelyyn riittää hyvin yksi sipuli, kiinalaiset yksikyntiset sipulit ovat 6 kertaa voimakkaampia kuin espanjalaiset ja muut kynnelliset, tämä sopii ottaa huomioon annostelussa. Suun kautta nautittaessa, suosittelen nauttimaan valkosipulin päivittäin pieninä annoksina, perusteellisesti pureskeltuna, liian suuri annos voi aiheuttaa ikävän yllätyksen muutaman päivän päästä kun kelaatio pääsee kunnolla vauhtiin. Ainoastaan tuore valkosipuli toimii, mitkään puristeet tai öljyt eivät ole tarpeeksi tehokkaita.

Vieroitusajan oireita voidaan hoitaa E-Epalla, karnosiinilla, magnesiumilla, glutamiinilla ja muilla sopivilla lisillä. Porfyriinien neurotoksisuuden aiheuttamia vakavampia oireita, lähinnä hypertensiota ja hengitysvaikeuksia, hoidetaan myrkytyksenä elintoimintoja ylläpitävällä hoidolla, käyvän hoidon suositusten mukaisesti, lihaskramppeihin Diapam ja sydänoireisiin Propral, tarvittaessa NAC-infuusio poistuman nopeuttamiseksi. Varsinaista porfyriahoito ei kuitenkaan tarvita, koska vika ei ole hemin tuotannossa.

Vieroituksen aikana on ehdottomasti tarkkailtava verenpainetta päivittäin, mittareita löytyy pienellä hinnalla. Verenpaineessa voi esiintyä rajuja heittelyjä hyvin nopeasti, etenkin jos kehoon on varastoitunut kofeiinijäämiä. Kofeiinijäämien vapautuminen takaisin verenkiertoon voi aiheuttaa hengenvaarallisen tilanteen kun aivojen toleranssimekanismit ovat purkautuneet. Jäämien vapautuminen voi aiheuttaa verenpaineen nousun kriisilukemiin hyvin nopeasti. Tilaa hoidetaan akuuttina kofeiinimyrkytyksenä siitä lähtökohdasta, että se voi olla hengenvaarallinen. Tällaisen kohtauksen ilmaantuminen ennustaa, että kohtaukset tulevat jatkumaan päivittäin kunnes jäämiä vapauttava tekijä lakkaa vaikuttamasta, liikunta vapauttaa lisää jäämiä, joten sitä olisi vältettävä. Tältä varalta on hyvä nauttia NAC:tä vieroituksen alusta lähtien, että maksa on tehostetussa valmiudessa kofeiinijäämien ilmaantuessa verenkiertoon.Vieroituksen aikana on hyvä välttää puriinipitoisia ruoka-aineita, noudattamalla kihtipotilaan ruokavaliota. Kofeiininkäytön lopettamisen yhteydessä voi myös esiintyä voimakasta candidan liikakasvua, joka voi edetä systeemiseksi tulehdukseksi. Ravintotottumukset on suunniteltava siis uudestaan myös hiivan estämiseksi ja nautittava sopivia, suoliston toimintaa tukevia ja normalisoivia lisäkkeitä. Jos valkosipulia käytetään kelaatioon sisäisesti, saattaa tämä riittää pitämään candidan kurissa, lisäksi voi käyttää greipinsiemenöljykapseleita tai -puristeita.

Myoglobiinin vaikutus ms-oreiden aiheutumiseen perustuu solunsisäisen natriumtason vaihteluun liiallisen adrenaliinierityksen vuoksi. Adrenaliini kiihdyttää luustolihasten natriumpumppuja, jotka säätelevät solunsisäisen nesteen natriumtasoa, jolloin solunsisäisen nesteen natriumpitoisuuden vaihtelut saavat solun imemään nestettä solujenvälisestä tilasta natriumtasapainon korjaamiseksi, jolloin solu pullistuu ja repeää. Tästä on luonnollisesti seurauksena rabdomyolyysi, eli luustolihasten hajoaminen, jota kofeiinin tiedetään aiheuttavan. Veren hemoglobiini hajoaa samalla tavalla, ilmiötä kutsutaan hemolyysiksi ja sen tunnusmerkkejä on virtsan punaisuus, se voi olla väriltään rose-viinin tapaista ja johtuu porfyriinien poistumisesta kehosta.

Koska ms-tautia ryhdytään tutkimaan vasta kun oireita on ollut jo pitkään, johtuvat keskushermoston vauriot porfyriineistä, joita vapautuu hajonneista soluista myoglobiinin päästessä solujenvälisen nesteen kautta verenkiertoon. Aivoihin kohdistuva toksinen kuormitus alkaa tuottamaan neurologisia oireita vasta kun lihassolujen hajoamista on tapahtunut jo vuosia, ja muutokset välittäjäainemäärissä ja reseptoritiheyksissä ovat riittävän suuria aivojen eri osissa. HPA-akselin yliaktiivisuuden aiheuttama apoptoosin kiihtyminen selittää aivolöydökset.

NAC:tä löytyy luontaistuotekaupoista hintaan 34€ kahden kuukauden kuurista. DMSA on tilaustavaraa, osoite alla. Valkosipulia saa ruokakaupasta kunnes ihmiset ryhtyvät käyttämään tätä hoitoa, jolloin valkosipuli kielletään lailla kansainvälisen lääketeollisuuden intressien suojelemiseksi, syyksi esitetään sen aiheuttavan porfyriaa.

http://www.super-smart.eu/article.pl?id=0248&lang=en&fromid=GG132&gclid=CKXn3IqcwZoCFZSD3god_1jVqw

Jos tuntuu, että ei ole enää mitään muuta menetettävää kuin ms-oireet, tällä hoidolla saatat päästä niistäkin, tuhkat saat pitää itse saunanpesässä.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja eve Pvm 23.05.2009 - 11:55:22

Mielenkiintoista, mutta hirveän teoreettista.
Kenelle suosittelet kofeiinista itsensä vieroittamista? Ja millä tavalla se käytännössä tapahtuu?
Ja mitä hyötyjä siitä ilmenee sitten kun vieroitus on onnistunut?

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja sasaliini. Pvm 23.05.2009 - 12:05:16

Mua jäi mietityttämään syyt ja lähtökohdat, miksi päätit juuri tällä palstalla kertoa asiasta?
Ja milloin on syytä vieroittaa itsensä kofeinista? Kahvi, energia-juomat vai pillerit?
Milloin on syytä vieroittua tuolla ohjelmalla, ja milloin vain jättää kofeiini pois? Missä kulkee raja?

Kysymystulvaa, mutta tuo herätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia?

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 23.05.2009 - 12:05:31

No yritin ilmaista asian niin ymmärrettävästi kuin osasin, olen lukenut enimmäkseen tieteellistä tekstiä yli 10 vuotta urakalla saadakseni selvää tästä, ja monesta muusta asiasta ja siksi juttuni tapaavat mennä yli hilseen.

Kofeiinilla ei ole ainuttakaan terveyttä edistävää vaikutusta, mutta lukuisia sitä tuhoavia ominaisuuksia, jotka tulevat esille noin 10-20 prosentilla käyttäjistä mielenterveydellisten, tai neurologisten oireiden muodossa.

Pelkkä kofeiininkäytön lopettaminen ilman mitään puhdistustoimia toi minulle kävelykyvyn takaisin viikossa, sitä ennen kykenin kävelemään kepin kanssa korkeintaan kilometrin kerralla. Ms-oreet voivat poistua lähes täydellisesti, kun keho on puhdistettu sitä aiheuttavista myrkyistä.

Pelkkä kofeiinin lopettaminen täydellisesti kaikissa muodoissaan pysäyttää oireiden pahenemisen ja ne alkavat parantua hitaasti sitä mukaa kun myrkyt poistuvat kehosta, tuo kelaatiohoito nopeuttaa paranemista.

