Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Tietoa, tukea, tuttuja.
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
1  Yleinen / Niksit / Re: Lentokentän turvatarkastus
 Pvm: 20.03.2019 - 21:03:18 
Keskustelun aloitti MrMS | Kirjoittaja Neilikkamies  
Luettuani tätä ketjua pyysin YA:sta lapun baclofenille ja tizanidille. Molemmat ovat UK:ssa luokassa Mild Tranquilizer. Oli vain aika nuivaa suhtautumista apteekisssa. Sain todistukset, mutta ei tee mieli enää pyytää toista kertaa.

2  Hoito / Oireiden hallinta / Re: Huimaus
 Pvm: 20.03.2019 - 17:38:04 
Keskustelun aloitti Unelmaton | Kirjoittaja VPS358  
Jep, mulla huippaa kun fyssari tai kuka tahansa manipuloi jalkoja maatessani sängyllä ja siitä ylös pyrkiessä huippaa niin maan perhanasti...
Arvaa onko kivaa vetää paitaa päälle.
Onneksi menee aika nopsasti ohi, vielä.

T: Vesku

3  Hoito / Oireiden hallinta / Huimaus
 Pvm: 20.03.2019 - 12:46:25 
Keskustelun aloitti Unelmaton | Kirjoittaja Unelmaton  
Ilman Dg, vahvalla MS epäilyllä. Ylihuomenna neuro, jolloin toivottavasti diagnoosi. Oireet olleet moninaiset ja ilmeisesti kaksi aika selvää paheneisvaihetta. Eilen pitkä päivä koulussa, kun oli ns. pakko ja tänään heti aamusta järkyttävä huimaus ja etova olo. Edes telkkaria en voinut katsoa.
Huomenna olisi selvittävä vielä kouluun.
Nyt ekan kerran on pelottanut nää oireet, kun tällainen olo ei ole ennen ollut. Huhhuh. 😥
Mutta ilmeisesti muillakin tällaista kokonaisvaltaista huimausta? Ja siis jatkuvaa.
Täytyy yrittää vaan sinnitellä siihen perjantaihin.

4  Yleinen / MS-diagnoosi / Re: MS-taudin tunnottomuus
 Pvm: 17.03.2019 - 23:13:44 
Keskustelun aloitti kipe | Kirjoittaja admin  
Hei, ensimmäinen oireeni oli tunnottomuus, 30 v sitten. Ei syvä-, eikä lämpötunto vaan kosketus. Oire oli voimakkaampi lämmössä, mutta väheni jäähtyessä. Häipyi 1,5 vuodessa. Nykyään tunto on ok, mutta liikkuminen on hankalaa..

5  Yleinen / MS-jutut / Re: Tulin takaisin.
 Pvm: 17.03.2019 - 23:06:24 
Keskustelun aloitti Jerry | Kirjoittaja admin  
terve. hiljaista.

6  Yleinen / MS-diagnoosi / Re: MS-taudin tunnottomuus
 Pvm: 17.03.2019 - 22:09:38 
Keskustelun aloitti kipe | Kirjoittaja Unelmaton  
Hei. Minäkin olen noista tunnottomuuksista kärsinyt. Tuleva viikko päättyy Neuron polilla käyntiin ja toivottavasti diagnoosiin. Löydöksiä on verikokeissa, kuvantamisissa sekä kaksi selvää luultavasti pahenemista.
Ensimmäisen kerran meni selän piikkiin, en edes päässyt lääkäriin vaan sh katsoi. Silloin oireena vain vasemman puolen puutuminen ja tuntomuutokset. Sitä kesti viikon ja siitä reilu kuukauden päästä oireet palasivat ja pahenivat pari viikkoa. Siitä jäljelle jäi puutumiset ja nyt tullut oireita tasaisesti lisää ja jaksaminen koulussa on ollut aika heikkoa. Kovat on odotukset perjantaille, jotta saisi hoidot alkamaan.
Vaikka en minä kummoisia odota, mutta tämäkin sinnittely käy voimille. Päivystyksessä neurolla olen kerran käynyt ja lupa sinne on mennä suoraan, ilman omassa tk:ssa käyntiä.
Itsellä tätä sairaushistoriaa takana muuta vuosi tapaturman takia ja tämä puutuminen on ollut seuralaisena kauan, tai se on ollut sellaista ns. maitohapoilla oloa jaloissa. Ja nyt voi sanoa, että kyllä sitä itse tuntee ettei kaikki ole oikein. Joten kannattaa vaan uskoa itseensä ja omiin tuntemuksiin.

7  Hoito / Lääkitys / Re: Tecfidera
 Pvm: 15.03.2019 - 10:25:02 
Keskustelun aloitti Gwbh | Kirjoittaja merikihu  
Olen Tecfideraa pian käyttänyt 4 vuotta. Joo, "varjoaineella" nähdään onko tulehduskohta aktiivinen sillä hetkellä.

