Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  MS-ihmisten kannattaa huolehtia D-vitamiinin saannista
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
1  Tutkimus / Tutkimus / Re: Mahdollinen uusi MS-lääke, laquinimod
 Pvm: Tänään - 17:50:34 
Keskustelun aloitti HopeSprings | Kirjoittaja HopeSprings  
Laquinimod fails phase III trial for RRMS patients (24/05/17)

http://www.ms-uk.org/laquinimod-fails-phase-iii-trial-rrms-patients-240517

In a phase III trial, 2,199 relapsing remitting multiple sclerosis (RRMS) patients were randomised to receive one of two doses of laquinimod or a placebo.

Last year drug makers stopped giving the higher dose of the drug because of cardio vascular side effects discovered in a trial. Since lowering the dose to 0.6mg daily, safety concerns have been resolved. The only noted adverse effects associated with a low dose are headaches, nasopharyngitis, back pain and arthralgia, which occurs in five per cent of patients.

Now researchers of the CONCERTO study have learnt the lower dose failed to outperform placebo in terms of time to confirmed disease progression, the primary end point.

However, laquinimod did beat placebo in terms of change in brain volume and time to first relapse.

Michael Hayden, M.D., PhD., President of Global R&D and Chief Scientific Officer at Teva, said: “Although we are disappointed by not meeting the primary endpoint, we did see positive results on a number of secondary and exploratory endpoints which fuels our belief in the potential of laquinimod as a possible treatment for neurodegenerative diseases. While we have no current plans to further pursue laquinimod in RRMS, we are continuing to study it in two other trials.”

Teva, the drug company, continues to evaluate the potential of laquinimod in primary progressive MS and Huntington disease with two other clinical trials unaffected by the results of the CONCERTO trial.
********
Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen lääke, joka on lupaava EAE-hiirillä, pettymys RRMS-kokeissa, mutta kokeilua jatketaan muilla potilasryhmillä (esim. PPMS-potilailla) kunnes onnistuu..

2  Hoito / Lääkitys / Re: Aubagio (teriflunomide)
 Pvm: Eilen - 23:33:19 
Keskustelun aloitti Cud | Kirjoittaja elisabet  
Ei niistä kokeista sitä näe mikä infektio voisi ensimmäiseksi tulla, mutta mäsillähän muutenkin on  paljon VTI:tä. Itsellänikin menee siihen koko ajan estolääkitys, joka ei ole antibiootti.
Mutta nyt yritän  kuitenkin pärjätä niin monta viikkoa ilman lääkkeitä, että saisin otettua sen vyöruusurokotteen ennen leflunomidin aloitusta, jonka vaikutuksen aikana ei voi eläviä rokotteita ottaa. Ei tosin tämän edellisen lääkkeenkään kanssa, joten aika pitkään pitäisi odotella.
Keuhkokuumerokotteen otin jo viime keväänä kun ei tarvinnut katkaista lääkitystä sen takia.

3  Yleinen / MS-diagnoosi / Re: Uusi mäsäläinen ilmottautuu
 Pvm: Eilen - 23:19:59 
Keskustelun aloitti Charmander | Kirjoittaja elisabet  
Voi sentään!
Mutta mielestäni kipuklinikalla pitäisi voida kokeilla lääkkeitä kivun lievitykseen niin kauan että löytyy apua. Vaikuttaa siltä, että tähän mennessä kipuasi ei joko ole ymmärretty tai on vain annettu mukaan lääkkeet, joilla yleensä on jotain vaikutusta hermokipuihin.
Minulla ei ole ms-tautiin liittyviä neuropaattisia kipuja, mutta tiedän, että ne eivät johdu kudosvauriosta kipualueella, vaan keskushermostosta lähtevästä tavallaan "väärästä" signaalista, ja siksi kipu pitäisi saada pois millä hyvänsä konstilla, joita käsittääkseni kipupolilla on käytössä sähköstä monenlaiseen lääkitykseen ja psyykkisesti vaikuttavaan kipukynnyksen nostoon.
Äidilleni oli hyötyä Lyrikasta vyöruusun hermosärkyyn, mutta aluksi moninkertaisella annostuksella verrattuna suositukseen. Silloin ei tietenkään voi normaalisti liikkua tasapaino-ongelmien vuoksi, mutta jotenkin ne kipusignaalit on katkaistava ennenkuin pääsee etsimään kevyempää lääkitystä tai odottamaan paranemista.

4  Yleinen / MS-jutut / Re: Ähä!
 Pvm: Eilen - 22:44:56 
Keskustelun aloitti Jerry | Kirjoittaja elisabet  
Tervetuloa takaisin!  Silmänisku

5  Yleinen / MS-diagnoosi / Re: Uusi mäsäläinen ilmottautuu
 Pvm: Eilen - 22:41:19 
Keskustelun aloitti Charmander | Kirjoittaja _Gromit_  
Hermokipuihin mahdollisesti tehoavia lääkkeitä voi joutua vaatimaan sitkeästi. Vain pienellä osalla neurologeja on kivunhoidon erityispätevyys. Jos Triptyl tai Lyrica eivät auta kannattaa kokeilla esimerkiksi gabapentiiniä (Neurontin) tai duloksetiinia (Cymbalta). Kummankin mahdollinen teho selviää viiveellä ja gabapentiini pitää sekä aloittaa että lopettaa porrastetusti, mikä vie aikaa.