Kofeiinin vaikutukset stressihormonien säätelyyn muuttaa hemoglobiinin rakennusaineiden kierrätystä kehossa siten, että porfyriinit, punasolun väriaine, joka on voimakasta hermomyrkkyä, alkaa kerääntymään alaraajoihin sen sijaan, että muuttuisi bilirubiiniksi ja otettaisiin uusiokäyttöön tai poistettaisiin kehosta. Kerääntyminen aiheuttaa tuntemuksia, joka tuntuu usein väreilevänä neuropaattisena kipuna varpaissa ja myös sormissa. Tässä yhteydessä päkiä on turvonneen ja kipeän tuntuinen, sitä polttelee altapäin ja käveleminen on kuin astelisi hehkuvien lasinsirujen päällä ja iho saattaa käydä niin kosketusherkäksi, että kevyt hipaisu saa hihkaisemaan kivusta. Myös poistuminen aiheuttaa samantapaisia mutta heikompia tuntemuksia.

Itselläni nuo jalkojen ihoon liittyvät neuropaattiset kivut ovat poistuneet tasaisesti vuoden verran siten, että kipuraja on laskenut kaiken aikaa alaspäin, nyt kipuja on enää oikean jalan päkiässä ja isossavarpaassa. Jos olisin tiennyt kelaatiohoidosta, olisin säästynyt paljolta.

Kelaatiohoitoa on käytetty luontaishoitona ms-taudissa ja myös useissa muissa sairauksissa aina skitsofreniaa myöten menestyksekkäästi. Kun hoitoon yhdistää myrkytyksen aiheuttajan poistamisen, on paraneminen nopeampaa ja täydellisempää. Koska aineet ovat luonnontuotteita, ne kilpailevat kalliiden ja tehottomien patenttihoitojen kanssa, siksi terveydenhuollossa ei myöskään suostuta käyttämään niitä kuin myrkytystapausten hoidossa tiputushoitona. Netistä aineita saa tilata luontaistuotteina halvalla, ja ne todella toimivat.

Blogistani löytyy aina ajantasaisinta tietoa.

http://qmies.blogit.fi/

ps. Suomi on tilastojen mukaan sekä kahvinkulutuksen, että ms-taudin mekka.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Heda Pvm 23.05.2009 - 12:18:44

Miten musta tuntuu, että olen lukenut tällä palstalla samalla paatoksella kirjoitettua tekstiä kofeiinista ennenkin? Oli vain eri nikki...

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja eero Pvm 23.05.2009 - 13:07:42

Tämä mies se tuntuukin olevan perillä kaikesta,"asennevammaisten nenänkaivuu-heavya" kuuntelemalla tulee aivovammoja ja neuroendogrinologisesti haitallisia vaikutuksia?, kun taas viulu, vetopasuuna, slide-kitara jne saavat aivot tuottamaan tällaista soopaa jota qmiehenä tunnettu nikki tuottaa!http://qmies.blogit.fi/page/2/

Törmäsin mieheen myös jollain toisella palstalla ja sieltä hänet toivotettiin menemään takaisin Suomi24 palstalle...

Linkin sivua kun rullaa alemmaksi, huomaa että hän on tainnut kiusata lähes kaikki kansanedustajista alkaen ja saanut "hyvälle asialleen" paljon julkisuutta, kukaan hänen valituistaan ei taida enää haluta kuullakaan miehestä, asiasta puhumattakaan!

Olisikohan parasta että jättäisit myös tämän palstan rauhaan, ajatuksesi on kuultu ja ne joita se kiinnostaa, varmaan seuraavat edesottamuksiasi muualta?!

Terv. Asennevammainen nenänkaivaja hevari

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja lebris Pvm 23.05.2009 - 13:39:41

Olen lukenut Suomi 24-sivustoilta ko.kaverin väitteistä kofeiinin haittavaikutuksista.
Ei vain ms-taudin yhteydessä, vaan jokaisen mahdollisen sairauden syynä.

Pillastuin kerran sen verran, että vastasin ko.tyypille: "Tuolla perusteella jokaisella suomalaisella olisi ms-tauti".

Olen oppinut ohittamaan ko. tyypin väittämät, ja pyrkinyt keskustelemaan asioista OIKEASTI.

Kofeiinia voi saada monessa muodossa, mutta kahvihan on yleisin kofeiinin lähde. Saa olla vaikka tähtitieteen professori, mutta kahvista en luovu.

;D ;D ;D

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja einari Pvm 23.05.2009 - 13:49:42

Kahvin / kofeiinin yhteyttä ms-tautiin ei ole missään tieteellisessä julkaisussa vahvistettu tai todistettu joten tuollaiset ajatukset lienevät ketjun aloittajan omia hallusinaatioita.

Itse en ole juonut kahvia käytännössä lainkaan jonnekin viisikymppiseksi saakka. Ms-tauti tuli siltikin. Johtuukohan se ystäväpiirin tai vaimon kahvittelusta? Tai kenties edesmenneen isoäitini kahvinjuonnista?

Tuo kofeiinijuttu on täysin perätöntä paskapuhetta.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja erekki Pvm 23.05.2009 - 14:41:07

Väittämä "kahvi on terveydelle vaarallista" tai "vaikuttaa ikävästi ms-tautiin" vaatisi kyllä selkeitä tieteellisiä tutkimuksia tueksi - siis oikeilla ihmisillä tehtyjä, isolla otannalla ja vaikkapa pitkällä aikavälilllä. Suomihan on oikea kahvinkulutuksen mekka ja luulisi että täällä olisi jo havaittu esimerkiksi että ne jotka eivät juo kahvia olisivat terveempiä kuin kahvia juovat, jne. Eli selkeää faktaa pöytään vaan, jos sellaista löytyy.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Rami107 Pvm 23.05.2009 - 15:33:25

Tyypillinen pohjanmaalainen... nehän ovat aina valmiita muita kusettaan ja huijaa, kunhan itse rahaa saavat

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja arja61 Pvm 23.05.2009 - 15:43:39


Rami107 23.05.2009 - 15:33:25:
Tyypillinen pohjanmaalainen... nehän ovat aina valmiita muita kusettaan ja huijaa, kunhan itse rahaa saavat


Mä olen sitten onneksi epätyypillinen pohjanmaalainen!!!

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 23.05.2009 - 15:46:00

Missäs kohtaa minä olen keneltäkään rahaa pyytänyt, joku raja haukkumisessakin, vaikka en siitä muuten välitäkään.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja einari Pvm 23.05.2009 - 15:58:07

Nuo väittämäsi ms-taudista ja sen yhteydestä kahvinjuomiseen ovat sen verran hataralla pohjalla, että ei niitä kukaan usko.

Todisteita pöytään, kiitos.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 23.05.2009 - 16:04:48

Minä en juttele uskonasioista, vaan tiedon, kokemuksen ja ymmärryksen. Kokeilemalla selviää muutamissa viikoissa, eikä maksa sinulle mitään, tule sitten kertomaan minulle toimiiko idea vai ei, kiitos. Minäkin puhun vasta kun olen tehnyt jotain, tässä tapauksessa parantanut itseni käyttämällä omaa järkeäni. Minä tein homman ilman kenenkään neuvoa ja kartoitin samalla kofeiinivieroituksen vaarat tällaisissa myrkytystapauksissa, joissa myrkkyjen kertyminen elimistöön on suurta. Minä puhun tästä vain antaakseni nämä tiedot teille ilmaiseksi, en elvistelläkseni. Nyt te tiedätte miten homma tehdään mahdollisimman riskittömästi, kiitos vaan haukuista.

Kofeiiniriippuvuus aiheuttaa muiden tekijöiden kanssa ms-oireita, siitä panen vaikka kepekseni pantiksi kahta rusinaa vastaan. Minä voin tarjota teille vettä, mutta en pakottaa juomaan. Loppupeleissähän kokeilemisessa tai kokeilematta jättämisessä on kysymys vain siitä, kumpi häiritsee enemmän, ms-oireet vai kofeiinista luopuminen.

Varoituksen sana kokeilijoille, olen huomannut, että aivojen kofeiinitoleranssi laskee hyvin nopeasti niin alhaiseksi lopettamisen jälkeen, että muutamien viikkojen kuluttua tavallinen annos aiheuttaa kohtalaisia kofeiinimyrkytyksen oireita. Minulle on siis aiheutunut keskushermostoperäinen kofeiiniallergia vuosikymmenien käytön seurauksena eli kyseessä on pysyvä aivovaurio. Ilmiö on havaittu muidenkin toimesta, enkä osaa sanoa koskeeko se jokaista. Vaimoni lopetti kahvinjuonnin täysin viime kesänä, muutama päivä sitten hän joi pienen kupillisen sukulaisissa kahtena päivänä peräkkäin ja siitä seurasi voimakasta tinnitusta tuntikausiksi. Vaimollani ei ole koskaan ollut mitään kofeiiniin liittyviä oireita.

