Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Avattu maanantaina 24. syyskuuta 2001
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivu: 1 2 3 ... 26
Lähetä aihe Tulosta
Krooniset bakteeri-infektiot (Luettu 286974 kertaa)
HopeSprings
God Member
*****
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 503

Krooniset bakteeri-infektiot
04.03.2012 - 14:39:30
 
Aikaisemmin on keskusteltu keuhkoklamydiasta ja borrelioosista.  Saattaa tuntua toistolta puhua samoista asioista uudestaan, mutta halusin jakaa kokemukseni  kroonisista bakteeri-infektioista, joita voi sairastaa tietämättään,  koska testit ovat olleet negatiiviset.

MS diagnoosini yhteydessä minulle tehtiiin seuravat neuropakettitutkimuksen virus- ja lisäksi parit bakteeri-infektiotestit: herpes virus 6. herpes simplex, human T-cell leukemia virus, vesirokkovirus, HIV (?), adenovirus, Coxsackie B5, enterovirukset, influenssa A, influenssa B, parainfluenssa 1, respiratory syncytial-virus; ja bakteereista  mykoplasma ja  borreliosis.  Mykoplasma lausunnossa sanottiin seuraavasti: ”likvorissa ei normaalisti esiinny mykoplasma vasta-aineita”.  Kuulostaa melko turhalta edes tehdä tälläista testiä, mutta onneksi seerumista löytyi vasta-aineita, vaikka sitä ei minulle mainittu eikä sille tehty mitään. Kaikki muut testit olivat negatiivisia, joten luonnollisesti  IgG-indeksi päätti sairaudekseni MS-taudin, vaikka labran lausunnossa IgG-indeksistä sanotaan, että ”Selvä positiivinen tulos.. Sopii MS-tautiin tai keskushermoston infektioon.”
Mikä sitten voisi olla keskushermoston infektio? Huslabin ohjekirjan mukaan keksushermostoinfektioita voivat aiheuttaa mm. respiratoriset ja enterovirukset, Chlamydia pneumoniae, Dengue-virus, EBV, CMV, HIV, Inkoovirus, Japanin enkefaliittivirus, Puumalavirus, puutiaisenenkefaliittivirus (TBE), West Nile-virus, borreliat ja Toxoplasma gondii. Näiden taudinaiheuttajien diagnosoimiseksi tutkimukset tulee pyytää erikseen eivätkä ne kuulu normaalin Neuropakettitutkimuksen hintaan eli näitä (lukuunottamatta borreliaa) ei tehty. Näistä on ainakin Chlamydia pneumonia, Ebstein-Barr-virus (EBV) ja borreliabakteerit löydetty MS-potilaista monissa tutkimuksissa.

Yhden tutkimuksen mukaan lähes 50%:lla  potilaista erilaiset infektiot pahensivat tautia. (www.ncbi.nlm.gov/pubmed/8534384). Sinänsä tämä ei ole uutinen – jokainen tietää miten pienikin flunssa saattaa vetää jalat alta. Mutta jospa syynä on olemassolevan bakteeri-infektion reakoiminen uuteen infektioon?
Garth Nicolsonin tutkimuksessa vuodelta 2007 jopa 80% MS potilailla oli yksi tai useampi solunsisäinen bakteeri-infektio kuten mykoplasma, keuhkoklamydia jne.  Mykoplasmaa oli päälle 50%:lla, herpes 6 virus noin 30%:lla, keuhkoklamydiaa alle 15%:lla, borrelioosia noin 35%:lla, enteroviruksia ei löytynyt lainkaan ja hepatitisvirusta alle 10%:lla. http://www.immed.org/NeuroDiseases/SIBI.Myco.Clam.Borr.NeuroMS.ALS.BhavDis.pdf. Häneltä on myös toinen tutkimus vuodelta 2009: http://www.bjmp.org/content/role-chronic-bacterial-and-viral-infections-neurodeg....

