Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Tervetuloa Parlamenttiin, MS-keskustelupalstalle. Terveisin Aapo Halko
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivu: 1 2 3 
Lähetä aihe Tulosta
Superfoodit (Luettu 39929 kertaa)
Agazere
Senior Member
****
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 441

Sukupuoli: female
Superfoodit
08.07.2011 - 14:25:57
 
En tiedä onko tästä aiheesta ollut täällä keskustelua, mutta aloitan nyt uuden ketjun, ihan tän uuden alueen kunniaksi. (Kiitos muuten Aapolle hyvästä ideasta kerätä ruokajutut samaan paikkaan! Pusu)

Superfoodit ovat siis näitä eri puolilla maailmaa kasvavia aineita, joilla on korkea ravintoarvo. Koska tuolta linkin takaa on aika helppo käydä lukemassa aiheesta tarkemmin, niin en ala tänne lainailemaan sieltä tekstiä, vaan kirjoitan enemmän omia ajatuksiani.

Maca-jauhetta oon itse kokeillut jonkun verran. Se kyllä piristi ja toi uskomattoman määrän energiaa, mutta oli kyllä aika pahan makuista. Mulla tais muutenkin mennä vähän pieleen ne ensikokeilut, koska mä en mitannut kovin tarkkaan paljonko jauhetta laitoin esim. jugurtin sekaan, eli sitä tais mennä vähän liikaa, ja siitä alkoi tulla sitten mahakipuja. (Saattoi tosin johtua siitä jugurtistakin..) Mutta ehkä jossain vaiheessa kokeilen vielä pienemmillä annoksilla.

Goji-marjoja oon kans syönyt, niistä nyt en osaa sanoa tuntuiko mitään vaikutusta. Maku oli vähän kuin ois rusinoita syönyt.

Raakaa kaakaota oon kokeillut sekä jauheena (tein raakasuklaata sellasen valmispakkauksen avulla, tuli tosi hyvää, vaikka kalliiksi tulikin) ja nibseinä (eli rakeina, joista tein omalla reseptillä uuden satsin raakasuklaata ja ei tullu niin hyvää Virnistys). Ilmeisesti jos tykkää suklaasta, niin raa'asta kaakaosta tehty kaakaojuoma/suklaa/smoothie/mikälie on sitten paljon terveellisempää kuin kaupan suklaa.

Hamppu on varmaan parlislaisille tutuin. Juustoinen Itte oon kokeillut ihan hampunsiemeniä ja sit Finolan hamppuöljyä. Tuolla öljyllä on kyllä ollut hyvä vaikutuksia, olo on pirteämpi ja lihakset ei jumita niin paljoa.

Chlorellasta sanotaan tuolla sivulla näin:

"Chlorellan solu rakentuu kompleksisista polysakkarideista, joiden on todettu stimuloivan interferonien tuotantoa ja omaavan voimakkaita syöpäkasvaimia ehkäiseviä vaikutuksia.  Chlorella tukee aivojen ja maksan toimintaa, parantaa ruoansulatusta, auttaa kehon kudosten uudistumisessa ja terveessä painonpudotusprosessissa, vähentää tulehdusta, suojelee säteilyltä, parantaa immuunijärjestelmän toimintaa ja auttaa kehoa poistamaan haitallisia myrkkyjä.
...
Chlorella auttaa myös rakentamaan tuhoutunutta tai vaurioitunutta hermokudosta ja sitä onkin käytetty erityisesti Alzheimerin- ja Parkinsonin tautia sairastavien tukihoidossa.
...
Sekä tieteelliset että kokemusperäiset havainnot raportoivat chlorellan tehokkuuden erilaisten sairauksien ja vaivojen hoidossa. Chlorellaa on käytetty mm.
- Tukemaan useiden syöpätyyppien hoitoa
- Diabeteksen hoitoon
- Painonpudotukseen
- Nivelrikon hoitoon
- Hiivasyndroomaan
- AIDS:iin
- Maksakirroosiin
- Vatsahaavaan
- Hepatiitteihin
- Virus- ja bakteeriperäisiin infektioihin
- Anemiaan
- MS-tautiin
...
Tutkimukset osoittavat chlorellan olevan erityisen hyödyllistä ihmisille, joiden immuunijärjestelmä on huonossa kunnossa esimerkiksi pitkäaikaissairauden tai kemoterapian johdosta. Chlorella nopeuttaa immuunijärjestelmämme tärkeiden valkosolujen palautumista ja rakentumista. Chlorella voi lisätä vastustuskykyä viruksia vastaan ja parantaa elimistön kykyä tappaa bakteereita. Esimerkiksi superoksidi on voimakas ase, jolla valkosolut "pyyhkäisevät" pois bakteereita. Eräässä tutkimuksessa chlorellatiivistettä saaneiden hiirten superoksidi -tasot nousivat 150 % verokkiryhmää korkeammiksi."