Jos siis kokeilet kofeiinittomuutta, voi käydä niin, ettet pysty enää koskaan juomaan kofeiinipitoisia juomia.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Rami107 Pvm 23.05.2009 - 16:36:22


23.05.2009 - 16:04:48:
kysymys vain siitä, kumpi häiritsee enemmän, ms-oireet vai kofeiinista luopuminen..

siis väitätkö että, MS oireet (ilmeisesti koko sairaus myöskin) loppuvat kahvinjuonnin lopettamalla... sulle pitäis lääketieteen Nobelia ehdottaa
Olis hyvä, ei jäis ehdotus asteelle 8-)

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 23.05.2009 - 16:38:31


Rami107 23.05.2009 - 16:36:22:

23.05.2009 - 16:04:48:
kysymys vain siitä, kumpi häiritsee enemmän, ms-oireet vai kofeiinista luopuminen..

siis väitätkö että, MS oireet (ilmeisesti koko sairaus myöskin) loppuvat kahvinjuonnin lopettamalla... sulle pitäis lääketieteen Nobelia ehdottaa
Olis hyvä, ei jäis ehdotus asteelle 8-)


Kokeile kofeiinittomuutta ja puhdistushoitoa, jos se toimii sinulla, saat ehdottaa minulle mitä tahansa palkintoa.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja erekki Pvm 23.05.2009 - 16:39:22

Minä kun olen tällainen utelias-kokeilija, niin voisin joskus kokeillakin elämää-ilman-kahvia, vaikka tuon pari viikkoa. Itselleni sen kokeilun merkitys olisi lähinnä se, että onko kahvin poisjättämisellä vaikutuksia esim. vireyteen, nukkumiseen, mielialoihin jne. Tällä hetkellä en usko kahvin vaikuttavan terveydentilaani, mutta voihan tuota kokeilla.. ja testata että kuinka helkutin hankalaa se on lopettaa.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Rami107 Pvm 23.05.2009 - 16:45:55


23.05.2009 - 16:39:22:
Minä kun olen tällainen utelias-kokeilija, niin voisin joskus kokeillakin elämää-ilman-kahvia, vaikka tuon pari viikkoa. Itselleni sen kokeilun merkitys olisi lähinnä se, että onko kahvin poisjättämisellä vaikutuksia esim. vireyteen, nukkumiseen, mielialoihin jne. Tällä hetkellä en usko kahvin vaikuttavan terveydentilaani, mutta voihan tuota kokeilla.. ja testata että kuinka helkutin hankalaa se on lopettaa.


Kannattaa varoa, toi pohjalais pölvästihän kertoi/linkitti on hengenvaarallista touhua... siispä kannattaa jatkaa Oluen ja kahvinkin juomista

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Heda Pvm 23.05.2009 - 16:47:51


23.05.2009 - 16:04:48:
Minäkin puhun vasta kun olen tehnyt jotain, tässä tapauksessa parantanut itseni käyttämällä omaa järkeäni.


Ensimmäinen MS-taudista parantunut!


23.05.2009 - 16:04:48:
Kofeiiniriippuvuus aiheuttaa muiden tekijöiden kanssa ms-oireita.


Entä mä, jolla on diagnosoitu MS-tauti. Voiko siitä tulla oireita?

Viimeksi täällä parlamentissa (gmies nimeltäsi tuolloin) keskityit vain tähän kofeiinijauhantaan. Näköjään sama meno jatkuu.

Kävin vilkaisemassa uteliaisuuttani sivustoasi. Paatoksella sielläkin pauhaat. Ja kuten Lebris vinkkasi, taitavat päättäjätkin olla paatostasi täynnä. Anna kunkin elää omalla tyylillä.

Ja pienenä yleissivistävänä vinkkinä > ktl on nykyisin thl. Kannattanee käyttää oikeaa nimeä, jos heitä haluaa puhutella...

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Rami107 Pvm 23.05.2009 - 16:49:28


23.05.2009 - 16:38:31:
Kokeile kofeiinittomuutta ja puhdistushoitoa, jos se toimii sinulla, saat ehdottaa minulle mitä tahansa palkintoa.


Hei mä olin kakstuntia ilman kaffetta ja kävin suihkussakin, oli apua oli. Sulle palkinnoksi, mene ulos niskakeinuun.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 23.05.2009 - 16:51:17

Ei se ole kovin hankalaa jos sen tekee vähentämällä niinkuin esitän tuossa ohjeessa. Ensimmäisenä heikkenevät neuropaattiset kivut ja liikkuminen helpottuu, se tapahtui minulla viikossa, sen jälkeen alkoivat todella vaikeasti kestettävät porfyriaoireet ja mahdollisesti niistä johtuva voimakas masennus ja ahdistuneisuus, joka kesti noin 4+ kk. Neurologiset tuntemukset heikkenivät kuukausien aikana siten, että sen tiedosti kaiken aikaa ja se auttoi jaksamaan ilman noita helpottavia lääkityksiä, joista en silloin tiennyt. Vasta tässä vaiheessa tuli ensimmäistä kertaa jonkinlainen normaaliolo. Nyt, yli vuoden vierotuksen jälkeen psyyke on eheytynyt hitaasti, dementia alkoi hellittää puolen vuoden päästä ja palasi aina kun jäämiä irtosi kehosta. Nyt toimii muisti ja oppimiskyky, ja mieliala on parempi kuin parikymppisenä.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja amok Pvm 23.05.2009 - 16:55:48

Olisi vallan mainiota jos kertoisit neurologillesi että olet parantunut MS-taudista kahvinjuonnin lopettamalla. Näin sinun ei tarvitsisi turhaan pommittaa kansanedustajia ja saisit varmaan julkisuutta asiallesi kunhan
parantumisesi olisi tutkimuksin vahvistettu.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Heda Pvm 23.05.2009 - 16:58:35

^ tää parantuminen on kyllä sen verran merkittävä, että järjestäisin hänenä sairaanhoitopiirin kanssa kansainvälisen lehdistötilaisuuden. Kiinnostaa varmasti ulkomaita myöden.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja eki Pvm 23.05.2009 - 17:17:50

Mites ne ihmiset hyötyy jokka ei juo kahvia ja mitenkä toteuttavat vieroituskuuria?
Täältä porukasta löytyy varmaan muutama ei kahvin ystävä.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 23.05.2009 - 17:21:58

Sellaiset voivat kokeilla kelaatiohoitoa, jos se auttaa oireisiin, saadaan ainakin osviittaa oireiden aiheuttajan etsinnässä kun kehosta poistuu myrkkyjä luonnollista tietä. En minä väitä, että kofeiini aiheuttaa jokaiselle jotain, tai jokaisen tapauksen, sama adreanaliinin liikaeritykseen perustuva mekanismi voi käynnistyä monien ympäristö- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksesta.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Mymskä Pvm 23.05.2009 - 17:22:53


23.05.2009 - 16:51:17:
Nyt, yli vuoden vierotuksen jälkeen psyyke on eheytynyt hitaasti, dementia alkoi hellittää puolen vuoden päästä

Ahaa.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja eki Pvm 23.05.2009 - 17:41:27


23.05.2009 - 12:05:31:
Kofeiinilla ei ole ainuttakaan terveyttä edistävää vaikutusta, mutta lukuisia sitä tuhoavia ominaisuuksia, jotka tulevat esille noin 10-20 prosentilla käyttäjistä mielenterveydellisten, tai neurologisten oireiden muodossa.


Nääkö sitten jauhaa puutaheinää?

http://www.poliklinikka.fi/terveysuutiset/&id=7441715

http://yle.fi/akuutti/arkisto2005/180105_a.htm

Pitempi linkki.