BORRELIOOSI
Neuroborrelioosilla eli kroonisella borrelioosilla on samanlaiset oireet ja plakit kuin MS-taudilla. Borrelioosin oireet voivat ilmaantua yllättäen erittäin voimakkaina tai vähitellen harmittoman tuntuisesti viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Borrelia bakteeri kuuluu spirokeettoihin, aivan kuten syfiliksen aiheuttaja. Siksi on epäilty, että borrelia bakteeri kykenee olemaan lepotilassa vuosien ajan, jolloin se ei aiheuta oireita. Epäillään, että se voi aktivoitua uudelleen esim. silloin, kun ihmisen immuunijärjestelmä heikkenee syystä tai toisesta. Borrelioosin oireet voivat vaihdella eri henkilöillä suuresti. Neurologiset oireet: Borrelia bakteeri kykenee siirtymään verenkierrosta keskushermostoon nopeasti.  Borrelioosi vaikuttaa keskushermostoon monin tavoin. Yleisimpiä oireita ovat esim. päänsärky, huimaus, vapina, polttava tunne eri puolilla kehoa, heikotus, halvaus, paineen tunne päässä, tasapainohäiriöt, kävelyhäiriöt (joskus myös iskias), lisääntynyt matkapahoinvointi, häiriöt ajattelussa, masennus, yöhikoilu, puutuminen ja pistely raajoissa, mielialan vaihtelu ja vaikea uupumustila jne.Psykologiset oireet: esim. muistihäiriöt, mielialan vaihtelu, masennus, unettomuus, levottomuus, puhehäiriöt, keskittymiskyvyn puute jne.  Enemmän borrelioosi epidemiasta”Under our skin” dokumentissa, joka esitettiin viime heinäkuussa Teemalla: http://www.megaupload.com/?d=N2U4M9NA.  Borrelioosin oireista enemmän: http://www.borrelioosi.net/ARTIKKELI-BORRELIOOSISTA.php.

Borrelioosin sairastuneiden hoidossa käytetään kortikosteroideja tulehdusten ja kivun hoitoon, mikä itse asiassa pahentaa tautia painamalla immuunijärjestelmää alas joten bakteeri pääsee leviämään huoletta. Bakteeri  pitää erityisesti  verisuonten endoteeli soluista synnyttäen tulehduksen. Hermojen, ihon, lihasten, jänteiden ja kudosten verisuonten tulehdus (vaskulitis) kuvaa tautia. Bakteerit elävät solujen sisällä immuunijärjestelmän koskettamattomissa. Se ei ainoastaan piiloudu immuunijärjestelmältä, mutta myös ”nukkuu” pitkiä aikoja aiheuttamatta mitään oireita.  Taudin toteamiseen ei ole yhtä luotettavaa testiä ja usein diagnoosi joudutaan tekemään kliinisesti oireiden perusteella. Krooninen väsymyssyndrooma ja fibromyalgia ovat ehkä osa samaa tautia tai sitten ne ovat keuhkoklamydiabakteerin aiheuttamat.