Onhan se selvää, että jos elämäntavat ei muuten ole kunnossa, eli syö miten sattuu jne, niin ei näillä superfoodeilla paljoa pelasteta. Mutta jos noin muutenkin syö terveellisesti ja pitää itsestään huolta, niin noilla varmasti voi saada aika hyvän boostin oireiden hallintaan. Jokainenhan voi kokeilla itse ja päättää sitten uskooko noiden tehoon vai ei. Viileä
Siirry sivun alkuun
 

05/2010: G37.9
05/2011: G35, RRMS

Ammatillisessa uudelleenkoulutuksessa kevyemmälle alalle.
Lääkkeet: abcr kokeiltu. Käytössä Bediol-lääkekannabis ja D-vit 200ug/vrk.
WWW  
IP on kirjattu
 
Jerry
Ex-jäsen

Re: Superfoodit
Vastaus #1 - 08.07.2011 - 14:41:33
 
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Agazere
Senior Member
****
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 441

Sukupuoli: female
Re: Superfoodit
Vastaus #2 - 08.07.2011 - 14:58:31
 
No tuon ensimmäisen linkin keskusteluun viitaten, en mäkään usko että yksikään superfoodi tai mikään muukaan pystyis tätä sairautta parantamaan. Mutta onhan niitä kasveja jotka ainakin tutkimusten mukaan voivat pysäyttää etenemisen ja jopa korjata jo syntyneitä vaurioita, sen lisäksi että helpottavat oireita. Vaikka eihän niihinkään tutkimuksiin kaikki usko. Itse tykkään pitää mielen avoimena ja päättää kantani vasta kun oon itse kokeillut. Kieli
Siirry sivun alkuun
 

05/2010: G37.9
05/2011: G35, RRMS

Ammatillisessa uudelleenkoulutuksessa kevyemmälle alalle.
Lääkkeet: abcr kokeiltu. Käytössä Bediol-lääkekannabis ja D-vit 200ug/vrk.
WWW  
IP on kirjattu
 
admin
YaBB Administrator
*****
Poissa


Olen kärryillä
Viestejä: 339
Helsinki
Sukupuoli: male
Re: Superfoodit
Vastaus #3 - 08.07.2011 - 16:10:31
 
     Muistan mummolasta lehmänmaidon, mustikat, viini- ym. marjat, hapankaalin, ruisleivän. Nyt näille on annettu nimi 'Superfood'. Silloin ne olivat normaalia ruokaa. Nykyään koitan löytää kaupasta vastaavaa, koska se maistuu ja siitä tulee hyvä olo. Eri asia on, pystyykö näin hallitsemaan MS-tautia.

en kannata sitä, että tuodaan kaukaa ihmeruokaa.

lisään vielä pari ajatusta.

jutuissa mainitut superfoodit vaikuttavat mielenkiintoisilta. pieniä tutkimuksia voi tehdä siten, että  vertaa omaa kuntoa aikaisempaan.

mutta täytyy muistaa mielen voima eli plaseboefekti, lumevaikutus, joka voi olla hämmästyttävän vahva.

törmäsin olli postin sivuun http://www.viidakkomies.com/

se herätti ristiriitaisia tunteita, koska mm. hän yrittää hyötyä kaupallisesti, luentomaksut jne.