Kannatan Ramin ehdottamaa palkintoa.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja eero Pvm 23.05.2009 - 17:52:43


:
En minä väitä, että kofeiini aiheuttaa jokaiselle jotain


Asennevammaisten nenänkaivuuheavy pitänee huolen, että nuorisomme ja miksei vähän vanhemmatkin, vammautuvat neuroentogrinologisesti ontologisella  tasolla, syösten tulevaisuuden toivomme masennuksen ja ahdistuksen johdosta alkoholismiin ja tuhoon! Ihme juttu muuten kuinka paljon humppa-ja Beatles-sukupolven kasvateilla on ollut samoja oireita, vaikka radiokanavaa on vaihdettu heti kun saatanallinen kitaranräime on alkanut kaiuttimista ulostumaan!? Taitaa olla luultua vaarallisempaa?

Olen muuten tavannut muutaman blues ja jazz miehen joilla raju ryypiskely ja itsetuhoinen käytös on ollut myöskin hallitsevassa roolissa. Onkohan silloin kenties tullut kuunneltua tai soitettua väärässä tahtilajissa vai onko soittimet ollut viritetty päin helv...tiä?


:
Hiivasienen ulosteelle perustuva vi tu tu ksenliuotushoito on vain väliaikainen ratkaisu, jolla syntyy kyllä myös pysyvää tulosta, joidenkin vuosikymmenien kuluttua et enää tajua, että sinua vit u tt aa.


Tässä sitten ote qmiehen asiantuntija repertuaarista.Ja lähdetiedostona näille elämänviisauksille on näköjään ollut
:
Jånbackanin Levitaatiotutkimuskeskuksen artikkelisarjasta; Kansantajustettua tiedettä joka kotiin


Mahtanee olla luotettavakin tutkimuslaitos??

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Annu1 Pvm 23.05.2009 - 17:56:27

Minä taas uskon täysin epäilemättä Kariluodon kirjoituksiin ainakin omalla kohdallani. Tiedän ja tunnen selkeästi, että kahvi vaikuttaa minuun haitallisesti ja yritänkin lopettaa sen - on muuten yllättävän koukuttavaa ainetta. Juon vain kupillisen päivässä ja sekin tuntuu olevan liikaa. Mikäs aine se olikaan, jota on syytä käyttää puhdistuakseen vieroituksen aikana??

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 23.05.2009 - 17:57:33

Niistä käy kyllä ilmi, että kofeiinilla ei ole osuutta asiaan. Olen keskustellut tuosta Tuomilehdon tutkimuksesta erään tutkijaprofessorin kanssa, hän joutui myöntämään, että olen oikeassa kun perustelin tieteellisin faktoin missä kohdissa tutkimuksessa oli poikettu tieteellisestä metodista ja, että tutkimus todisti ainoastaan, että sellaiset ihmiset, joiden elimistö kestää hyvin kofeiinia, sairastuvat myös harvemmin kakkostyypin diabetekseen.

Yksilölliset kofeiiniaineenvaihdunnan erot voivat olla yli satakertaisia, joten kofeiini aiheuttaa oireilua käytetyn määrän ja yksilöllisten ominaisuuksien yhteisvaikutuksen ansiosta todennäköisesti enemmän sellaisille, jotka eivät käytä sitä kovin runsaasti.

Kun tutkimuksessa ei oltu otettu huomioon kofeiinin lääkeaineopillisia ominaisuuksia ja yksilökohtaisia aineenvaihdunnallisia eroja, muodostuu tilastollinen harha. Professori oli täysin samaa mieltä.

Annu, käyhän blogissani lueskelemassa, laitan sinne ensi tilassa linkit sivuille, joilla kerrotaan noista kelaatiohoitoon käytetyistä aineista.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Heda Pvm 23.05.2009 - 18:00:26

;D ;D ;D ;D

Tämä on viihdyttävä ketju!

Nyt lähden pitkästä aikaa ystävieni kanssa iltarientoihin. Taidan pitäytyä kahvin juonnissa, sehän on myrkyllisin, dementoivin ja pään pahiten sekaisin pistävä aine. Eikä ole kallis edes tuolla baarimaailmassa.

Huomisiin!

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja lebris Pvm 23.05.2009 - 18:06:32

KIITOS EKI! ASIALLISIA LINKKEJÄ!

Voisikohan hra kariluoto laittaa edes yhden, ei omansa, linkin tehdyistä tutkimuksista?
Mikä onkaan herran dignoosi, koska saatu, miten todettu ms-tauti! Ehkä liian henkilökohtainen kysymys, mutta kai tiedät mille sivustolle kirjoittelet?

::) ::) ::)

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja einari Pvm 23.05.2009 - 18:07:33


23.05.2009 - 17:57:33:
Olen keskustellut tuosta Tuomilehdon tutkimuksesta erään tutkijaprofessorin kanssa, hän joutui myöntämään, että olen oikeassa kun perustelin tieteellisin faktoin missä kohdissa tutkimuksessa oli popikettu tieteellisestä metodista ja, että tutkimus todisti ainoastaan, että sellaiset ihmiset, joiden elimistö kestää hyvin kofeiinia, sairastuvat myös harvemmin kakkostyypin diabetekseen.


Tuo "tieteellisyys" on jokseenkin paksua puppua. Kuka on tuo "eräs" tutkijaprofessori?

Ei vakuuta pätkääkään.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kaptah Pvm 23.05.2009 - 18:13:52


23.05.2009 - 16:04:48:
Minä en juttele uskonasioista, vaan tiedon, kokemuksen ja ymmärryksen. Kokeilemalla selviää muutamissa viikoissa, eikä maksa sinulle mitään, tule sitten kertomaan minulle toimiiko idea vai ei, kiitos.

Kun nyt olet tätä asiaa jo pidemmän aikaa kuulutellut monessa paikassa (myös aikoinaan täällä), onko Sinulla näyttöä siitä, mitä ihmiset ovat "tulleet kertomaan" kokeiltuaan? Luulisi nimittäin, että monikin on kokeillut kofeiinittomuutta - ihan ilman kenenkään kehoitustakin - ja tullut sitten siitä kertomaan.

P.S. Jos näitä kokemuksia löytyy jostakin, sen on syytä olla julkinen keskustelupalsta, eli mahdoton muokata. Näyttöä teorioillesi, kiitos.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja eki Pvm 23.05.2009 - 18:14:44

Mitähän riippuvuutta tää aiheuttaa.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 23.05.2009 - 18:21:15

Löytyy niitä joitakin mielenterveyspalstoilta, ovat päässeet paniikkihäiriöstä. Kofeiini aiheuttaa samalla mekanismilla paniikkihäiriön sellaisille yksilöille, joilla on tarvittava geneettinen alttius tälle oireelle. Aiheuttajavirheeksi epäillään A2a adenosiinireseptorin polymorfismia, jota löytyy paniikkihäiriöpotilailta. Kofeiinin piristävä vaikutus perustuu adenosiinin ja gaban toiminnan estämiseen, jotka ovat rauhoittavia, lihaksia relaksoivia välittäjiä, joiden puutetta bentsodiatsepiinit korvaavat.

Se proffa on Jaakko Kaprio, jonka kanssa olen ollut kirjeenvaihdossa viime syksystä lähtien. Kerron siitä kyllä blogissani.

Tuolta löytyy muutamia aina silloin tällöin, en minä niitä keräile, enkä seuraa.

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8152645

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kaptah Pvm 23.05.2009 - 18:25:07

Eivätkös kaikki tiedä, ettei kofeiini ainakaan rauhoita? Miten nyt sitten muilla kuin paniikkihäiriöisillä? Tämähän on MS-palsta. Kukaan vastannut helpottaneen esim. tätä tautia?

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja lebris Pvm 23.05.2009 - 18:36:51

Nimimerkki "Paniikkipalvelu" tarjoaa tietoaan tällä hetkellä Suomi 24 osiossa:Terveys/lääketiede....
Myös muilta terveyttä koskevilta Suomi 24 keskusteluista löytyy Paniikkipalvelun tarkkoja ohjeita, osalla tuntuu menevän läpi...pään.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Annu1 Pvm 23.05.2009 - 22:18:20

;D ;D ;D...tää tuntuu olevan lasten palsta.. ;D ;D Ootte niin porukalla teilaamassa yhtä, joka tutkii mielestäni ihan asiaa, sekä myös jakaa sitä muillekin . Eihän teitä kukaan estä kahvittelemasta, mä haluan sen lopettaa ja luen aiheesta mielelläni. Kiitän ja kumarran infosta.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja einari Pvm 23.05.2009 - 22:37:31


Annu 23.05.2009 - 22:18:20:
;D ;D ;D...tää tuntuu olevan lasten palsta.. ;D ;D Ootte niin porukalla teilaamassa yhtä, joka tutkii mielestäni ihan asiaa, sekä myös jakaa sitä muillekin . Eihän teitä kukaan estä kahvittelemasta, mä haluan sen lopettaa ja luen aiheesta mielelläni. Kiitän ja kumarran infosta.


