Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Tervetuloa Parlamenttiin, MS-keskustelupalstalle. Terveisin Aapo Halko
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivu: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 58
Lähetä aihe Tulosta
CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä (Luettu 597311 kertaa)
Lapakulma
Senior Member
****
PoissaViestejä: 307

Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #60 - 20.09.2008 - 08:30:12
 
Fatiikki on siirtynyt jonnekkin kaukaisuuteen en ole vielä uskaltanut koeponnistaa. Kun joku päivä tässä intoutuu niin eiköhän se vastaan sieltä tule? Taudin eteneminenkin on pysähtynyt ja alkanut palautuminen. Miten pitkälle 2grammaa jaksaa kantaa, onko palautuminen riittävä tällä määrällä vai antaako määrän nostaminen vielä lisäarvoa. Odottelen...

Hollannin korkein oikeus antoi luvan ms potilaan kasvattaa itse. OIKEIN!!!!
Katselen haikeena Hollannin suuntaan.. Eiköhän koota rivit ja laitetaan asia järjestykseen,vai? Kun tämä lääke sopii aika monelle meistä. Päästäis irti virkamiesten ikeestä. Kansantaloudellisestikkin se olisi huomion arvoinen. Kun on toi kuntoutuksen hylkäspuumikin menossa. Bedrocan on hyvä avo-kuntouttaja joille se sopii!!!!!!!!!!!
Siirry sivun alkuun
 

ms  etenevä sekä borrelioosi  eläkkeellä  lääkitys Bedrocan
 
IP on kirjattu
 
Creidiki
YaBB Newbies
*
Poissa


I Love YaBB 2!
Viestejä: 35

Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #61 - 22.09.2008 - 09:43:44
 
Kannabis saattaa pysäyttää MS-taudin etenemisen

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18781983

Lennosta suomentaen:

"...Lisäksi kannabinoidi reseptorien CB(1) and CB(2) stimuloinnilla vai olla tulehdusta estävä ja neuroprotektiivinen vaikutus, koska endokannabinoidijärjestelmä kontrolloi tulehduksista johtuvaa hermorappeutumista. Näin ollen kannabinoidit saattavat oireiden lievityksen lisaksi hidastaa hermorapputumista joka lopulta johtaa etenevään vammautumiseen."
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
kдшд
God Member
*****
PoissaViestejä: 1493

Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #62 - 22.09.2008 - 20:05:33
 
^ Meinaan tulostaa tuon mukaan, kun menen ens kuussa neurolle.

Käännös Googlen translatella:

     
Multippeliskleroosi (MS) on neurodegeneratiivisten tauti, joka on ominaista toistuva tulehduksellinen / Demyelinisoiva tapauksessa keskushermostoon (CNS). Lisäksi relapsoivaa remittoiva neurologisia loukkauksia, mikä vähentää käytettävissä olevaa toimintoa, potilaat ovat usein jää jäljellä, häiritseviä oireita, kuten Spastisuus ja kipu. Nämä suuresti vähentää "elämänlaatu" ja on saanut jotkut potilaat lääkitä itseään ja kokevat hyötyä kannabista. Viimeaikainen kehitys kannabinoidin biologia ovat alkaneet tukemaan näitä empiirisiä havaintoja, erityisesti osoitus siitä, että Spastisuus on tonically säännellään endogeeninen kannabinoidin järjestelmään. Viimeaikaiset kliiniset kokeet voivat todellakin viittaavat siihen, että kannabis on jonkin verran mahdollisuuksia vapauttaa, kipu, kouristukset ja Spastisuus MS. Kuitenkin, koska CB (1) kannabinoidin reseptori välittää sekä myönteisiä ja kielteisiä vaikutuksia kannabiksen, hoito tulee aina liittyä joitakin ei-toivottuja, psykoaktiivisia vaikutuksia. Kun kokeellinen malli MS-taudin ja MS kudos on paikallisten häiriöiden ja Endokannabinoidijärjestelmä järjestelmän lesional alueilla. Kannustaminen Endokannabinoidijärjestelmä toimintaa näillä aloilla joko kasvaa synteesi tai estoon Endokannabinoidijärjestelmä hajoaminen tarjoaa myönteisiä terapeuttista potentiaalia ei kannabinoidin järjestelmää, kun taas rajoittaa haittavaikutuksia, joita paikallisesti on kohdistettu leesio. Sen lisäksi, CB (1) ja CB (2) kannabinoidin reseptorin stimulaatio saattaa myös olla anti-inflammatorisia ja neuroprotective mahdollisuudet kuin Endokannabinoidijärjestelmä järjestelmän valvonnan taso rappeutumiseen, joka tapahtuu, seurauksena on tulehduksellinen loukkauksia. Siksi kannabinoidit ei voi vain tarjota oire valvontaan, mutta voi myös hidastaa neurodegeneratiivisten taudin etenemiseen, joka lopulta johtaa siihen, että kertyminen vammaisuudesta.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Hanna
God Member
*****
Poissa


YaBB 1G - SP1 on Kuningas!

