Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Parlamentti on paikka jossa jokainen saa puhua. (parlare, it. puhua)
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivu: 1 2 3 4 5 ... 131
Lähetä aihe Tulosta
Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus? (Luettu 867056 kertaa)
erekki
Ex-jäsen

Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #30 - 18.06.2009 - 15:22:25
 
Voisin laittaakin hänelle viestiä asiasta, olisi kyllä jänskä kuulla mitä alan tutkija kommentoisi tutkimustuloksia. Olen muuten meilannutkin hänelle kerran, liittyen d-vitamiiniin kauan aikaa sitten.

Täytyy sanoa että itsellänikin on pää täynnä kysymysmerkkejä, joihin tuskin saa vastauksia ihan piakkoin. Erityisesti minua kiinnostaa mitkä tekijät liittyvät ahtaumien muodostumiseen.

Nuo suoniston virtaustutkimukset ovat yksi jänskä alueensa. Suomesta löytyy varmasti tarvittava laitteisto samojen asioiden toteamiseen. Eikö olisikin aika juttu, josko pääsisi mittauttamaan oman kaulalaskimon tai pitkittäislaskimon virtaustilanne? Mistäpä sen tietää josko tällainen "virtaus-tutkimus" tulee olemaan arkipäivää jossakin vaiheessa?

Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
JONE
God Member
*****
Poissa


Puh on kova jätkä
Viestejä: 807
Tampere
Sukupuoli: male
Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #31 - 18.06.2009 - 15:39:00
 
Tämä tosiaan kuulostaa aivan liian hyvältä ollakseen totta, mutta luettuani näitä Erekin mietintöjä rupeaa itsekin "järkeilemään" kaikenmoisia mahollisuuksia. Toivottavasti joku tarttuu tähän heti pikimiten.
Siirry sivun alkuun
 

Paljon on kierretty, mut pirun pientä rinkiä!
 
IP on kirjattu
 
erekki
Ex-jäsen

Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #32 - 18.06.2009 - 16:49:15
 
Tämä todella kuulostaa liian hyvältä.. toivomme varmasti kaikki että suonisto poikkeavuudet ovat se ratkaiseva tekijä.. ja toivomme myös että operaatiot tuottavat hedelmää.

Tässä muuten vielä lyhyet faktat pähkinänkuoressa operoiduista mäsistä. Tuolla thisisms:n foorumilla on neljä laskimo operoitua. He ovat siis Stanfordin yliopiston "koekaniineja" ja sama kirurgi eli Michael Dake on suorittanut leikkaukset (jotka siis tehty joitakin viikkoja sitten toukokuussa)

Lainausta:

patient: Jeff
diagnosis: RRMS 3/07 (at age 43)
lesions: multiple brain lesions, 20 or so, small, round and scattered ("Steiners' splashes")
one lesion on cervical spine
symptoms: fatigue, bladder issues, depression, occasional numbness and tingling in feet, leg pain, heat intolerance
EDSS: 1.5
treatments: copaxone since dx, multiple supplements, Swank diet, exercise

diagnosis at Stanford: 4/09 CCSVI- left jugular vein completely occluded with many small collateral veins, right jugular 80% occluded

treatment: 5/09 2 telescoping stents on left side, one on right side
at 4 weeks post treatment: relieved fatigue, leg pain no longer daily, much better heat tolerance, better mood and energy--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------

patient: Holly
diagnosis: RRMS Y2K then re-dx as PPMS later with no remissions and progression of symptoms and desease.
lesions: dawsons fingers/brain, cervical and spinal as well. no details
symptoms: severe spasticity both legs and ms hug, right side affect, fatigue, bladder issues, depression,numbness and tingling in feet, leg pain, heat intolerance, cold and purple ankle & feet due to circulation issues and lack of exercise.
EDSS: wheel chair bound to date.
treatments: anti depressant, multiple supplements, Swank diet, faith & humor

diagnosis at Stanford: 6/3/09 CCSVI- left jugular vein 99% 5cm occluded with many small collateral veins, right jugular limited narrowing, during op azygos vein stenosis and oclussion w/multiple lareg and small collateral veins.

treatment: 6/09 2 telescoping stents on left side, stent in azygos vein palix and warfarin for 2 mos to reduce any stent clottingTuossa muutama operoitus. Kaulaskimot todella tukossa, jos puhutaan 80-99 %:sta tukoksesta. Ihmiskeho on siitä jännä että se pyrkii korjaamaan itsensä - näin myös näiden laskimotukoksien suhteen --> tukosalueelle muodostuu uusia suonia (collateral veins) jotka osittain kompensoivat ongelmaa, mutta eivät riittävästi.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
kaptah
God Member
*****
Poissa


Lisää aksonia elämään!