KEUHKOKLAMYDIA
Keuhkoklamydia leviää pisaratartuntona ja voi aiheuttaa vakavan hengitysteiden infektion. Jos immuunijärjestelmä ei onnistu  pääsemään eroon bakteerista, se leviää verenkierron mukana esim. verisuonten seinämiin, hermokudokseen, aivoihin, lihaksiin ja jopa immuunisoluihin. Bakteeri käyttää solujen energian lisääntymiseen. Koska bakteeri on solunsisäinen, sillä ei ole soluseinämää, ja sitä on vaikea todeta verikokeissa. Edes immuunijärjestelmä ei löydä sitä ja kaiken lisäksi se korruptoi immuunisoluja.  Bakteeri hakeutuu myös uusiin infektioihin aiheuttaen toisasteisen infektion. On todettu, että bakteeri aiheuttaa atheroskleroosia valtimoissa ja muita kroonisia tauteja. http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/kansanterveyslehti/lehdet_1996/7_1996/c...
Keuhkoklamydia voi saastuttaa selkäytimessä muodostuvat immuunisolut, se altistaa  lisäinfektioille (virukset, bakteerit, hiivat, mykoplasmat jne) jotka kuormittavat immuunijärjestelmää entistä enemmän,  sydänlihaksessa se pienentää sydämen tehokkuutta ennen kaikkea fyysisissä tehtävissä ja palautumiskykyä.Se aiheuttaa myös  mm. suoliston häiriöitä,  nukkumisvaikeuksia, masennusta ja ahdistusta, glukoosin häiriöitä, päänsärkyä, korkeaa verenpainetta, verisuonten tulehduksia (myös aivoihin menevien verisuonten),  ”velton” olon, tietynlaisen liikkumattomuuden, jonka syynä on kehon pyrkimys energian säästämisen.  
Keuhkoklamydiaa on löydetty MS-potilaiden selkäydinnesteestä ja ainakin yksi MS-potilas on parantunut taudista pitkän antibioottikuurin ansiosta. Hänen miehensä, mikrobiologi Dr Wheldon kehitti MS-potilaille sopivan hoidon. Lisätietoja: http://www.cpnhelp.org/, klikkaa multiple sclerosis ja saat tietoja bakteerista ja hoidosta.  Jo vuonna 1960 Paul Le Gac yhdisti bakteerit, verenkierron ongelmien aiheuttamat plakit aivoissa ja antibioottihoidon.  
Nykyisin PK Thibault (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22240624) kallistuu Le Gac’n puolelle CCSVI:n taudinkuvassa eli laskimoiden viat johtuvat  keuhkoklamydiasta eivätkä synnynnäisistä vioista kuten Prof. Zamboni esittää.  Täten olisi loogista, että laskimolaajennus parantaa MS-oireet vain jos se on synnynnäinen vika. Jos verenkierto-ongelmat johtuvat bakteerista, niin silloin ne täytyisi hoitaa antibiooteilla.  Tutkijat Prioneas ja Parratt Austraaliasta tulivat siihen tulokseen, että ennen myeliinikatoa astrosyytit aivoissa kuolivat.  Astrosyytit ovat soluja aivoissa, jotka ohjaavat paljon toimintoja, esim. kertovat oligodendrosyyteille milloin rakentaa myeliiniä, pitävät yllä veriaivoestettä  jne. Vasta veriaivoesteen heikentyessä valkosolut pääsevät sisään ja korjaamaan kuolleita soluja. Astrosyyttien joukkokuoleman aiheuttajaa etsitään, mutta on tutkimuksia joissa keuhkoklamydiaa on löydetty astrosyyteistä (katso Cpn.org).  