Viestejä: 809
Tampere
Sukupuoli: female
Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #63 - 23.09.2008 - 00:57:34
 
Jotenkin laiskana vätyksenä, en jaksa palata ketjussa taaksepäin. Tiedän, että tieto sieltä löytyisi. Lopen kyllästynyt tähän selkärangan ja jalan ilta/yönykinään/nytkähtelyyn.

Vuonna 2001 (ehkä) Tays:n neuro suositteli jo kannabista, jos sattuisi olemaan mahkut käyttää, niin anna mennä vaan, hyviä hoitotuloksia saatu aikaiseksi..

No nytpä ajattelinkin sitten tehdä tieteellisen testin. (tuo taudin hidastus kiinnostaa, kun ei itselleni mitään varsinaista lääkettä voida antaa).

Niin, jotta joudunko odottaan lokakuun lopulle neuron tapaamiseen vai riittääkö omalääkärin resepti?... tuo 2g tuntuu silti mahdottomalta määrältä Hymiö...
Siirry sivun alkuun
 

RR dg. 12/99,04/00 Lääkityksenä mennyt 05/00- -04 Betafeon, Rebiff44, Copaxone, Rebiff22, Rebiff 44; 09/04 MitoksantroniX2; 03/08 TysabriX1. Ei tiedossa tulevaa lääkitystä...
 
IP on kirjattu
 
Eikka
Full Member
***
PoissaViestejä: 131
Etelä-Pohjanmaa
Sukupuoli: male
Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #64 - 23.09.2008 - 09:55:27
 
Minulle myös menen kolmannelle neurolle perusteleen lääke kokeilua ensi maanantaina . menen Maskuun mutta vanhasta kokemuksesta he eivät uusia lääkeitä ole kirjoitaneet kysyn silti . Ja 7pv soitaa Hanna K ja saan perustella asiaa hanelle mutta alustavassa kirjeessäoli kielteinen kanta . Jos ei onnistu kai tartee mennä Holantiin vai mikä se nyt olikaan  Virnistys Lähin vapaa kauppa alue vai mikä se  nyt olikaan  Hymiö Ja toivossa hyvä on hyvä elää sanoi lapamato vai...
Siirry sivun alkuun
 

Pohjalainen mies sanoo mitä satuu... Mutta siihen kuuluu vastuu !!
 
IP on kirjattu
 
qmies
Ex-jäsen

Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #65 - 28.09.2008 - 11:20:38
 
Lääkekannabiksen käytön suhteen on muistettava kannabiksen potentiatio-ominaisuudet ja ehkä luovuttava joistakin muista psykotrooppisista substansseista. Useille kannabiksen viihdekäyttäjille  kannabiksen alkoholin vaikutusta potentova vaikutus on varmaan tuttu. Haluaisin kiinnittää huomionne erääseen kannabiksen potentiaatiokohteeseen, jonka merkitystä on laiminlyöyty mutta joka selittää osittain kannabiksenkäyttöön yhdistetyn ahdistuneisuuden ja paniikkituntemukset.

Alkavan kofeiinimyrkytyksen oireita ovat mm. sydämentykytys, hermostuneisuus, ahdistus, rytmihäiriöt, puristava tunne rinnassa, käsien ja jalkapohjien hikoilu ja keskittymisvaikeudet. (Vakava kofeiinimyrkytys vaatii sairaalahoitoa ja voi johtaa kuolemaan aiheuttaessaan sydänpysähdyksen). Kannabis tuo esille potentiaation kautta näitä oireita, vaikka mikään niistä ei olisi tiedostettavissa ilman kannabista.

Ihmisten käsitys psykoaktiivisten aineiden annostelun ja vaikutusten korrelaatiosta on yleisesti ottaen virheellinen, eri aineille pyritään mainitsemaan jokin annos, jonka kaikki sietävä kehittämättä ei-toivottuja reaktioita. Asia ei ikävä kyllä ole näin minkään aineen suhteen, vaan reagointi perustuu yksilölliseen herkkyyteen aineelle ja maksan kyvylle hajottaa sitä.