Kun tuo juttu on täyttä p*skaa! Jos hoito menisi tuon tyypin väittämän mukaan, olisi mäsä ollut voitettu sairaus jo kauan. Eikö kukaan koskaan ole huomannut tutkailla erilaisten kemikaalien vaikutusta ms-taudissa/tautiin? Ottaisi tuo kirjoittaja ensin selvää, mikä sairaus ms-tauti oikein on eikä alkaisi heittämään tänne tuulesta temmattuja "tieteellisiä" väittämiään. Niissä on tiedettä yhtä paljon kuin kahvinporoista ennustamisessa.


Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja JerryLeeLewis Pvm 23.05.2009 - 23:03:47

Ketjun aloittajalle haluaisin kertoa myös ruisleivän, vihreän teen, mustan teen terveydelle haitallisista jopa vaarallisista ominaisuuksista.

Kaikki, siis aivan kaikki noiden ravintoaineiden käyttäjät yhdessä tai erikseen, ovat kuolleet. Parannuskeinoa etsitään, mutta kehnoin tuloksin. Minä puhdistan elimistöni noista myrkyistä monta kertaa päivässä vierailemalla vesiklosetissa.

Muuten mulla menee ihan hyvin.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kaptah Pvm 23.05.2009 - 23:56:56


Annu 23.05.2009 - 22:18:20:
;D ;D ;D...tää tuntuu olevan lasten palsta.. ;D ;D Ootte niin porukalla teilaamassa yhtä, joka tutkii mielestäni ihan asiaa, sekä myös jakaa sitä muillekin . Eihän teitä kukaan estä kahvittelemasta, mä haluan sen lopettaa ja luen aiheesta mielelläni. Kiitän ja kumarran infosta.

Mä olen hivenen samoilla linjoilla. Mun mielestä teilaaminen on nyt ylienergistä, eihän ketjun aloittaja ole edes hyökännyt ketään vastaan. (Mutta sarvia ja hampaita täällä pelätään kuollakseen - tai yritetään vaieta kuoliaaksi, tuloksetta).

Faktaa kuitenkin tarvittaisiin näkemysten perusteeksi, ei pelkkää paatosta. Linkit "tutkimuksiin" ovat täysin turhia, sillä nikotiinistakin löytyy tutkijoiden niin halutessa positiivisia vaikutuksia. Maailma on aivan järkyttävän täynnä mitä mielikuvituksellisempia teorioita terveyteen vaikuttavista seikoista. Niihin tuntuu aina löytyvän tutkimuksia, mistä milloinkin.


Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 24.05.2009 - 00:15:50

Tuntuu, että porukka on nyt saanut aivan väärän käsityksen koko jutusta, vaikka heti avauksessa kerroin mistä on kyse. Sanotaan se nyt sitten vielä kerran oikein selkeästi.

Lääkäreillä, eikä edes lääketieteellä ole tästä asiasta yhtä kokonaisvaltaista käsitystyä kuin minulla, koska heidän näkökulmansa on rajoitettu ulkopuolisen tarkkailijan osaan, minä olen perehtynyt omien oireitteni kautta lääketieteen tarjoamiin selityksiin. Tähän ilmiöön liittyvät tutkimukset ovat usealta lääketieteen eri sektorilta, eikä kukaan ole älynnyt yhdistää niitä, koska ei ole ollut käsitystä, mitkä tekijät ja oireet liittyvät yhteen, on etsitty vääriä asioita. Asiaa ei ole myöskään tutkittu, koska lähes kaikki tutkimus tähtää vain oireita hillitsevien lääkkeiden keksimiseen, ei sairauksien ehkäisyyn ja parantamiseen.

Moni muukin tosin tietää, että kelaatiohoito auttaa ms-oireisiin, mutta minä olen selvittänyt sen lisäksi *miksi* se auttaa, ja sitä kautta oireiden syntymekanismin.

Minä en tullut tänne spekuloimaan tai todistamaan mitään, te voitte *ihan itse* todeta muutamassa viikossa miten kofeiinittomuus vaikuttaa teidän oireisiinne ja säästää kaikkien aikaa lopettamalla turha suunsoitto. Minulle on täysin yhdentekevää uskotteko te minua tai oletteko uskomatta, yritättekö parantaa itsenne, vai ette.

Täälläkin käy kuitenkin joitakin ihmisiä, jotka saattavat tietää tieteestä jotain ja ymmärtää mistä on kysymys... tai ihmisiä, jotka päättävät kokeilla puhdistushoitoa tämän tiedon perusteella, vaikka eivät kaikkea ymmärtäisikään, ja heille minä halusin tämän tiedon antaa, sekä lupauksen auttaa jos tietoa tarvitaan lisää vieroituksessa.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Heda Pvm 24.05.2009 - 08:43:28


24.05.2009 - 00:15:50:
Minä en tullut tänne spekuloimaan tai todistamaan mitään, te voitte *ihan itse* todeta muutamassa viikossa miten kofeiinittomuus vaikuttaa teidän oireisiinne ja säästää kaikkien aikaa lopettamalla turha suunsoitto. Minulle on täysin yhdentekevää uskotteko te minua tai oletteko uskomatta, yritättekö parantaa itsenne, vai ette.


Niin, tarkoitus on varmasti hyvä, mutta lupaukset mm. itsensä parantamisesta täyttä P A S K A A! Kukaan ei ole MS-taudista parantunut, ei kahvin juojat ja ne, jotka eivät kahvia ole koskaan juoneetkaan, mutta silti tautiin sairastuneet.

Jokaisella on oikeus kertoa omia mielipiteitään ja uskomuksiaan. Mutta valitettavasti suhtautuminen on skeptistä, kun rinnalle ei ole asettaa minkäänlaisia tieteellisiä todisteita. Ja aina tulee muistaa se, että yksi asia sopii yhdelle, toinen toiselle.

Olen itse ollut ms-elämäni aikana pitkiä pätkiä ilman kahvia, mutta eipä ole ollut minkäänlaista vaikutusta oireisiini. Mikä lienee syynä?

Näistä kariluodon paatoksellisista kirjoituksista on tullut mieleen uskonlahkon käännyttäjä; vain tämä jumala on oikea jumala - vain tämä hoito on oikea...

Olet tällä palstalla ollut aiemminkin jakamassa kahvijumalan sanaa. Pistin jo tuolloin merkille, että mihin tahansa keskusteluun otit osaa, kaikki koskettivat kofeiinin haitallisuutta, vaikkei keskusteluketjuun se olisi sopinutkaan. Turhauttavaa, tylsää ja tyhmää!

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja einari Pvm 24.05.2009 - 09:30:56


24.05.2009 - 00:15:50:
Lääkäreillä, eikä edes lääketieteellä ole tästä asiasta yhtä kokonaisvaltaista käsitystyä kuin minulla...

***

Minä en tullut tänne spekuloimaan tai todistamaan mitään...


Aamen.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja amok Pvm 24.05.2009 - 10:27:44


24.05.2009 - 00:15:50:
Lääkäreillä, eikä edes lääketieteellä ole tästä asiasta yhtä kokonaisvaltaista käsitystyä kuin minulla, koska heidän näkökulmansa on rajoitettu ulkopuolisen tarkkailijan osaan, minä olen perehtynyt omien oireitteni kautta lääketieteen tarjoamiin selityksiin. Tähän ilmiöön liittyvät tutkimukset ovat usealta lääketieteen eri sektorilta, eikä kukaan ole älynnyt yhdistää niitä, koska ei ole ollut käsitystä, mitkä tekijät ja oireet liittyvät yhteen, on etsitty vääriä asioita.Eikö olisi viisaampaa valistaa tästä asiasta tutkijoita ja lääkäreitä eikä meitä?