Viestejä: 1703
Helsinki
Sukupuoli: male
Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #33 - 18.06.2009 - 17:16:24
 
Jos ms-taudissa olisi tosiaan kyse verenkierron ongelmista, onko missään spekuloitu, miksi ABCR&T-lääkkeet auttavat - edes sen mitä nyt auttavatkaan. Käsittääkseni ei tiedetä tarkkaan miksi beetainterferoni, glatirameeri ja natalitsumabi toimivat apuna osalle meistä. Vai tiedetäänkö?  

Onko näillä mömmöillä mitään tekemistä verenkierron kanssa? Villejä arvauksia saa esittää!
Siirry sivun alkuun
 

Dg 08/2006, RR(?), ei lääkitystä
 
IP on kirjattu
 
erekki
Ex-jäsen

Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #34 - 18.06.2009 - 17:36:34
 
Oma käsitykseni on se, että niiden hyöty tulee (mahdollisesti) immuunireaktion hillitsijänä (kun veriaivoeste rakoilee) tai ylipäätään tulehduksen vähentäjänä. Esim. MMP-9:ää vähentävä lääke/aine vähintäänkin auttaa, mutta ei sentään paranna --> esim. statiinit vähentää mmp-9:n pitoisuutta eli suonen tulehdus laimenee.

Vielä Puolalaistutkijan hypoteesiä lainatakseni:
This, in turn, could lead to the increased permeability of the blood-brain barrier. Inflamed and activated endothelium could secrete proinflammatory cytokines, including GM-CSF and TGF-beta. In these settings, monocytes could transform into antigenpresenting cells and initiate an autoimmune attack against myelin-containing cells.

Tulehdus on kyllä pyörähtänyt mielessä ja ehkäpä muodostuu jonkilainen noidankehää --> ensin kehittyy tukos --> suonistossa tulehdus --> joka osaltaan pahentaa tilannetta? Menee mutuiluksi, mutta menköön. Jos oikein muistan niin tysabri hillitsee adheesiomolekyylien tuottoa ja siten se mahdollisesti jarruttaa veriaivoesteen vuotoa / keskushermostoon pääsevien aineksien määrää.

ps. vielä thisisms foorumilta lainattua, samaan aiheeseen:

He (Dr. Dake) said that the slow down in perfusion (blood supply in and out of the brain) created by Jeff's blocked jugulars, leads to edema (swelling) and cell death in the brain (due to hypoxia or lack of oxygen) and that this begins an inflammation cascade. Since this blood is slow to get out of the head, it forms a vicious cycle.
--> eli hidastunut veren pois pääsy aivoista johtaa turvotukseen, joka taas johtaisi aivosolujen kuolemaan hapen puutteessa ja tämä tuottaisi tulehdusprosessin.
Siirry sivun alkuun
« Viimeksi muokattu: 18.06.2009 - 20:39:24 Kirjoittaja Ei tiedossa »  
 
IP on kirjattu
 
erekki
Ex-jäsen

Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #35 - 18.06.2009 - 22:13:21
 
Tämä on vielä pakko laittaa, kun liittynee aiheeseen verisuonen ahtauma ja tulehdus. Asiaa vaskuliitista eli verisuonen tulehduksesta:

Vaskuliitti tarkoittaa verisuonen tulehdusta. Vaskuliitit muodostavat epäyhtenäisen ryhmän harvinaisia sairauksia, joille on ominaista verisuonten seinämien tulehdus ja vaurioituminen.

Vaskuliittiin liittyvä verisuonen seinämän vaurio voi aiheuttaa suonen ahtautumisen ja verenvirtauksen vähenemisen. Pahimmillaan verisuoni tukkeutuu kokonaan, jolloin syntyy veritulppa. Tällöin verisuonen ravitsema kudos kärsii joko osittaisesta tai täydellisestä verenpuutteesta. Viimeksi mainittu johtaa nopeasti kudoksen kuolioon eli nekroosiin. Vaskuliittiin liittyvä verisuonen seinämän vaurio voi myös ilmetä paikallisena verisuonen pullistumana eli aneurysmana. Aneurysma saattaa puhjetessaan aiheuttaa joskus hengenvaarallisenkin verenvuodon ja kudoskuolion. Vaskuliitin aiheuttamat oireet riippuvat seinämävaurioiden laajuudesta ja laadusta sekä tulehtuneiden verisuonten koosta, sijainnista ja lukumäärästä.