Oletko muuten Charmander käynyt koskaan entisen MS-neuvolan, nykyisen Avokuntoutus Aksonin, neurologeilla? Kannattaa harkita, vaikka onkin kallista.

6  Yleinen / MS-diagnoosi / Re: Uusi mäsäläinen ilmottautuu
 Pvm: Eilen - 20:40:14 
Keskustelun aloitti Charmander | Kirjoittaja elisa  
Kuten tätä taudin kulkua ei voi ennustaa, ei myöskään voi ennustaa oireiden kulkua. Jokin oire saattaa hiipua olemattomiin tai sitten ei.

Kipu on yksi oire MS- taudissa, se voi olla missä tahansa taudin vaiheessa. Minullakin ensimmäiset kipuoireet olivat jo ennen dg: n varmistumista.

Triptyliä käytin yksistään joskus taudin alkuvaiheissa ja se oli täysin tehoton. Mutta nykyisin käytän Triptyliä yhdessä Lyrican ja Venlafaxinin kanssa ja se kombinaatio leikkaa minulla kivun pahinta kärkeä pois.
Charmander, hae aktiivisesti uutta lääkettä kipuihisi, mikäli nykyiset lääkkeet eivät auta. Minä tyydyin aikanaan aivan liian kauan tehottomiin kipulääkkeisiiin. Se lääke mikä auttaa yhdellä ei välttämättä auta toisella ollenkaan. Kokeilun kautta tietää, mikä itsellä toimii. Tai pyydä lähete Kipuklinikalle, jossa luulisi tietotaitoa olevan enemmän.

7  Yleinen / MS-diagnoosi / Re: Uusi mäsäläinen ilmottautuu
 Pvm: Eilen - 18:14:14 
Keskustelun aloitti Charmander | Kirjoittaja Charmander  
Juliane85 kirjoitti on Eilen - 18:02:50:
Minulla on tuntohäiriöitä = neuropattisia kipuja, jotka aiheuttaa selkäytimessä oleva plakki. Panacodia minä en ottaisi. Se ei vaikuta kipuun, mutta siitä tulee peijakkaan huono olo. Panadol ei vaikuta kipuihin. Hymiö


Multa ei kysytty,  et otanko Panacodia. Se vaan annettiin. Samalla ku Diapam. Eikä siitä ollut mitään vaikutusta. Olo ei pahentunut sen oton jälkeen sen enempää mitä se jo oli. Diapam sentään vähän hillitsi itkemistä.

Päivystyksessä puhuttiin neuropaattisesta kivusta. Ja tääkö ei mee koskaan pois?  Surullinen

8  Yleinen / MS-diagnoosi / Re: Uusi mäsäläinen ilmottautuu
 Pvm: Eilen - 18:02:50 
Keskustelun aloitti Charmander | Kirjoittaja Juliane85  
Minulla on tuntohäiriöitä = neuropattisia kipuja, jotka aiheuttaa selkäytimessä oleva plakki. Panacodia minä en ottaisi. Se ei vaikuta kipuun, mutta siitä tulee peijakkaan huono olo = kodeiini.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kodeiini
-  Panadol ei vaikuta kipuihin.

9  Yleinen / MS-diagnoosi / Re: Uusi mäsäläinen ilmottautuu
 Pvm: Eilen - 16:33:41 
Keskustelun aloitti Charmander | Kirjoittaja Charmander  
Tiistaina olin siis töissä. Oireet pahenivat ja kivut lisääntyivät. Työpäivän jälkeen menin itkien työterveyteen, että auttakaa mua. Sain diapamia ja panacodia parikin kappaletta sekä lähetteen päivystykseen.

Päivystyksessä ihmeteltiin kovia kipujani,  koska ms:ssä niitä ei pitäisi olla muutoin kuin jos on sairastanut vuosia ja vuosia? Sain pussillisen Tramalia suoraan suoneen. Ei apua. Tämän jälkeen Lyricaa ja Diapamia. Sen jälkeen pystyin nukkumaan edes hieman. Triptyl vaihdettiin Noritreniin.

Sairaslomaa sain myös ja nää pari päivää onkin mennyt nukkuessa. Tänään piti lähteä ulkomaille sunnuntaihin saakka, mut täällä makaan kotona.  Matka jouduttiin perumaan, koska oon niin huonossa kunnossa.  Itku

10  Yleinen / MS-diagnoosi / Re: Täsmäisikö oireet?
 Pvm: Eilen - 16:32:53 
Keskustelun aloitti erakkorapu | Kirjoittaja Juliane85  
erakkorapu kirjoitti on 11.02.2017 - 16:51:23:
Jännityksellä odotan mitä tästä tulee... MS-tautia ei luultavasti ole, vaikka moni oire siihen viittaisi.
Uutena eilen illalla/yöllä. Lähdin nukkumaan alakertaan 2.kerroksen olohuoneesta niin jalat tärisi rappusia laskeutuessa. Voimakas tutina ja tärinä. Ei siis mikään pikku värinä vaan piti tiukasti pitää kaiteista kiinni. Tänään taas enemmän repinyt jäseniä. Sellaista repivää kipua.
Sinulla tuskin on MS; se olisi tähän mennessä jo varmistunut. Epävarma