Muuten olen Annu1:n Ja Kaptahin linjoilla vaikken tästä kofeiiniasiasta ole yhtään vakuuttunut: jättäkää ne norsupyssyt telineeseen.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 24.05.2009 - 11:28:40

Tutkijat ja lääkärit eivät piittaa tällaisista asioista tippaakaan, heillä on omat ohjelmansa, joita noudattavat ja oma ura tärkein. Ajattelin, että sellaiset ihmiset, jotka ovat saaneet tarpeekseen oireistaan, ottaisivat onkeensa, mutta kroonisista sairauksista muodostuu helposti elämäntapa, josta pidetään kiinni kynsin, hampain.

Kofeiininkäytön aiheuttaman luustolihasten hajoamisen aiheuttama ms on aika helppo diagnosoida. Kofeiini pois viikoksi tai pariksi, jolloin kudoksiin sitoutuneet solujen hajoamistuotteet alkavat vapautua ja näkyvät virtsatestissä myoglobinuriana. Testitulosta voi vahvistaa nauttimalla pari päivää valkosipulia, tai sivelemällä valkosipulivettä iholle ohjeeni mukaisesti. Tämä kelatoi solujen hajoamisesta syntynyttä myoglobiinia, jolloin ne vapautuvat verenkiertoon ja virtsa muuttuu teenväriseksi, silloin testitulos on varma.

Myoglobiinin kelatointi vähentää lihaskipuja, mutta rasittaa munuaisia, koska sen sisältämät porfyriinit ovat munuaistoksisia. Jos kofeiininkäyttö lopetetaan tyystin, ja lihakset puhdistetaan kelatoimalla, ottaen huomioon prosessin munuaisille aiheuttama rasitus, poistuvat oireet todennäköisesti täysin, ellei ääreishermostoon ole aiheutunut pysyviä hermovaurioita. Puhdistaminen on siis ongelma, se voi vaurioittaa munuaisia pysyvästi kun mäsän aiheuttaja lähtee kehosta. Apuna voi käyttää kaiketi veren suodatusta, jossa rautaytiminen myoglobiini poistetaan verestä, ettei se vahingoita munuaisia. Kelaatioprosessiin voi tosin kulua aikaa, joten letkuissa voi joutua makaamaan viikkoja, tai jopa kuukausia, mutta tauti lähtee ainakin.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Mymskä Pvm 24.05.2009 - 12:14:34

Minä en muistaakseni juonut kahvia ollenkaan niihin aikoihin, kun ms-dg tuli. Tai ainakin join sitä vain satunnaisesti.

Koskaan kahvinjuonnin jättäminen ei ole tuottanut mitään ongelmia. Nykyään se on yksi harvoja nautintoja lähinnä makunsa takia, joten ei tulisi pieneen mieleenkään luopua siitä. Pahempiakin myrkkyjä kai on... ja toisaalta kaksi mottia päivässä tekee vain hyvää, ainakin fatiikki hetkellisesti aina helpottaa.

En kiellä keskustelua tästäkään aiheesta, kukin mielenkiintonsa mukaan.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 24.05.2009 - 12:17:41

Kofeinistit ovat yhtä haluttomia luopumaan aineestaan kuin muutkin nistit, olen huomannut. 7 kuukautta lopettamisen jälkeen tavallinen kahvi herätti niin hirveät himot, että meinasi järki lähteä, kofeiiniton kahvi ei herättänyt mitään haluja, haisi vain pahalle.

Fatiikki on yksi kofeiinin vieroitusoireista, kun pitoisuus veressä laskee, herkistyvät aivot uudestaan adenosiinille, jota kofeiini salpaa, ja seurauksena on yleensä päänsärky ja uupumus. Se uupumus johtuu myös hajonneista lihassoluista irtoavista myoglobiineista, jotka ovat hermomyrkkyä vapaana verenkierrossa ollessaan. Ne juuri aiheuttavat ms-oireet. Kofeiinin piristävä vaikutus peittää niitä oireita vähäksi aikaa, mutta rikkoo samalla lisää soluja luustolihaksissa muuttelemalla nopeasti niiden natriumpitoisuutta ympäröivään solunesteeseen nähden ja kierre vain syvenee.

Luin äsken, että kokaiini aiheuttaa aivan samanlaista lihassolujen hajoamista ja myoglobiinin pääsemistä verenkiertoon. Kokaiini ja kofeiini ovat kummatkin kasviperäisiä puriinialkaloideja eli hyvin läheisiä sukulaisia sekä kemiallisesti että pitkäaikaiskäytön terveysvaikutuksiltaan.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Teati Pvm 24.05.2009 - 12:47:59

Yht'äkkiä tänne on tullut hirmu keskustelut... ei pitäisi pitää vapaapäiviä ;D

Itselläni en koe olevan kofeiiniriippuvuutta, mielelläni juon kupillisen päivässä, mutta monesti menee useita päiviä kokonaan ilman...

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Mymskä Pvm 24.05.2009 - 12:57:17


24.05.2009 - 12:17:41:
Kofeinistit ovat yhtä haluttomia luopumaan aineestaan kuin muutkin nistit, olen huomannut. Fatiikki on yksi kofeiinin vieroitusoireista, kun pitoisuus veressä laskee, herkistyvät aivot uudestaan adenosiinille, jota kofeiini salpaa, ja seurauksena on yleensä päänsärky ja uupumus.

No hyvä, että tällekin löytyi vihdoin selitys. Ihan turhaan olen 15 vuotta kuvitellut sairastavani ms-tautia. Kerron tästä neurologilleni, kun olen seuraavan kerran yhteydessä.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 24.05.2009 - 13:08:11

Eikö olisi vielä raflaavampaa tehdä tuo kelaatiohoito ja kertoa neurologille, ettet tarvitse enää hänen palvelujaan, koska otit ja paransit itse itsesi, kun väsyit odottamaan, että lääketiede tekee sen  :D

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Mymskä Pvm 24.05.2009 - 13:15:56


24.05.2009 - 13:08:11:
Eikö olisi vielä raflaavampaa tehdä tuo kelaatiohoito ja kertoa neurologille, ettet tarvitse enää hänen palvelujaan, koska otit ja paransit itse itsesi, kun väsyit odottamaan, että lääketiede tekee sen  :D

Jee!!

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja amok Pvm 24.05.2009 - 15:23:57


24.05.2009 - 13:08:11:
Eikö olisi vielä raflaavampaa tehdä tuo kelaatiohoito ja kertoa neurologille, ettet tarvitse enää hänen palvelujaan, koska otit ja paransit itse itsesi, kun väsyit odottamaan, että lääketiede tekee sen  :D


Oletko muuten maailman ainoa itsensä MS-taudista tällä metodilla parantanut?

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 24.05.2009 - 15:40:32

Minulla ei ollut diagnoosia, terveyskeskuslääkärit eivät päästäneet mihinkään tutkimuksiin, vaan kaikki kivut ovat olleet "kuvittelua" jo 25 vuotta.

Kelaatiohoidolla on parannettu ms-potilaita, ei tosin julkisen terveydenhuollon piirissä, vaan lähinnä vaihtoehtolääketieteen toimesta ja yksittäisten ihmisten oman aktiivisuuden kautta.

Kyllä tämä Suomessakin tulee yleistymään, kunhan löytyy joku, joka ei ole niin kiintynyt oireisiinsa, että ryhtyy hoitamaan itseään. Siinä vaiheessa labradiagnoosi tulee viikossa tai parissa jos kelatointi aloitetaan heti ja virtsasta löytyy myoglobiineja.

Jos kelaatiohoito tehdään sairaalassa ja veri suodatetaan, ei tule edes myrkytysoireita ja ainoa tuntemus on kipujen katoaminen pikkuhiljaa kehosta.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja lebris Pvm 24.05.2009 - 15:43:00

Olen alkanut epäillä, että "kariluodolla" ovat diagnoosit sekaisin...

MS-tauti eli multippeliskleroosi ei ole esim. paniikkihäiriö, skitsofrenia, maanisdebressiivisyys, porfyria, fibromyalgia...

Voihan tänne kirjoitella vaikka mitä/minkälaisia katkaisuhoito-ohjeita.

"kariluodolle". Onko mieleesi juolahtanut, että saatat loukata jotakuta meistä? Oletko tavannut todella huonossa kunnossa olevaa ms-potilasta?