Vaskuliiteille on tyypillistä immunologisesti käynnistyvä verisuonten seinämään kohdistuva tulehdusreaktio, jossa elimistöä puolustava immunologinen kudosjärjestelmä kohdistaakin hyökkäyksensä omaan kudokseensa aiheuttaen niin sanotun auto-immuunisairauden. Useissa tapauksissa vaskuliitin syntytapa on tuntematon.

Jos vaskuliittia laukaisevaa ja/tai ylläpitävää tekijää ei tunneta, vaskuliittia kutsutaan primaariseksi eli ensisijaiseksi. Jos tekijä on tiedossa, puhutaan toissijaisesta eli sekundaarisesta vaskuliitista. Tietyt infektiot, etenkin virushepatiitit, sekä eräät lääkeaineet voivat laukaista ja ylläpitää erityisesti pienten verisuonten vaskuliitteja. Sekundaarisia vaskuliitteja esiintyy myös eräiden sairauksien yhteydessä, esim. nivelreuman, systeemisten sidekudossairauksien, kroonisten suolistotulehduksien sekä eräiden pahanlaatuisten kasvainsairauksien yhteydessä.

Primaarisissa vaskuliiteissa, joissa sairauden syy on tuntematon, sekä kausaaliseen hoitoon riittämättömästi reagoivissa sekundaarisissa vaskuliiteissa ensisijaisena hoitona on immunosuppressio. Siinä kehon puolustusjärjestelmän aktiivisuutta alennetaan lääkehoidolla. Immunosuppressioon käytetään glukokortikoidia yksin tai yhdistettynä solusalpaajalääkkeeseen.

Lievempien vaskuliittien hoidossa voi prednisolonin alkuannos olla noin 0.5mg/kg/vrk, joka on vaikutukseltaan lähinnä tulehdusta lievittävä eli anti-inflammatorinen. Annosta vähennetään asteittain vaskuliitin rauhoittuessa.


Mielenkiintoista, eikö totta?
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Heda
Ex-jäsen

Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #36 - 19.06.2009 - 10:14:44
 
Tämä ketju kyllä vie mennessään, erittäin mielenkiintoista tutkimusta.

Peilaan tutkimusta tietenkin omaan sairasteluuni, siis aikaan ennen mäsää. Kuten olen aiemmin kirjoittanut, minulla on synnynnäinen sydänvika, joka on korjattu kahdella leikkauksella. Tosin, kyseessä oli aortta, joka on ihmisen päävaltimo, joten tämän tutkimuksen kannalta menee hieman vikaan, jos painopiste on tosiaan laskimoissa. Toisaalta, aiempi valtimovika ei poissulje "laskimovikaa" kropan toisessa kohtaa.

Kaiken kaikkiaan toivon Erekin jatkavan postauksiaan aiheeseen liittyen!
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
JONE
God Member
*****
Poissa


Puh on kova jätkä
Viestejä: 807
Tampere
Sukupuoli: male
Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #37 - 19.06.2009 - 11:16:06
 
Tämä on todella mielenkiintoinen aihepiiri, mut vaimo palautti mua taas maanpinnalle todetessaan "kyllä oon aina tiennyt, ettei sulla veri kunnolla päähän asti kierrä"  Juustoinen
Hyvää juhannusta!
Siirry sivun alkuun
 

Paljon on kierretty, mut pirun pientä rinkiä!
 
IP on kirjattu
 
erekki
Ex-jäsen

Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #38 - 19.06.2009 - 11:57:58
 
Hyvää Jussia vaan kaikille! Ja kiitoksia kommenteista.

Tämä todellakin "vie mukanaan", huomaan että tämä CCSVI kaikkinensa pyörii pääkopassa. Tässä muutaman vuoden varrella on tullut luettua yhdestä ja toisesta erittäin lupaavasta ms-uutisoinnista.. ja menee aikaa, ja sen jälkeen koko jutusta ei välttämättä kuulu mitään. Onko tuttua? Tällaisen rumban toistuttua useampaan kertaan, mieli muuttuu kyyniseksi: "taas näitä.."  Virnistys

Tämä laskimoahtauma uutisointi on jotenkin "erilainen" suhteessa muihin tutkimus / lääkelöydöksiin. Itsellä se on herättänyt varovaista toivonkipinää, siitä että nyt ollaan asian ytimessä ja siten ehkäpä hoitokin kehittyy parempaan suuntaan. Ei sillä, onhan hoitokin kehittynyt.. mutta ei vielä riittävästi. Sitähän ei tiedä kukaan tässä vaiheessa mihin CCSVI tutkimus ja hotokokeilut johtavat, mutta vähintääkin kiinnostavat lähtökohdat tässä on kasassa.

