MS Crossroads -parlamentti
http://mscrossroads.org/cgibin/YaBB.cgi
Hoito >> Parlamentin kahvila >> Lihaton lokakuu
http://mscrossroads.org/cgibin/YaBB.cgi?num=1380985065

Aiheen aloittaja Punapää Pvm 05.10.2013 - 17:57:45

Aihe: Lihaton lokakuu
Kirjoittaja Punapää Pvm 05.10.2013 - 17:57:45

Olemme poikaystävän kanssa päättäneet pitää lihattoman lokakuun. Kala ja äyriäiset tosin on päätetty sallia ja pari ennakkoon sovittua tapahumaa keskeyttävät kokeilun. Syynä on siis se että halutaan kokeilla kuinka onnistuu ja toivottavasti vähentää lihansyöntiä pysyvästi. Kanaa me pääasiassa syödään. Punaista lihaa ei niinkään. Paitsi makkaroita kyllä tulee syötyä. Siis bratwursteja ja chorizzoja sun muita ihan oikeita makkaroita. Miehelle kinkut ym. leivän päällä on tärkeitä.
Eka viikko on kohta takana. Lounaat on osoittautunut vaikeimmiksi. Tofua jaksaa syödä aika rajallisesti ja se on usein lounaspaikoissa tosi pahaa. Kotona ei oo ollu vaikeeta. Avokadopastaa, pasta al arabiataa, kasviskuskusta on tullut tehtyä. Tänään oli herkkua, Tomi Björkin ohjeella tehty somtam -papaijasalaatti ja Morning Glory tofua.
Viikko on sujunut hyvin. Mulla ei oo ollu nälkä mut poikaystävä valitteli et nälkä on jatkuvasti. Mut hirveet ilmavaivat vaivaa molempia. En ymmärrä mistä muusta se vois johtuu ku lihan poisjättämisestä. Muuten vehnät ym. on pysynyt aika samana. Ja luoja mikä haju. Luulin et pahan hajuset pierut ois yleensä seurausta just lihasta mut enää en kyl oo varma. ;D
Ajattelin tänne laittaa vähän tuntemuksia et miten tällainen paatunut lihansyöjä ja herkuttelija selviää lihattomasta lokakuusta.

Aihe: Re: Lihaton lokakuu
Kirjoittaja VPS358 Pvm 06.10.2013 - 10:11:39


Punapää 05.10.2013 - 17:57:45:
Mut hirveet ilmavaivat vaivaa molempia. En ymmärrä mistä muusta se vois johtuu ku lihan poisjättämisestä. Muuten vehnät ym. on pysynyt aika samana. Ja luoja mikä haju. Luulin et pahan hajuset pierut ois yleensä seurausta just lihasta mut enää en kyl oo varma. ;DJohtuu ihan siitä, että suolistossa liha mätänee ja kasvikset sulavat käymällä, eli sulamisprosessi on erilainen ja eri bakteerit hoitavat sulattamisen eri sulatustuotteilla, kasviksista tulee sivutuotteena enemmän kaasuja....
Se haju on rikkivetyjä...

T: Vesku

Aihe: Re: Lihaton lokakuu
Kirjoittaja Äijä Pvm 06.10.2013 - 10:28:59

Löysin tällaisen listan ilmavaivoista kärsiville:

Suolistokaasut muodostuvat enimmäkseen ilmasta, jota niellään syödessä, juodessa tai syljen mukana. On kuitenkin ruokia, jotka aiheuttavat enemmän kaasuja kuin toiset ruoat. Paras keino ennaltaehkäistä ilmavaivoja tai päästä eroon liiallisista kaasuista onkin vältellä tiettyjä ruoka-aineita.

Everydayhealth.com-verkkosivuston mukaan erityisesti seuraavat ruoat voivat aiheuttaa ikäviä ilmavaivoja:

-pavut

-tietyt kasvikset, kuten parsakaali, kaali, ruusukaali ja sipulit, paprika

-tietyt hedelmät, kuten päärynä, omena ja persikka

-kokojyvätuotteet

-virvoitusjuomat

-maito ja maitotuotteet, kuten juusto tai jäätelö

-dieettituotteet, kuten sokerittomat karkit

-purukumi

Näiden lisäksi kannattaa:

-vältellä rasvaisia ruokia, leivonnaisia, suklaata ja kivennäisvesiä

-pienentää annoskokoa ja syödä useita pienempiä aterioita monta kertaa päivässä

-ulkoilla, sillä liikunta edistää suolen toimintaa.

Jos ilmavaivoihin liittyy äkillisiä ja sietämättömältä tuntuvia vatsakipukohtauksia, tai ilmavaivat eivät laannu tehokkaasta itsehoidosta huolimatta, hakeudu lääkärille.

Antti Voutilainen / Tohtori.fi

Aihe: Re: Lihaton lokakuu
Kirjoittaja Tiirikainen Pvm 06.10.2013 - 18:27:28

Mulla vatsa rauhottuu aina kun jätän viljatuotteet lähes pois. Puhun nyt siis täysviljasta - valkoisia en ole muutenkaan vuosiin enää käyttäny. Vihanneksia, lihaa, kalaa ja laktoosittomia maitotuotteita, niin mun massuni käyttäytyy kiltisti ja ympäristöystävällisesti :)

Aihe: Re: Lihaton lokakuu
Kirjoittaja Punapää Pvm 06.10.2013 - 22:08:31

Näin olen ymärtänyt että viljojen poisjättäminen monilla auttaa. Mut mun mielestä me ei niiden osalta oo nyt tehty muutoksia, joten luulisin ettei varsinaisesti johdu vehnästä ym. vaikkei varmaan haittais yrittää niitäkin poistaa ruokavaliosta. Mut mä en voi enkä haluu. Mä oon aina ajatellut et oisin pirun hyvä ranskalainen koska rakastan ylikaiken patonkia ja muuta tosi vaaleeta leipää. Leivonnaiset ja kakut oon aika hyvin karsinut mutta niitäkin himoitsen. En halua kiusata itseäni vaikka tiedän ettei valkoiset viljat hyvää mulle tee. Mut mä olen nautiskelija ja siksi tää lihaton kokeilukin on mielenkiintoinen.

Aihe: Re: Lihaton lokakuu
Kirjoittaja Tiirikainen Pvm 06.10.2013 - 23:12:48

Vastapaistettu vehnäpatonki <3 Tulee kyllä sorruttuakin..  ::)

Aihe: Re: Lihaton lokakuu
Kirjoittaja iris. Pvm 07.10.2013 - 11:57:19

Tofuhan on tehty soijapavuista, sieltä on varmasti moni suolistokaasu peräisin...

Olen ollut vege yli 30 vuotta (nykyään vegaani) ja kyllä päästöt ovat ihan arkipäivää.  

MS Crossroads -parlamentti » Powered by YaBB 2.3.1!
YaBB © 2000-2007. All Rights Reserved.