Jos kofeiinia annetaan ruiskeena 500mg, joutuu kuka tahansa psykoosiin, jos sama annos nautitaan päivän mittaan suun kautta, aiheutuu masennusta, ahdistuneisuutta ja paniikkihäiriötä, joita sitten voidaan lääkitä vuosikymmeniä psyykenlääkkeillä.

Kofeiiniherkkyys vaihtelee paljon, lääketieteessä on dokumentoitu tapauksia, joissa suhteellisen pieni määrä kofeiinia on aiheuttanut psykoosin, jota ei oireiden perusteella pysty erottamaan amfetamiinipsykoosista taskitsofreniasta.
Normaalisti maksa puolittaa kahvikupillista vastaavan määrän alle 10 tunnissa mutta kofeiinia heikosti metaboloivalla saattaa mennä usita vuorokausia ja kofeiinipitoisuus kumuloituu. Noin kuudella prosentilla ihmisistä on geeni, joka heikentää kofeiinin metaboliaa.

Tällaisessa tapauksessa kofeiini alkaa varastoitumaan soluihin ja solujenväliseen nesteeseen ja syntyy krooninen kofeiinimyrkytys, kofeinismi. Vaikka tila olisi pääasiassa oireeton, voi kannabis nostaa ne oireet tiedostettavalle tasolle, kannabishan on psykedeelinen, psyykeä manifestoiva aine. Vieroituksen yhteydessä kofeiinia vapautuu kudoksista metaboliseen järjestelmään ajoittain aiheuttaen psyykkistä ja fyysistä oireilua kuten ahdistusta, lihasjäykkyyttä, paineentunnetta päässä käsien ja jalkojen hikoilua neurologisia kipuja, tuntohäiriöitä, puutumista jne, oreet pahenevat välittömästi lämmössä,esim. saunassa suihkussa tai liian lämpimässä huonetilassa. Oireita voi esiintyä vielä kuukausia kofeiininkäytön lopettamisesta, itselläni on seitsemäs kuukausi menossa ja vaikka oireita tulee vielä, ne ovat heikenneet pitkällä tähtäimellä.

Jos kannabiksen käytön yhteyteen siis liittyy ahdistusta ja paniikkireaktioita somaattisine oireineen, kannattaa tarkistaa oma suhteensa kofeiiniin, sitä kertyy kahvin lisäksi mustasta ja vihreästä teestä, energiajuomista, kaakaosta, suklaasta, makeisista, virvoitusjuomista, flunssalääkkeistä jne.

Alla olevia linkkejä tutkimalla voitte havaita, että kaikki tieteellistä näyttöä vailla oleva, kannabista koskeva kauhupropaganda voidaan siirtää editoimatta viittaamaan kofeiiniin, ainoa ero on, että kofeiinin suhteen siitä kaikesta on olemassa lääketieteelliset todisteet.

http://www.acnp.org/G4/GN401000165/CH161.html

http://www.caffeineweb.com/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8242688?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEnt...

http://health.dailynewscentral.com/content/view/0002147/47/

http://mentalhealth.about.com/library/yourturn/uc091602.htm

http://www.caffeinedependence.org/caffeine_dependence.html
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
erekki
Ex-jäsen

Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #66 - 28.09.2008 - 13:12:03
 
Menee vähän aiheen (siis kannabis) vierestä, mutta kahvin suhteen en ole vielä löytänyt yhtään sellaista laajamittaista tutkimusta, jossa kahvin juonnin olisi osoitettu uhkaavan terveyttä. Päinvastoin on tehty hyvinkin laajoja kartoituksia, joissa edes runsaalla kahvin juonnilla olisi negatiivista vaikutusta sairaustilastoihin. Siihen toki uskon että kahvi ei välttämättä sovi jokaiselle (jos nyt on se kahvi-allergia), mutta yleisellä tasolla tutkijat ovat todenneet kahvin turvalliseksi ja joidenkin sairauksien suhteen jopa positiivisena asiana. Enkä jaksa uskoa että kahviteollisuus olisi jokaista tutkimusta rahoittamassa ja manipuloimassa. Jos qmies löydät sellaisen laajamittaisen tutkimuksen, jossa selkeästi todetaan että "..kahvin juonti lisäsi sairautta x.. jne..", niin laita ihmeessä linkki sellaisesta tutkimuksesta. Eräässä tutkimuksessa kartoitettiin ja seuraattiin 84 000:n naisen ja jatkotutkimuksessa 42 000:n miehen kahvin kulutusta suhteessa terveyteen useamman vuoden ajan. Kyseessä siis erittäin laajamittainen tutkimus ja lopputulos oli se, että kahvinjuonti määrän ja terveyden suhteen ei löytynyt riippuvuutta. Tutkijoita kiinnosti erityisesti verenkiertoon liittyvät sairaudet, syöpä ja kuolintapausten määrä. Löytyi jopa viitteitä positiivisista vaikutuksista:

When the numbers were crunched, women who drank two or three cups of caffeinated coffee daily had a 25 percent lower risk of death from heart disease than non-drinkers. Women coffee drinkers also had an 18 percent lower death risk from all other causes, compared with non-coffee drinkers.


Eli tuossa tutkimuksessa näytösti että kahvin juonnilla oli suotuisa vaikutus sydänsairauksiin.

Jos mennään yleiseltä tasolta omalle tasolle, niin voin sanoa että juon kahvia ja varmaan keskivertoa enemmän. Seuraan kyllä omaa vointia ja terveyttä varmaan jopa liikaakin  Virnistys mutta kahvin suhteen en ole havainnut että se olisi vaikuttanut terveyteeni millään tavalla. Tai onhan se piristänyt aamu-unet silmistä.

Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
qmies
Ex-jäsen

Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #67 - 28.09.2008 - 13:56:40
 
Pidetään nyt tämä keskustelu vain kannabiksessa.

Yleisesti ottaen, olen päätynyt olemaan kommentoimatta sellaisia viestejä, joista selkeästi käy ilmi että lähettäjä ei tiedä asiasta mitään, ei ole perehtynyt antamiini linkkeihin, tai ei kykene ymmärtämään asiaa kognitiivisten kykyjensä puitteissa.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
erekki
Ex-jäsen

Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #68 - 28.09.2008 - 14:09:24
 
Virnistys ok ok, eli ei taida löytyä sitä laajamittaista tutkimusta  Virnistys Joo, pysytään kannabiksessa.. mietinkin että kuka kumma se alkoi puhumaan kahvista keskellä hyvää kannabis keskustelua?  Virnistys


Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
qmies
Ex-jäsen

Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #69 - 28.09.2008 - 17:05:45
 
Kannabis on lääkeaineopillisesti tarkasteltuna huume, kun tällaista substanssia käytetään lääkkenä, on aiheellista perehtyä sen yhteisvaikutuksiin muiden huumeiden kanssa ja kofeiini on maailman yleisimmin käytetty huume. Ilman tämän seikan huomioonottamista voidaan muiden huumeiden kanssa syntyneitä yhteisvaikutuksia pitää virheellisesti kannabiksen haittavaikutuksina.

Viittaamasi kahvitutkimus on niitä näennäistieteellisiä, tuoteimagon kirkastustutkimuksia joita moni teollisuudenala tilaa propagandatarkoituksessa.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
erekki
Ex-jäsen

Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #70 - 28.09.2008 - 18:05:01
 
Juu juu, asioista saa olla eri mieltä ja sehän vain rikastuttaa keskustelua. Meillä varmaan menee kahvin suhteen mielipiteet ristiin, mutta ei se mitään haittaa. Se on hieno homma että sinulla kahvin lopettaminen on vaikuttanut positiivisesti olotilaasi ja terveyteesi. Kannattaahan se kokeilla, jos epäilee että kahvi lisää oireita tai vaikuttaa terveydentilaan. Oma käsitykseni on se, että kahvin juonti ei vaikuta terveyteen negatiivisesti. Mikäli lähtee epäilemään kaikkia tutkimuksia, niin se on varmasti loputon suo. Googlettamalla vaikka caffeine + research + disease niin löytyy paljon tehtyjä tutkimuksia, joiden tulokset ovat positiivisia (ehkäisee parkinsonin tautia, suojaa aivoja, ehkäisee sydänsairauksia, jne..). Taidankin linkittä joitakin tuonne terveysuutiset palstalle  Juustoinen
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Cud
God Member
*****
Poissa


Errare humanum est
Viestejä: 1057
Tellus
Sukupuoli: male
Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #71 - 29.09.2008 - 09:49:45
 
Lainaus:
Eli tuossa tutkimuksessa näytösti että kahvin juonnilla oli suotuisa vaikutus sydänsairauksiin.