Puhekyky mennyt, kykenemätön liikkumaan, nielemisvaikeudet, eli ruoka soseena ja juomat pillillä paksunnettuna, virtsa ja uloste menevät vaippoihin, näkökyky olematon, voimakas vapina...

Menetkö hänelle kertomaan kofeiiniriippuvuudesta? Sanot sitten "Ota vuoteesi ja kävele".

Jos olet noin vakuuttunut omista tutkimuksistasi, ota veikkonen yhteyttä vaikka Maskun Kuntoutuskeskuksen ylilääkäriin.

Voisit vaikka ehdottaa hänelle: " Ei enää aamukahvia, ei enää päivälliskahvia, ei enää kahvin myyntiä aulan kioskista, ei enää kahvi-automaattia viherhuoneessa, ei enää mahdollisuutta kahvin keittoon laitoksen tiloissa. Ja kas, kuntoutuskeskus on täynnä terveitä ja käveleviä potilaita".

Jokainen saa tarjotaan uskoaan, toki.   :D :D :D 

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja amok Pvm 24.05.2009 - 15:48:58


24.05.2009 - 15:40:32:
Minulla ei ollut diagnoosia, terveyskeskuslääkärit eivät päästäneet mihinkään tutkimuksiin, vaan kaikki kivut ovat olleet "kuvittelua" jo 25 vuotta.


Paransit itsesi jo ennen MS-tautiin sairastumista?


:
Kelaatiohoidolla on parannettu ms-potilaita, ei tosin julkisen terveydenhuollon piirissä, vaan lähinnä vaihtoehtolääketieteen toimesta ja yksittäisten ihmisten oman aktiivisuuden kautta.


Miksi esim. me emme ole kuulleet näistä ihmisistä?

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 24.05.2009 - 15:50:37

Sinun logiikkasi mukaan siis ms-tautiin sairastutaan vasta sitten kun on diagnoosi. Minun logiikkani mukaan ms-taudilta välttyy siinä tapauksessa parhaiten siten, ettei hanki diagnoosia.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja amok Pvm 24.05.2009 - 15:53:15


24.05.2009 - 15:50:37:
Sinun logiikkasi mukaan siis ms-tautiin sairastutaan vasta sitten kun on diagnoosi. Minun logiikkani mukaan ms-taudilta välttyy siinä tapauksessa parhaiten siten, ettei hanki diagnoosia.


Loistavaa logiikkaa!

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kariluoto Pvm 24.05.2009 - 16:08:06

Taidat olla kofeiinipöllyssä  ;D

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Mymskä Pvm 24.05.2009 - 16:16:32


lebris 24.05.2009 - 15:43:00:
Ei enää aamukahvia, ei enää päivälliskahvia, ei enää kahvin myyntiä aulan kioskista, ei enää kahvi-automaattia viherhuoneessa, ei enää mahdollisuutta kahvin keittoon laitoksen tiloissa. Ja kas, kuntoutuskeskus on täynnä terveitä ja käveleviä potilaita.
 

Tai ainakin jumalattoman kettuuntuneita ja ehkä jopa aggressiivisia.
Mutta me kofeiiniriippuvaiset luulosairaat ollaan niin arvaamattomia.

Taidanpa muuten tirauttaa kunnon kaffet.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja aleksi77 Pvm 08.06.2009 - 19:42:25

Jo ennen tälle palstalle eksymistäni ja tätäkin ketjua luettuani olen kyllä tullut kauan sitten tulokseen, että kofeiini on samantyyppinen myrkky, kuten nikotiini, alkoholi, kokaiini jne. En ota kantaa asian tieteellisiin puoliin, kun en ole asiantuntija, mutta kokeilkaapa lukea googlailemalla kofeiinin haitoista ja hyödyistä. Kofeiini voi vähissä määrin olla myös terveellistä, kuten nikotiinikin, mutta kuppikaupalla päivittäin kahvin kittaaminen on varmasti haitallista. (Esim nostaa kehon stressihormonipitoisuuksia ja aiheuttaa sitä myöten hermostollisen ylijännitystilan ja esim kortisolin lisääntymisen myötä aiheuttanee vaikkapa lihomista. Itse olen tullut entisenä todella kovana kofeinistina sellaiseen tulokseen, että pieni kuppi espressoa aamulla on vielä ok, ja tee menettelee kohtuullisesti, mutta kaikki sen ylimenevä ei enää aiheuta positivisia vaan negatiivisia vaikutteita.
(saman tyyppisesti siis, kuin alkoholissa). Kofeiinin hyvät vaikutukset ovat niin vähäpätöisiä, että täydellinen pidättäytyminen on varmasti suotavampaa, kuin esim tavallinen suomalainen käyttö. (Kofeiini on lähtökohtaisesti hermomyrkky ja ruokalusikallinen puhdasta kofeiinia aiheuttaa kerta-annoksena jo kuoleman. Lähes kaikki suomalaiset ovat alkoholisteja ja kofeinisteja. Nikotinistejakin iso osa. Ei se silti tarkoita, että niitä kannattaa itseensä imuroida mielin määrin.  :-/

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja JerryLeeLewis Pvm 08.06.2009 - 22:05:01

Enpä tuota kiistäkään.

Mutta, toinen näkökulma... Myös vesi tai ruisleipä ovat myrkkyjä tarpeeksi vedettyinä. Joku tolkku väärinkäytössäkin, pätee yhtälailla kahviin.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kuka lie Pvm 09.06.2009 - 13:07:24

Varsin aktiivinen kaveri tuo tämän ketjun aloittaja.... Törmäsin joskus suomi24:ssa häneen, ja hän jaksaa jatkuvasti kiertää ja tarjota kofeiiniteoriaansa kaikille jotka valittavat outoja oireita. Potkaistiin pois, mutta tuli uudella nikillä takaisin.  ::)

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Fanny Pvm 09.06.2009 - 13:17:45

Lopetin kahvin juonnin 23.7.1999 aloittaessani Michel Montiqnacin ruokavalion. Yhdeksän vuoden totaalisen kahvittomuuden jälkeen aloitin v. 2008 kesällä yhden kahvikupillisen juomisen. Vointiin ei muuten ole tullut muutosta kuin siten, että fatiikkia ei enää ole. Toki ubikioni vaikuttaa myös virkeyteen, mutta se kuului ohjelmaan myös kahvittomana aikana. Kahvia juon nykyisin pari kupillista päivässä.

Katkaisu-hoitoa en tunne tarvitsevani, olkoon kofeiini sitten myrkkyä tai ei, valinta on omani. ;)

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Cud Pvm 09.06.2009 - 14:28:20


kuka lie 09.06.2009 - 13:07:24:
Varsin aktiivinen kaveri tuo tämän ketjun aloittaja.... Törmäsin joskus suomi24:ssa häneen, ja hän jaksaa jatkuvasti kiertää ja tarjota kofeiiniteoriaansa kaikille jotka valittavat outoja oireita. Potkaistiin pois, mutta tuli uudella nikillä takaisin.  ::)

Kirjoitti myös paikallisen lehden mielipidepalstalla jokunen viikko sitten, kofeiinista tietenkin. En pitänyt tyylistä syyllistää raskaanaolevia kahvinjuojia, aika harva kuitenkaan juo niin paljon kahvia että siitä olisi sikiölle vaaraa. Jos se olisi ongelma, kai siitä varoitettais. Ainakin voi toivoa niin. Jos kahvinjuonti olisi iso ongelma raskaana oleville ja aiheuttaisi paljon haittaa sikiölle, kai olisi paljon enemmän ihmisiä joilla on niitä kofeiinin aiheuttamia vaurioita/ongelmia/mikä lie.

Kyllä kofeiini on myrkky, sen huomaan selvästi itse, yliherkkä kofeiinille kun olen, mutta siitä on pitkä matka verrata kahvinjuojia huumekäyttäjiin. Hän ei ota huomioon että useimmat on tottunut kofeiiniin, joten he eivät kärsi myrkytysoireista samalla lailla kuten me yliherkät. Minun yliherkkyys johtuu ehkä siitä että minun äitini ei ole koskaan juonut paljon kahvia ja itse en ole koskaan juonut. Ehkä sen takia kun en sikiövaiheessa ole altistunut siihen ja siksi etten välittänyt sosiaalisesta paineesta? Tai sitten vain siksi että kahvi maistuu mun suussa pahalta..