Siirry sivun alkuun
 

Aapo
WWW  
IP on kirjattu
 
Agazere
Senior Member
****
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 441

Sukupuoli: female
Re: Superfoodit
Vastaus #4 - 08.07.2011 - 18:55:57
 
Ihan totta kyllä tuo, että tavallisia elintarvikkeita on alettu myymään superfoodeina jne. Siinäkin on taustalla se markkinoinnissa ja myynnissä tarvittava mediaseksikkyys. Ihmiset ei jostain syystä halua ottaa sillai itse vastuuta omasta hyvinvoinnistaan, että söisivät terveellisesti ja harrastaisivat liikuntaa, vaan pitää olla kaikenmaailman ab-doereita ja sen sellaisia, millä muka sais 6-päkin vain 5 minuutin treenillä päivässä. Pyöritä silmiä Ruisleipäkin tuppaa menemään paremmin kaupaksi, jos sitä markkinoi superruokana.

Sitten tuossa ruokien hankinnasta läheltä/kaukaa on kummassakin omat puolensa. Toisaalta ois hienoa tukea lähiruokaa, toisaalta taas on hienoa sekin että nykyaikana voi saada käyttöönsä sellasiakin ruoka-aineita, mitä kasvaa vain muualla. Mitä vaikka kiinalaiset tai intialaiset on käyttäneet vuosituhansia ja todistetusti ovat sitten terveempiä ja elävät pidempään.

Mutta joo, en mäkään kyllä mitään alkais noista tiedoista maksamaan..
Siirry sivun alkuun
 

05/2010: G37.9
05/2011: G35, RRMS

Ammatillisessa uudelleenkoulutuksessa kevyemmälle alalle.
Lääkkeet: abcr kokeiltu. Käytössä Bediol-lääkekannabis ja D-vit 200ug/vrk.
WWW  
IP on kirjattu
 
Jerry
Ex-jäsen

Re: Superfoodit
Vastaus #5 - 09.07.2011 - 10:01:15
 
Linkitetään vielä tähän Pakkotoisto.comin Maca-ketju. Kokemuksia laidasta laitaan.

http://www.pakkotoisto.com/ravinto/63575-maca/
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Milena
God Member
*****
Poissa


Omakuva
Viestejä: 2442

Re: Superfoodit
Vastaus #6 - 09.07.2011 - 11:25:56
 
Tuo http://limppublogi.blogspot.com/ on mun ystävän blogi. Ihan huippureseptejä kehittelee. Käyttää superfoodeja, paleodieetin aineksia yms. Superfoodieihin laskee toki myös kotimaiset marjat!

Superfoodhan on vain nimitys erittäin ravintorikkaille elintarvikkeille. Mielestäni ainakaan sitä nimitystä ei tarvitse karsastaa. Paitsi sitten, jos tuottajat/myyjät käyttävät sitä väärin.

Minua on aina kiinnostanut, miten se Postin Olli sen oikein tekee. Miten joku voi syödä niin terveellisesti, että "parantaa" MS-taudin kokonaan. Ammennan mielelläni myös hänen jutuista huttua itselleni. Itekin onnistuin kyllä BBD:llä saamaan hienoja tuloksia kuntooni.

Myönnän muuten, että kun Kaptahin kanssa väännämme smoothieita, niihin laitetaan AINA jotain ns. superfoodia, tai oikeastaan useita. Meillä vain on perustavanlaatuinen näkemysero smoothieista. (Nyt mä saan kuulla kun kerron hänen feminiinisestä puolestaan!  Juustoinen) Hänen mielestään smoothien pitää näyttääkin hyvältä (väri yms), että sitä pystyy juomaan. Itse laittaisin aina mukaan enemmän jotain vihreitä kuten pinaattia, persiljaa, spirulinaa menee toki aina, mutta eri mitalla, riippuen kumpi häärää keittiössä. Mun smoothieista tulee aina joko myrkynvihreitä tai violetinruskeita. Viimeksi tuli kauniin vaaleanvihreää! Alan kehittyä.
Siirry sivun alkuun
 