8  Hoito / Lääkitys / Re: Tecfidera
 Pvm: 14.03.2019 - 09:57:36 
Keskustelun aloitti Gwbh | Kirjoittaja Mimosa10  
Kuulostaa hyvältä Merikihu,

Kauanko oletkaan käyttänyt Tecfideraa? Tuntuu sopivan sulle hyvin.

Onko se niin että varjoaineella näkyy vaan onko pahis päällä, joten sitä ei laiteta ellei ole oireita? Omassa tapauksessa tuntuu että jokatoinen kerts käytetään varjoainetta automaattisesti.


9  Yleinen / Talousvaliokunta / Re: työpaikan vaihto
 Pvm: 09.03.2019 - 21:40:41 
Keskustelun aloitti pikku_lintu77 | Kirjoittaja Punapää  
Ei tää nyt ihan suoraan tähän ketjuun liity mut laitan tähän silti.

Oon julkisella töissä asiantuntijana. Just oikeessa työssä mulle. Meillä on ollu kaaos jo pitkään ja oon vaan päättänyt korjata kaiken. Nyt näyttää siltä, et oikeesti onnistun siinä ja mut ylennetään myös yksikön johtoon. Se on aika hurjaa. Meillä kaks ihmistä tietää mun taudista. Ei tää mun työkykyyn vaikuta ollenkaan eli ei oo tarvetta selitellä. Mut silti jotenkin tuntuu mielettömältä, et tän ikäsenä ja viel sairauden kanssa, pystyn nousee isoks (omasta mielestä ainakin) päälliköks. Tää ei siis oo vielä varmaa mut pomoista moni on sitä mieltä, et mä pystyn ratkasee meidän ongelmat.

Oon ite tosi ylpee tästä ja oon tehny paljon töitä tän eteen. Mut jostain syystä läheiset ei juuri oo kiinnostuneita. No mut se on toinen asia. Mä jännään nyt yksin.

10  Tutkimus / Tutkimus / Re: Krooniset bakteeri-infektiot
 Pvm: 02.03.2019 - 00:33:38 
Keskustelun aloitti HopeSprings | Kirjoittaja HopeSprings  
When good cells go bad: Regulating the MS-causing properties of Th17 cells

https://www.sciencedaily.com/releases/2019/02/190213093144.htm

February 13, 2019
Inflammatory and autoimmune diseases such as psoriasis, rheumatoid arthritis, and multiple sclerosis (MS) are a major healthcare burden worldwide and are life-altering conditions for afflicted patients. Yet, while much is known about the mechanisms of disease, in most cases there are very few effective treatment options.

However, a recent study published in Nature Communications provides hope for autoimmune disease sufferers. Led by researchers from Osaka University, the study team found that genome organizer protein Satb1 triggers a shift in immune cells, inducing tissue inflammation and autoimmunity. This breakthrough could lead to new treatments targeting the source of inflammation.

Interleukin 17-producing T-helper (Th17) cells are a recently-identified class of immune cells that play a major role in protecting us against invading pathogens. But, despite their name, Th17 cells aren't always so helpful. In fact, studies have shown that excessive inflammation induced by Th17 cells is actually one of the underlying causes of many inflammatory and autoimmune disorders.

But what causes Th17 cells to cross the line from helpful to harmful?

To answer this question, the researchers examined genome organizer protein Satb1. "We have known for some time that Satb1 is indispensable for the development of T-cells in the thymus. However, how it is involved in the regulation of pathogenic processes of Th17 cells in inflamed tissues had not been examined," explains lead author Keiko Yasuda.

Using a mouse model of MS,
the researchers deleted the Satb1 gene in Th17 cells and found that the disease no longer developed in the mutant mice. Key to this mechanism was the lack of expression of a protein called granulocyte-macrophage colony-stimulating factor (GM-CSF) by the Satb1-defective Th17 cells. GM-CSF is a pathogenic cytokine that causes localized tissue inflammation in MS and other inflammatory autoimmune diseases. Importantly, Satb1 was also found to enhance the expression of the GM-CSF gene, confirming its role in promoting inflammation in diseased individuals.

But as well as promoting inflammation, Satb1 also seems to block the expression of a protein specially designed to suppress T-cell inflammatory activity and prevent autoimmune diseases. This protein, programmed cell death protein 1, was more highly expressed in Satb1-deficient Th17 cells compared with normal Th17 cells, indicating that Satb1 normally inhibits protein expression.

As explained by study corresponding author Shimon Sakaguchi, these findings are something to get excited about: "Our results suggest that manipulating Satb1 gene expression in Th17 cells could form the basis of novel treatments for various autoimmune diseases caused by Th17 cells. If we can prevent the pathogenic processes of Th17 cells, we may be able to alleviate or even eliminate disease symptoms."