Tässä vielä yksi dia, Zambonin luennosta, eli siinä todetaan että laskimorefluksi tuottaa adheesiomolekyylien nousua suoniston seinässä ja tämä houkuttaa valkosoluja, jotka läpäisevät suonen seinän. (Käsittääkseni tässä viitataan veriaivoesteen vuotoon).

Toinen lause liittyy plakkeihin eli ne sijaitsevat DMCV:n (keskushermoston suonien) alueella, suonisto siis määrittää niiden sijainnin.

...

Jäin vielä miettimään sitä yhtä diaa, jossa oli mitattu kaulalaskimoiden paineet makuu asennossa / istumisasennossa. Terveillä verrokeilla ja rr-mäsillä paineet siis matalammat istuessa kuin makuulla. SP-mäsillä laskimopaine korkeampi pystyasenossa kuin makuulla. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin tämä johtuisi yksinkertaisesti siitä että laskimotukoksia on enemmän --> mekaniikan lait: neste pyrkii voimakkaammain ylhäältä alas, mutta "törmää tukoksiin", paine siis kasvaa.

Tukoksiin liiittyen olen törmännyt monta kertaa käsitteeseen "collateral veins". Alussa ihmettelin että mitä ne ovat? Selvisi että ne ovat suonia, joita syntyy kun verenkierto ei laskimotukoksien myötä toimi. Ne hitusen auttavat ja kompensoivat, mutta eivät korjaa tilannetta riittävästi. Ihmiskeho on ihmeellinen, tässäkin tilanteessa keho pyrkii itse korjaamaan tilannetta muodostaen uusia suonia.. ihmeellistä.


Siirry sivun alkuun
« Viimeksi muokattu: 19.06.2009 - 13:14:58 Kirjoittaja Ei tiedossa »  
 
IP on kirjattu
 
elisabet
God Member
*****
Poissa


dg. -99, benigni, lääk.atsatiopriini,
töissä
Viestejä: 3682

Sukupuoli: female
Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #39 - 19.06.2009 - 15:32:50
 
joo, hyvää juhannusta vaan täältäkin tänne  Hymiö

vaihtelu virkistää spekukoinneissakin, ja kaptahin kysymys herätti mielenkiintoa, koska en kuulu niihin spekuloijiin, jotka pitävät mäsien immuunijärjestelmää terveenä RRMS-taudin puhjetessa. eli joku suhde pitäisi löytää verenkiertohäiriöiden ja poikkeavien immuunireaktioiden välillä. veriaivoesteen vuotaminen voisi mennä siihen...

tuo vaskuliittien liittyminen MS-tautiin jäi hiukan epäselväksi, koska ne kyllä yleensä diagnosoidaan ihan omaksi sairaudekseen (primaareina tai sekundaareina) silloin kun niitä on. äitinikin sairasti reuman lisäsairautena aivovaskuliitin, mutta MS-tautia hänellä ei ollut.

kaulavaltimot on itselläni tutkittu näköhäiriöiden yhteydessä muistaakseni ultraäänellä, ja eiköhän ne laskimotkin voi samalla menetelmällä tutkia. ei ainakaan silloin pidetty kovin kummoisena tutkimuksena.
mutta odotellaan... josko joku ryhtyisi joskus tutkimaan myös kaulalaskimoita  Hymiö
Siirry sivun alkuun
 

"joka kohdalla on vaikutuksensa, riippumatta siitä, palaako sama tai samanlainen koskaan uudestaan."
 