JA SITTEN
On siis olemassa bakteereita, jotka piiloutuvat solujen sisälle ja joita ei voida helposti todeta verikokeista tai selkäydinnesteestä, ja kaiken lisäksi ne vahingoittavat verisuonten seinämiä ja tykkäävät tuhota hermosoluja. Se, että laskimolaajennukset eivät tuottaneet minulle pysyvää hyötyä, ja epätietoisuus mahdollisesta borrelioosista saivat minut tutkimaan enemmän kroonisia bakteeri-infektioita.
Minulla diagnoosin aikana tehdyn likvorin borrelioositesti oli negatiivinen, mutta Huslabin ohjekirjan mukaan ” Negatiivinen vasta-ainemäärityksen tulos ei siten sulje pois Borrelia burgdorferi –infektiota”.   Myöhemmin  terveyskeskuksessa otetun testin lausunnossa sanottiin, että ”Lievästi positiivinen.. kyseessä voi olla jolloinkin menneisyydessä koetun borreliakontaktin jättämä vanha immuniteetti..” En ollut tietääkseni sairastanut borrelioosia, joten luonnollisesti halusin enemmän tietoa, mutta minulle vakuutettiin että sillä ei ollut merkitystä. Myöhemmin halusin kuitenkin selvyyttä ja sen vuoksi pyysin jatkotutkimusta. HYKS:n vastaus oli kielteinen, koska minulle oli tehty MS diagnoosin yhteydessä borrelioositesti, joka oli negatiivinen. He yksinkertaisesti kieltäytyivät, vaikka teoriassa olisin voinut saada infektion diagnoosin jälkeen.  Menin kuitenkin yksityiselle puolelle selvittämään asiaa ja Prof Valtonen (HYKS:n sisätautien ylilääkäri ennen kun jäi eläkkeelle) tuli puolentoista tunnin kliinisen tutkimuksen  jälkeen siihen johtopäätökseen, että minulla oli kuin olikin borrelioosi ja määräsi doksisykliiniä yhteensä viideksi kuukaudeksi, josta oli hieman hyötyä.
Loppujen lopuksi otin yhteyttä Borreliose Centrum Augsburg:iin, joiden mukaan minulla on borrelioosi (neljällä testillä varmistettu, joista kahta ei edes tehdä Suomessa), krooninen mykoplasma pneumonia,  ja ehrilichioosi (ei edes tutkita Suomessa).    Ei ihme, jos olo tuntuu heikolta.. Edessä on pitkä  antibioottikuuri näiden bakteereiden voittamiseksi. Jos se onnistuu, jäljelle jää MS. Vai jääkö?
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Milena
God Member
*****
Poissa


Omakuva
Viestejä: 2442

Re: Krooniset bakteeri-infektiot
Vastaus #1 - 05.03.2012 - 13:35:50
 
HopeSprings, kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! Kuulostaa kyllä aika hurjalta taistelusi.

Osaatko arvella, mikä siihen voi olla syynä, ettei noita kannattaisi kaikilta mäsiltä tutkia perinpohjin yleisessä terveydenhuolossa? Eikö se tulisi halvemmaksi sulkea noi pois ja sitten vasta hoitaa kalliilla lääkkeillä? Jos kyseiset infektiot ovat noin yleisiä, ei kai ole ihme, ettei MS-lääkkeet pure kovinkaan hyvin. Miten ne voisivatkaan.

Mielenkiintoinen aihe, mutta vaatii varmaan ihan hirveästi ponnisteluja, että saa itselleen asianmukaisia testejä. Mitä kautta näytteesi menivät ulkomaille Borreliose Centrum Augsburg:iin?

Bakteeri-infektioihin antibiootit, mutta jos onkin krooninen virusinfektio?
Siirry sivun alkuun
 

Jotain ihan muuta: Miia's Workshop of Moments
 
IP on kirjattu
 
HopeSprings
God Member
*****
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 503

Re: Krooniset bakteeri-infektiot
Vastaus #2 - 05.03.2012 - 18:46:08
 
Hei Milena!

Tämä on mennyt lääketieteelliseksi salapoliisitarinaksi... Olisi tietysti järkevää tutkia kaikki mahdolliset krooniset bakteeri-infektiot ennen lääkityksen aloittamista, mutta kroonisia tartuntoja on vaikea todeta. Tietysti kokemuksesta viisastuneena, minun olisi pitänyt testauttaa bakteeri-infektiot ennen laskimolaajennuksia, mutta en tiennyt silloin mitä tiedän nyt.  Ja infektiot eivät myöskään kuulu neurologien alaan - tarvittaisiin yhteistyötä infektiolääkäreiden ja myös verisuonikirurgien kanssa. That would be the day.. Kävin Suomessa myös keuhkoklamydia ja mykoplasma kokeissa, joiden mukaan minulla ei ollut aktiivista infektiota. Tulokset siten negatiivisia. Ihan turhaan tuhlasin nuo rahat. Jos haluaa tietää mitä infektioita itse kantaa, täytyisi ensin varmistaa, että otettavat testit paljastavat krooniset infektiot.