Jotain ihan muuta: Miia's Workshop of Moments
 
IP on kirjattu
 
Pasi Anssi
Ex-jäsen

Re: Superfoodit
Vastaus #7 - 09.07.2011 - 12:13:44
 
En ole jostain syystä ihan täysin vakuuttunut tästä ruokavaliohommasta, vaikka tahdon uskoa kyllä kovasti sen ennalta ehkäisevään vaikutukseen.  Itse olin vielä ennen ms-tautia kasvissyöjä. Koska periaatteet katosivat kuitenkin sairastumisen myötä lihan osalta, olen nyt syönyt lihaa, enkä ole huomannut eroa oireiden osalta. Se, että söisi tuon viidakkomiehen tavoin, ei olisi mulle mitenkään mahdollista edes kustannusten puolesta, saati sitten, että jaksaisin joka helvetin herneen takia autoilla jonnekin ostamaan niitä. Kyllähän se ruoka tietty vaikuttaa jo senkin puolesta jos sairaus on alunperinkin verenkiertoon liittyvä, mutta että sillä parantaisi koko sairauden, on kyllä jotain ihme huttua.  Olen mä silti iloinen Ollin puolesta, että pystyy elämään elämäänsä normaalisti vielä. Olisi mullekin varmaan terveellisempi ruokavalio kyllä paikallaan, mutta mun motivaatio on vaan päässyt laskemaan pakastepizza-tasolle ruoan suhteen, enkä ole tosin silläkään todennut olevan vaikutusta oireiden osalta. Ehkä munkin pitäisi kuitenkin kokeilla ensin tuollaista "superfood" ruokavaliota ennen kuin voin sanoa mitään.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Milena
God Member
*****
Poissa


Omakuva
Viestejä: 2442

Re: Superfoodit
Vastaus #8 - 09.07.2011 - 12:52:12
 
Ruokavalioasia on vähän niin, ettei voi sanoa juuta eikä jaata, ellei itse ole todennut jonkun sopimattomuutta tai erityistä sopivuutta.

Jos haluat kokeilla jotain oikeasti tutkittua MS-dieettiä, niin aloita BBD:stä. http://www.direct-ms.org/ Mulla toimi. Aluksi noudatin askeettisesti, kun olen nyt lipsunut, en saa samaa vastetta. Tietenkään, kun olen lipsunut.
Siirry sivun alkuun
 

Jotain ihan muuta: Miia's Workshop of Moments
 
IP on kirjattu
 
Agazere
Senior Member
****
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 441

Sukupuoli: female
Re: Superfoodit
Vastaus #9 - 09.07.2011 - 20:49:21
 
Mulla se menee monesti niin, että kun en panosta ruokavalioon, niin syön miten sattuu, jos satun syömään. Verensokerit heittelee enkä varmasti saa kaikkia tarvittavia ravintoaineita. Sitten kun yritän lisätä just jotain superfoodeja ruokavalioon ja oikeasti panostaa siihen, niin silloin syön muutenkin terveellisemmin. Toisaalta taas jos kovin nopeasti muutan ruokavaliota, niin keho ei oikein pysy mukana, ja siitäkin tulee omanlaisia oireita. En oo vieläkään oppinut semmosta kultaista keskitietä asioissa.

Mutta joo, tutustun kyllä ehdottomasti tuohon BBD:n, kerron sitten kokemuksia jos ja kun päätän sitä kokeilla. Tosin niistä tarkemmin sit tuolla toisessa ketjussa. Virnistys
Siirry sivun alkuun
 

05/2010: G37.9
05/2011: G35, RRMS

Ammatillisessa uudelleenkoulutuksessa kevyemmälle alalle.
Lääkkeet: abcr kokeiltu. Käytössä Bediol-lääkekannabis ja D-vit 200ug/vrk.
WWW  
IP on kirjattu
 
admin
YaBB Administrator
*****
Poissa


Olen kärryillä
Viestejä: 339
Helsinki
Sukupuoli: male
Re: Superfoodit
Vastaus #10 - 09.07.2011 - 23:10:00
 
Siirry sivun alkuun
 

Aapo
WWW  
IP on kirjattu
 
muju62
God Member
*****
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 505
Satakunta
Sukupuoli: female
Re: Superfoodit
Vastaus #11 - 10.07.2011 - 00:23:59
 
Minä se vaan karppaan, en fanaattisesti, mutta silleen maalaisjärjellä Silmänisku
Tai oikeastaan mun ruokavalioni on vähähiilihydraattisen ja hiilihydraatittoman välimaastosta Virnistys
Siirry sivun alkuun
 