IP on kirjattu
 
erekki
Ex-jäsen

Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #40 - 19.06.2009 - 16:09:26
 
Moi Elisabet,

Vaskuliitti tosiaan oma diagnoosinsa, mutta tuossa CCSVI:n on liitetty ajatus tulehduksesta suonistossa, niinkuin vaskuliitissakin. En erityisemmin tunne vaskuliittia, mutta pikaisen lukemisen jälkeen pohdiskelin että kuinka paljon yhteneväisyyksiä ms:n ja vaskuliitin suhteen löytyykään. Jotakin yhtenevää oli lääkityksessäkin, immuunipuolustukseen vaikuttava lääkitys sekä anti-inflammatorinen lääkitys. Jos ms onkin pohjimmiltaan verisuoni/verenkierto sairaus niin silloinhan voisi ajatella että ms ja vaskuliitti ovat samassa "laatikossa" tai ainakin lähellä toisiaan. Keskushermostovaskuliitissa ilmenee myös ms tyyppisiä oireita.

jälki-lisäys: Pikaisesti lukaistuna voisi luulla että alla olevassa lainauksessa puhutaan mäsästä (veriaivoesteen vuoto), mutta siinä onkin kartoitettu kudosnäytteistä mmp2:n ja mmp-9:ää vaskuliittista neuropatiaa sairastavilta. Tulehduksen myötä MMP-9 pitoisuus kasvaa tulehtuneiden verisuonien seinämissä, tulehdussolut pääsevät tulehtuneen suonen seinämien läpi.

Matrix metalloproteinases (MMPs) are a family of zinc-dependent endoproteinases that play an important role in inflammation and tissue degradation. MMP-9 and MMP-2 are gelatinases that have been implicated in the degradation of the blood-brain or blood-nerve barrier. We present an immunohistochemical study on 11 nerve biopsy samples of inflammatory and non-inflammatory polyneuropathies. Perineurium and endothelium were positive for MMP-2 in all tissue sections. In addition, there was a specific up-regulation of MMP-2 in stromal cells of chronic inflammatory demyelinating polyneuropathy (CIDP) and even more in vasculitic neuropathies. MMP-9-positive cells were detected in vessel walls, infiltrates, epineurium and endoneurium of vasculitic neuropathies. In CIDP, MMP-9-positive cells were prominent in vessel walls. Only a few MMP-9-positive cells were detected in noninflammatory controls in blood vessels and adhering to vessel walls. Double staining indicated that the infiltrating cells were T cells and macrophages. Our findings suggest that MMP-9 plays an important role in inflammatory peripheral neuropathy probably as means for inflammatory cell invasion.
Siirry sivun alkuun
« Viimeksi muokattu: 20.06.2009 - 10:26:39 Kirjoittaja Ei tiedossa »  
 
IP on kirjattu
 
erekki
Ex-jäsen

Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #41 - 20.06.2009 - 10:37:43
 
Tuo laskimoiden refluksin mittaaminen ei olekaan ihan helppo homma. Laitoin aiheesta kysymyksen ja aiheesta tietävä vastasi näin:

Testing for CCSVI is the most difficult aspect of this disease.

Doppler/ultrasound scans measure blood flow in the veins. These scans MAY show reflux, but they may not. There is room for error, due to operator experience. Marie and Jeff's dopplers DID NOT SHOW REFLUX, because the operators did not go high enough on the jugulars. A clear doppler or ultrasound is NOT the final answer. Dr. Dake's research has shown this. Again, Dopplers did not detect Marie and Jeff's CCSVI.
What Dr. Dake is using is Magnetic Resonance Venography (MRV) - using an MRI machine, a radiologist adds contrast dye to the veins in question, and they are scanned. Jeff and Marie's jugular veins were both crimped and closed very high on their necks. Only the MRV could see this.


--> Eli dobbler/ultra skannaukset eivät anna luotettavaa kuvaa ahtaumasta / refluksista. Dobbler kuvaus ei paljastanut kahden tutkitun laskimo ahtaumaa, mutta MRV kuvaus osoitti että em. tutkituilla oli ahtaumat korkealla niskan alueella.


2. vastaus kysymykseeni:

Ernst,
My husband's dr agreed to a doppler as it was less expensive and less invasive, but it all depends on who is doing it. The first doctor who did my husband, didn't really know what to look for, so she just said it looked fine. BUT, I had also emailed Dr Zamboni for advice on a doctor in Paris, because as Cheer pointed out, the first doctor might not see anything. Fortunately, Dr Zamboni knew a doctor in Paris, who knows the research and has agreed to help study people, so he saw my husband, and there is a problem with his left jugular and probably the azygos. Now we have to wait till later to do something. We are waiting to get back from holiday, and the doctor is waiting for more numbers and information from Zamboni and finding the right interventional people to help treat patients...he thinks it will take about a year.