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja lebris Pvm 09.06.2009 - 17:29:55

"kuka lie" sen kertoikin. Tämä kofeiini-profeetta pyörii kaikilla "Terveyspalstoilla" Suomi 24:ssä.

On joitakin, jotka uskovat, mutta pää-asiallisesti kaveri on naurun aihe.

Omassa plogissaan (löytynee myös linkki parlamentissa) hän toistaa samaa prologiaan kofeiinista ja valkosipulista, kelaatiohoidosta. Menossa on jo sydänsairaudet ja alzheimer, nikki vain muuttuu...

Ehkä hänen mielensä on järkkynyt???

Niin on minunkin, mutta yritän pysyä sen tiedon puitteissa, mitä saan neurologeilta, oikeita tutkimuksia lukemalla, Maskussa.

Luoja paratkoon, mutta kaffe on hyvää ja virkistää!

;D ;D ;D
Kaikki liika on liikaa...paitsi punaiset autot.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Susu Pvm 25.10.2010 - 14:19:25

Oli ihan pakko nostaa tämä ketju ylös  ;D. Sama tietäjä kyseessä.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Rami Pvm 25.10.2010 - 14:24:26


Susu 25.10.2010 - 14:19:25:
Oli ihan pakko nostaa tämä ketju ylös  ;D. Sama tietäjä kyseessä.


Aika fiksu tietäjä, asuu Hollannissa ja käyttää Suomalaista palvelinta... näinhän minäkin tekisin, tai ehken sittenkään :-?

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Tietäjä Pvm 25.10.2010 - 14:44:53

Tämähän on vanhaa tietoa, josta kannattaa kiinnittää huomiota ainoastaan porfyriineihin, jotka aiheuttavat hengityslihasten halvaantumista ja "hyperventilaatiota".

Porfyriinit aiheuttavat myös munuaisten tubulusten kuoliota, joka on peruuttamaton. Arvelisin, että porfyriinien aiheuttamat munuaisvauriot ovat yleisemmin toispuolisia ja sijoittuvat sille puolelle kehoa, jolla yleensä nukkuu.

Oireina on yleinen toispuolinen kivuliaisuus esimerkiksi maatessa. Toisella kyljellä maatessa lihakset kipeytyvät, kun taas toisella kaikki on hyvin. Tämä tulee herkemmin esiin kun paraneminen on edistynyt ja oireet palaavat kun happoja sulaa liikaa kerralla, tai jos luistaa emäksisöinnistä.

Kofeiinivieroituksen kannalta tuo parsakaali on paljon nopeampi ja tehokkaampi hoito.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja tatsi Pvm 07.11.2010 - 18:26:43

Tuleehan siitä kipeäksi vaikka söisi kilon terveysruokaa päivässä. Plazallakin tuo kaikkitietävä on keikkunut , en tarkoita muusikkoa nimeltään Kari Luoto. No nyt asiaan: broccoli näyttää ihan pikkuaivolta. On minulla  spinocerebellaarinen ataxia, enkä kahvia juonut kahteen vuoteen. Oireet vaan  paheni , nyt ryystän taas 3 mukillista päivässä, ja olo on leppoisa.Tulee nuoruus ja metsäreissujen lukemattomat nokipannukahvit mieleen. Mieliala ratkaisee paljon.
No, olet linjasi valinnut, mitäpä siitä. Turhempiakin julkisuuden kipeitä on nähty ja luettu.

 

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja Tietäjä Pvm 07.11.2010 - 18:46:04

Kofeiini kertyy elimistöön ja pystyy estämään munuaisia poistamasta itseään kehosta.  Käytön aikana kofeiini- ja muut virtsahapot työntyvät ihon läpi hien mukana ulos kun eivät pääse läpi munuaisista. Kun käyttö loppuu, alkavat myrkyt virrata kudoksista takaisin verenkiertoon. Kofeiinin välittömät vaikutukset peittävät sen aineenvaihduntatuotteiden joitakin vaikutuksia jossain määrin, ja kun lopetat käytön, oireet alkavat paheta kun kofeiini poistuu verestä ja sen myrkylliset jäämät alkavat vaikuttaa keskushermostoon.

Jos olisit neutraloinut aktiivisesti virtsahappoja kehostasi ollessasi ilman kofeiinia, ja syönyt kehoa emäksisöivää kaninruokaa, olisit saattanut päästä kokonaan oireista eroon tuona aikana. Kun aloitit käytön uudelleen, munuaiset ohjaavat taas myrkyt verenkierrosta kudoksiin, ja oireet helpottavat, mutta myrkkyä kertyy kaiken aikaa lisää.

Myrkkyjen poistuminen kudoksista ilman asianmukaista hoitoa voi viedä loppuiän. Itse olen ollut yli 2½ vuotta täydellisesti ilman, ja vasta nyt kun olen vielä lisäksi hoitanut itseäni aika aggressiivisesti liki vuoden verran, alan olla siinä tilanteessa, että kehon perusteellinen puhdistaminen tapahtuu lähiaikoina. Nythän minä tiedän, miten se tehdään turvallisesti.

Minä olen muuten kaikkea muuta, kuin julkisuudenkipeä. Jos tämän asian olisi saanut tutkittua ilman, että nimeäni oltaisiin mainittu, olisin ollut tyytyväinen. Vasta kun huomasin, että asia halutaan salata, minun oli pakko astua esiin.

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja 29v Pvm 02.02.2011 - 20:11:24

Vuosi sitten sain ensimmäisen ja ainoan paniikkikohtaukseni, sen seurauksena puoli vuotta kovaa ahdistusta. Kesällä 2010 erään kovan urheilusuorituksen jälkeen kuppi kahvia ja taju lähti. Kahvia olen sen jälkeen juonut muutaman kupillisen.
Sitä ennen 10 vuotta erilaisia kofeiinipitoisia juomia päivittäin, kohtuudella.
Viimeiseen 2 kuukauteen en ole kahviin koskenut, vettä ja maitoa pääasiassa juoneena.
3 viikkoa sitten luin ensimmäisen kerran kofeiinista ja sen jälkeen olen syönyt magnesiumia, rautaa, kuparia, c-vitamiinia, sinkkiä, d-vitamiinia ja omega 3.sta. Paljon.
Urheilua on tullut aina harrastettua, samoin oman yrityksen pyörittäminen, ruumiillinen ja stressaava työ. Aikaisempina vuosina horjuin ihmisrauniota muistuttavana läjänä tähän aikaan vuodesta, mutta nyt tuntuu niin jumalattoman hyvältä, en edes muistanut miltä tuntuu olla normaali.
Asetin oman tavoitteeni keväälle kansalliseen hiihtokisaan.
Koskaan en ole odottanut kevättä näin paljoa! Terveenä.
Kofeiinimyrkkyyn en tule enään ikinä koskemaan. Adios, ladut kutsuu!

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kristalli Pvm 03.02.2011 - 10:24:00

mää oon vetäny siihen lumbiksenjälkioireisiin nyt viikon kahvia ylipaljon mieluummin kuin veripaikkaan jossa on lääketieteellisiä riskejä. mutta pumppu kyllä todella hakkaa ja olo on kehno.juon kofeiinia myös migreeniin kun en ole parempaakaan lääkettä keksinyt. on mullekin myös myrkky kun olen kofeiiniherkkä. ja jostain syystä pohkeet kramppaa mutta en kyllä tiedä miksi , onko maito vai kahvi vai mjokin muu

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja j-p Pvm 03.02.2011 - 11:11:21

ei sitä kahvia kannata lopettaa. on niitä ihmislapsella varmaan muitakin paheita kuten mulla on suklaa ja tupakka. viinaa en ota ku joskus ja siitä ei sen enempää haittaa ole ;)

Aihe: Re: Kofeiiniriippuvuuden katkaisuhoito-ohje.
Kirjoittaja kristalli Pvm 03.02.2011 - 13:03:37

jokanen taaplaa tavallaan, mää oon mifgreenien välillä ollu pari viikko ajuomatta kahvia ja jättäsin sen kyllä mielelläni ehkä

MS Crossroads -parlamentti » Powered by YaBB 2.3.1!
YaBB © 2000-2007. All Rights Reserved.