Tässä avautuu minulle uusi kysymys. Onko se todella kahvi sinäänsä, tai vastaavasti mikä aine tahansa, joka suojaa sydäntä vai onko se niin, että aine saa käyttäjän toimimaan tavalla joka suojaa sydäntä. Eli antaako se voimia ja energiaa jaksamaan paremmin ja siten saamaan esimerkiksi enemmän liikuntaa joka sitten suojaa sydäntä, eikä aine suorastaan suojaa mitenkään. Tämä voisi selittää ristiriitaisia tutkimustuloksia.

Vastaavasti oli tutkimus jossa todettiin että hyvin koulutetuilla naisilla joilla on MS-tauti, oli vähemmän ongelmia kognition kanssa mutta tämä on minusta kana/muna -kysymys. Jos ei ole ongelmia kognition kanssa on helpompi kouluttautua eikä niinkuin tutkijat oli tulkinnut sitä että koulutus suojaisi. Tuntuu että usein unohdetaan katsoa koko kuvaa ja tulkitaan tuloksia hieman liian helposti.
Siirry sivun alkuun
 

I'm not quite what I thought I was but then again I'm maybe more - Queensryche - The Warning - Roads to madness
 
IP on kirjattu
 
qmies
Ex-jäsen

Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #72 - 29.09.2008 - 11:12:29
 
Tuollaiset kohorttitutkimukset antavat asiasta juuri sellaisen kuvan kuin tutkimuksen tilaaja/rahoittaja haluaa, tutkimuksen ongelmanasettelua ja toteustapaa säätämällä päästään tilattuun tulokseen.
Oikea lääketieteellinen tutkimuskin käyttää kohorttitutkimuksia kuten esim. kofeeinimetaboliaan liittyvän geenimuunnostutkimuksen yhteydessä, tutkimuksessa todettiin selkeä lisääntynyt sydänkohtausriski joka oli suurempi kofeiinia hitaasti metaboloivilla ihmisillä. Minulta loppuivat pahat rytmihäiriöt kokonaan kun lopetin kahvinjuonnin.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
kaptah
God Member
*****
Poissa


Lisää aksonia elämään!

Viestejä: 1703
Helsinki
Sukupuoli: male
Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #73 - 29.09.2008 - 16:18:26
 
Cud kirjoitti on 29.09.2008 - 09:49:45:
Tuntuu että usein unohdetaan katsoa koko kuvaa ja tulkitaan tuloksia hieman liian helposti.

Toi on niin totta. Olen usein ihmetellyt samaa. Vaikkei kyse edes olisi rahasta, on joskus varsin typerryttävää kuunnella jonkin tutkimuksen päätelmiä. Oma suosikkini on iloisen elämänasenteen vaikutus sairauksiin. Ok, on toki olemassa ihmisiä, jotka pysyvät myönteisinä vaikeuksista huolimatta, mutta aika iso osa elämänasenteesta luulisi kumpuavan myös yksinkertaisesti siitä, miten on mennyt, kuinka terveenä on säilynyt.
Siirry sivun alkuun
 

Dg 08/2006, RR(?), ei lääkitystä
 
IP on kirjattu
 
Eikka
Full Member
***
PoissaViestejä: 131
Etelä-Pohjanmaa
Sukupuoli: male
Re: CANNABIS FLOS varieteit BEDROCAN:Lääkkeenä
Vastaus #74 - 29.09.2008 - 16:31:53
 
Hieno homma että keskustelua syntyy ja tuodaan kaikki tieto linkkien kanssa esille  Hymiö Saa sitten jokainen tehdä omat johto päätöksensä asiasta.
Maskussa neuron kanta ei aiheuta riipuvuutta (valvonnassa ) lievitää oireita. Ei suuri paha hinta vaan on paha ja resepti lääkeitä saatavana samoihin vaivoihin korvattavia  Hymiö ei kirjoitanut reseptiä
Naapuri kaupungissa lupasi neuro kirjoitaa suosituksen ja reseptin sitten katsotaan mitä lääkelaitos otaa kantaa  Hymiö
Kiitoksia Mikalle vihjeestä missä asiat etenee  Hymiö  Saan kokeilla mikäli asiat etenee Hymiö
Siirry sivun alkuun
 

Pohjalainen mies sanoo mitä satuu... Mutta siihen kuuluu vastuu !!
 
IP on kirjattu
 
Sivu: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 58
Lähetä aihe Tulosta