Otin sähköpostitse yhteyttä Borreliose Centrum Augsburgiin (BCA) kerroin että minulla oli MS-tauti ja halusin tietää onko minulla borrelioosi tai muita infektioita. He lähettivät melkein parikymmentä sivua pitkän kyselylomakkeen oireista, englanniksi. Siinä piti miettiä mistä alkaen, kuinka usein ja kuinka voimakkaana oireet esiintyivät. Tietysti luettelossa oli enemmän oireita kuin mitä itselläni on enkä muistanut kaikkia. Lähetin lomakkeen postissa ja myöhemmin sain laatikon, jossa verikokeisiin neulat ja putkilot. Sekä lista kokeista ja niiden hinta. Koska klinikka on yksityinen, kokeet eivät ole halpoja. Minulla oli 11 verikoetta, joiden hinta oli 1100 euroa. Mutta siihen kuului tietenkin se, että infektiolääkäri luki oireet läpi ja mietti mitkä verikokeet täytyy ottaa. Kävin terveyskeskuksessa otattamassa verinäytteet ja lähetin Saksaan FedEx:llä (79 euroa). Kahta viikkoa myöhemmin sain yksityiskohtaiset tulokset sähköpostitse. Kävin Saksassa vielä kliinisissä tutkimuksissa, mutta se ei ole pakollista, jos haluaa vain tulokset ja tietää hyvän lääkärin Suomessa. He ovat testanneet ja myös hoitaneet MS-potilaita, joten tauti ei ole este.
On muitakin paikkoja, joissa voi tutkituttaa kroonisia infektiota, kuulemma Norjassa ja Saksassa lähimmät, mutta en tiedä tarkemmin. Voin aina tarvittaessa etsiä tietoja.

En tiedä virus infektioista sen enempää, minulla tarkistettiin Saksassa EBV-virus, mikä osoitti että minulla on vasta-aineita viitaten vanhaan tartuntaan. Eikö viruksia voi hoitaa antiretroviraalisella hoidolla - ainakin joitain retroviruksia.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
merikihu
God Member
*****
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 784

Sukupuoli: female
Re: Krooniset bakteeri-infektiot
Vastaus #3 - 05.03.2012 - 23:40:10
 
EBV-vasta-aineita löytyy lähes kaikilta aikuisilta. Joten en siitä olisi kovin huolissani. Toivottavasti oireittesi syy selviää.
Siirry sivun alkuun
 

RR-MS-diagnoosi 11/2009, Betaferon 1/2010 - 4/2015, Tecfidera 4/2015 -
 
IP on kirjattu
 
HopeSprings
God Member
*****
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 503

Re: Krooniset bakteeri-infektiot
Vastaus #4 - 06.03.2012 - 11:42:07
 
Oireiden syynä ovat neuroborrelioosi (eli krooninen borrelioosi), mykoplasma ja ehrlichioosi.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Milena
God Member
*****
Poissa


Omakuva
Viestejä: 2442

Re: Krooniset bakteeri-infektiot
Vastaus #5 - 06.03.2012 - 13:26:29
 
Sanot, että neuroborrelioosilla olisi vastaavat plakitkin kuin MS-taudilla. Siitä heräsi kysymys, miten neuroborrelioosin oireet voidaan saada pois, jos se on aiheuttanut jotakin pysyvää? Plakit tuskin katoavat antibiooteilla, luulen.
Siirry sivun alkuun
 

Jotain ihan muuta: Miia's Workshop of Moments
 
IP on kirjattu
 
Milena
God Member
*****
Poissa


Omakuva
Viestejä: 2442

Re: Krooniset bakteeri-infektiot
Vastaus #6 - 06.03.2012 - 13:27:47
 
HopeSprings kirjoitti on 06.03.2012 - 11:42:07:
Oireiden syynä ovat neuroborrelioosi (eli krooninen borrelioosi), mykoplasma ja ehrlichioosi.