R 29.8
 
IP on kirjattu
 
Agazere
Senior Member
****
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 441

Sukupuoli: female
Re: Superfoodit
Vastaus #12 - 10.07.2011 - 01:21:07
 
Mä kommentoin tarkemmin linkkejä lukematta:

Ortoreksia on tuttu käsite, kyllä. Oon joskus sitä miettinykin, että kuinkahan paljon mulla menee just ortoreksian puolelle ajoittain tää ruokailukäyttäytyminen. Toisaalta oon lohduttautunut sillä, et mitä kävin tuota BBD-sivua, niin ei se kuulostanut sellaiselta mitä haluisin kokeilla. Tuntui että hirveän paljon kaikkea pitäis vähentää/poistaa ruokavaliosta, ja sitten ottaa lisäravinteita. Mun mielestä terveellisen ruokavalion kuuluis pohjautua siihen, että kaiken saa siitä ruuasta, eikä tarvi ottaa sen lisäksi mitään pillereitä tai muita. Täh
Siirry sivun alkuun
 

05/2010: G37.9
05/2011: G35, RRMS

Ammatillisessa uudelleenkoulutuksessa kevyemmälle alalle.
Lääkkeet: abcr kokeiltu. Käytössä Bediol-lääkekannabis ja D-vit 200ug/vrk.
WWW  
IP on kirjattu
 
Milena
God Member
*****
Poissa


Omakuva
Viestejä: 2442

Re: Superfoodit
Vastaus #13 - 10.07.2011 - 11:25:56
 
Agazere kirjoitti on 10.07.2011 - 01:21:07:
Mä kommentoin tarkemmin linkkejä lukematta:

Ortoreksia on tuttu käsite, kyllä. Oon joskus sitä miettinykin, että kuinkahan paljon mulla menee just ortoreksian puolelle ajoittain tää ruokailukäyttäytyminen. Toisaalta oon lohduttautunut sillä, et mitä kävin tuota BBD-sivua, niin ei se kuulostanut sellaiselta mitä haluisin kokeilla. Tuntui että hirveän paljon kaikkea pitäis vähentää/poistaa ruokavaliosta, ja sitten ottaa lisäravinteita. Mun mielestä terveellisen ruokavalion kuuluis pohjautua siihen, että kaiken saa siitä ruuasta, eikä tarvi ottaa sen lisäksi mitään pillereitä tai muita. Täh

Tuu jutulle tuonne BBD-pöytään.  Hymiö

Oon eri mieltä siitä, että ihmisen pitäisi saada kaikki ruoasta. Ehkä perusterve, mutta me ei saada. Tai sitten määrät olisi ihan tolkuttomia. Mun (arvatkaapa kuka:) hermoratahieroja kertoi, että hyötyisin jostain lisiksestä (en muista mistä tässä kohtaa oli kyse), mutta sanoi, että saisin sen kyllä ruoastakin, jos söisin litran mustikoita päivässä. Onhan se terveellistä, mutta kun pakastimeen ei mahdu.

Ja se Dee, sitä vaan ei saa tarpeeksi ilman purkkia, ainakaan me. Mutta lisisketjut on muualla!
Siirry sivun alkuun
 

Jotain ihan muuta: Miia's Workshop of Moments
 
IP on kirjattu
 
ada
God Member
*****
Poissa


YaBB 1G - SP1 on Kuningas!

Viestejä: 1110

Sukupuoli: female
Re: Superfoodit
Vastaus #14 - 14.09.2011 - 07:57:08
 
Sattuiko kukaan katsomaan eilen ykköseltä Voimalaa jossa näistä superfoodeista oli juttua? Ja ravitsemuksesta yleensä.
Haastateltavina ravitsemuksen asiantuntijoita ja kuinkas muutenkaan, ite Viidakkomies.
Herätti minussa ainakin aika ristiriitaisia tunteita.
Miksei vois kokeilla jos vaan varat antais periks,toisaalta en usko niiden "parantavan" MS-tautia mut olishan se aika metkaa pystyä vetäsemään Cooperia yli 3000m kun nyt kävelymatka n.25m!
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Sivu: 1 2 3 
Lähetä aihe Tulosta