Mirkku kirjoitti on 12.08.2007 - 23:18:02:Kuullostaa vähintäänkin omituiselta, että vielä rollaattorivaiheessa joku uskoisi hyötyvänsä ABCR-lääkkeistä...
Niinpä. Tosin tuossa tapauksessa ymmärrän potilaan uskon (ja toivon), mutta neurologin motiiveja en. Kyseessä oli lisäksi ihan tunnettu MS-ekspertti.
Tirlittan kirjoitti on 13.08.2007 - 15:15:50:En käytä feroneita enkä muutakaan vakiokamaa, mutta siinä käsityksessä olen, että näitä tehoja ja tehoamattomuuksia voitaisiin verikokein todentaa, jotain vasta-aineita ymmärtääkseni bongaillaan.
Vasta-aineitahan siinä bongaillaan. Lääkkeen tehoa verikokeella ei tosin pysty toteamaan.
Tirlittan kirjoitti on 13.08.2007 - 15:15:50:.
Mun ura lääkekokaniinina on ollut ihan lupaava. Olo on ok ja toimintakyky on parantunut joko lääkkeen tai kesän voimasta. Tämä on kapselimuodossa, joten käyttö on tosi helppoa.
Hieno homma! Onnea jatkoon.
Lainaus:Minun jo moneen kertaan toitottamani käsitys taudin luonteesta on se, että se on monien tekijöiden summa.. ja näiden tekijöiden osuus vaihtelee yksilöllisesti. Ehkä jollekin lääke tepsiikin paremmin kuin toiselle, mene ja tiedä.
Tuo on hyvä tapa motivoida itseään, jos käyttää nykyisiä immuunijärjestelmään vaikuttavia lääkkeitä. Useimmiten sellaisia tutkimuslöydöksiä, jotka eivät ole sopineet perinteiseen "MS on tulehduksellinen autoimmuunisairaus" -ajatteluun, on pyritty selittämään lähinnä kahdella tavalla: i) MS ei ole yksi sairaus, vaan monista aineksista koostuva oireyhtymä, ts. heterogeeninen syndrooma. ii) MS on kaksivaiheinen sairaus, jossa tulehduksellista alkuvaihetta (RRMS) seuraa usein hermostoa rappeuttava vaihe (SPMS, PPMS). Jos lääkitys tuntuisi toimivan keskiarvoja paremmin, sen voisi sitten perustella itselleen joko niin, että sairastaa juuri oikeaa tautimuotoa tai niin, että sattui aloittamaan lääkityksen juuri oikeaan aikaan.
elisabet kirjoitti on 13.08.2007 - 19:34:58:lisäksi muutaman muunkin lääkkeen tehoon ja muuhun sopivuuteen on olemassa geenitestit ja tähän aiheeseen liittyen on lisää apuja tulossa. tosin niitä joskus mainostetaan väärällä tavalla, mutta luultavasti aika monet Parliksen lukijat tietävät itse mitä mistäkin tutkimuksesta hakevat.
Kun puhutaan lääkkeen ja geenitestin yhdistelmästä, niin itselleni tuli mieleen MBP8298. Olisi mielenkiintoista tietää, että onko niitä muitakin?
Ketjun aiheesta sen verran, että em. blogista löytyy myös paljon yksityiskohtaista tietoa eri lääkkeistä ja lääkekokeista. Jos joku juttu vaikuttaa erityisen kiinnostavalta, niin mielellään monet varmasti lukisivat siitä suomeksi tässä ketjussa ;-)