--> vastaajan mies sai lähetteen dobbler-kuvaukseen, koska se on halvempi. Ensimmäinen lääkäri totesi että kaikki on kunnossa. Nainen laittoi sähköpostia Zamboni:lle, joka neuvoi ottamaan yhteyttä Pariisilaiseen lääkäriin joka tietää asiasta. Hänen tutkimus oli paljastanut ongelman vasemmassa kaulalaskimossa ja luultavasti azygos-laskimossa. Heillä asia on edelleen kesken.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
erekki
Ex-jäsen

Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #42 - 20.06.2009 - 23:02:23
 
Puolalaistutkija Marian Simka on osoittanut kiinnostusta Italialaisten tutkimustuloksista ja puolalaisryhmä teki myös tutkimuksen ms:n ja laskimotukoksien suhteesta. Puolalaistutkimus oli pieni, mukana vain 8 ms-tutkittavaa ja tutkimuksen tarkoitus oli selvästikin tarkistaa pitävätkö italialaisten löydökset kutinsa. Puolalaistutkimus osaltaan vahvistaa aiemmat tulokset, sillä kaikilla kahdeksella tutkittavalla ilmeni ongelmia laskimoiden (kaula ja selkärangan) toiminnassa: ahtaumia, stenooseja, refluksia, etc.

Lainaus:

Multiple sclerosis is a chronic neurologic disease of undetermined background. Recent discoveries suggest that this disease could be a venous pathology. The study has been done to assess veins in the neck in multiple sclerosis patients, in order to confirm findings by researches from Ferrara. There were examined 8 patients with proven diagnosis of multiple sclerosis. They were performed color Doppler examination of their internal jugular veins and vertebral veins. Abnormalities were found in all patients, but no universal anatomical pattern of venous pathology existed. There were found: occlusion of one internal jugular vein - 2 patients, stenosis of one internal jugular vein - 4 patients, stenosis of both internal jugular veins - 2 patients, stiff but not yet narrowed internal jugular vein - 1 patient, reflux in internal jugular vein – 2 patients, stenosis of vertebral veins - 3 patients, reflux in vertebral veins - 1 patient. Although further studies are needed to establish the actual role for pathology of extracranial veins in the etiopathogenesis of multiple sclerosis, these investigations can open a new chapter in management of this debilitating neurologic disease.

Marian Simka
...

Toivottavasti tästä tulisi lisäkipinää muillekin tutkijoille, asia vaatii ehdottomasti lisäpanostusta tutkimuspuolella.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
erekki
Ex-jäsen

Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #43 - 23.06.2009 - 09:02:06
 
Professori Zambonin työryhmälle on vastikään avattu oma nettisivu, joka on vielä "under construction". Sen verran siellä oli infoa että syyskuun 8. päivä pidetään kansainvälinen tutkijoiden kokoontuminen Bolognassa liittyen työryhmän löydöksiin. Amerikan foorumilla eräs aktiivi otti yhteyttä toukokuussa Zamboniin, joka kertoi mm. seuraavaa:
- CCSVI:n tutkimusten alkuperä menee n. 8-9 vuoden päähän
- tuleville nettisivuille keskitetään tehdyt tutkimustulokset ja infoa aiheesta, kaikkien saataville

Onpa todella jänskä seurata miten asia etenee? nouseeko tutkimustulokset kunnolla julkisuuden valokiilaan? Miten ms- tiedeyhteistö reagoi? etc ja etc. Varmastikin ratkaisevinta on se, miten tutkimus tulosten myötä käynnistettävä kliininen hoitotutkimus vaikuttaa ms:ään.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
elisabet
God Member
*****
Poissa


dg. -99, benigni, lääk.atsatiopriini,
töissä
Viestejä: 3682

Sukupuoli: female
Re: Onko ms pohjimmiltaan verenkierto sairaus?
Vastaus #44 - 23.06.2009 - 10:31:19
 
ihan mielenkiintoiselta kuulostaa. harmi, että laskimoiden virtauksen mittaus olikin hankalampaa ja kalliimpaa kuin valtimoiden tutkiminen. mutta ilmeisesti tavalliseen MRI-laitteeseen ei siinä kovin monimutkaisia lisävermeitä tarvittu?
Siirry sivun alkuun
 

"joka kohdalla on vaikutuksensa, riippumatta siitä, palaako sama tai samanlainen koskaan uudestaan."
 
IP on kirjattu
 
Sivu: 1 2 3 4 5 ... 131
Lähetä aihe Tulosta