Huomataan vielä se, ettei kyseiset infektiot sulje pois MS-tautia. Sinullahan voi olla ne kaikki?
Siirry sivun alkuun
 

Jotain ihan muuta: Miia's Workshop of Moments
 
IP on kirjattu
 
HopeSprings
God Member
*****
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 503

Re: Krooniset bakteeri-infektiot
Vastaus #7 - 07.03.2012 - 16:38:23
 
Tässä onkin lääketieteellinen identiteettikriisi - mitä oikein sairastan? Jos bakteeri-infektiot saadaan parannettua, niin jäljelle jää MS. Ainakin teoriassa ja varmasti neurologien mielestä. Jotkut ovat sanoneet, että borrelioosi johtaa MS-tautiin, toisten mielestä taudit sekoitetaan ja potilaita diagnoisoidaan väärin. Pitää katsoa, mitä tulee eteen antibioottikuurin jälkeen.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Keltanokka
YaBB Newbies
*
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 2

Re: Krooniset bakteeri-infektiot
Vastaus #8 - 11.03.2012 - 00:50:57
 
Heii.. nyt liipataan niin läheltä mun henk.koht. kriisiä koskien ms-taudin käsitettä, että on pakko purkaa. Mielestäni ms-tauti on lääketieteen sukkakori joukolle kroonisia keskushermostoinfektioita joita ei ole tutkittu ja/tai vielä edes löydetty ja muille erilaisille aineenvaihdunnan epätasapainotiloille, joiden aiheuttaja voi olla mitä tahansa ympäristömyrkkyjen ja epäsopivan lääkitysyhdistelmän välillä. Pelkkä autoimmuuniteoria tuntuu vain ontuvalta. Ms-taudin diagnosointihan perustuu siihen että poissuljetaan ns. muut todennäköiset ja tunnetut infektionaiheuttajat vasta-ainekokeilla. Tunnetaan kuitenkin useita kroonisia keskushermostoinfektioita, joiden oireet ja mri-löydökset vastaavat ms-tautia. Tunnetaaan myös useita ympäristömyrkkyjä jotka aiheuttavat hermostossa immuno-aktiivisuutta.
Ja vielä HopeSprings:hienoa kuulla että joku oikeasti avautuu myös näistä abcr-lääkkeiden vaihtoehdoista. Kuulisin mielelläni kokemuksiasi enemmänkin.
Ei enempää näin lauantai-illalle, kiitos ja anteeksi, hiljenen  Sinetöidyt huulet
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
HopeSprings
God Member
*****
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 503

Re: Krooniset bakteeri-infektiot
Vastaus #9 - 11.03.2012 - 11:24:41
 
Olen samaa mieltä siitä, että nykyinen diagnosointi perustuu muiden todennäköisten taudinaiheuttajien poissulkemisella. Ongelma onkin se, että vasta-ainekokeet eivät ole luotettavia. Kroonisessa borrelioosissa on arvioitu, että jopa 70% negatiivisista vastauksista on vääriä negatiivisia. Huslabin ohjekirjan mukaan mikä tahansa negatiivinen tulos ei sulje pois borrelioosia.
Ehkä taudin määrittelemisessä voisi alkaa etsiä syitä, jotka dominoiden tavalla aiheuttavat MS-oireet. Oireitahan on moninaisia, joten syitäkin voisi olla erilaisia. Näitä voisi olla autoimmuunisairaus (abcr-lääkkeet), synnynnäiset laskimoviat (laskimolaajennus hoitokeinona), bakteeri-infektiot (antibiootit lääkkeenä), selkärankaan tai päähän kohdistunut trauma, tai raskasmetallit veressä.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Milena
God Member
*****
Poissa


Omakuva
Viestejä: 2442

Re: Krooniset bakteeri-infektiot
Vastaus #10 - 11.03.2012 - 18:33:34
 
HopeSprings, kerrotko vielä, mitä antibioottia otat ja millä annostuksella? Tää on ihan hirmu mielenkiintoinen aihe. Pidä meidät ajan tasalla, miten tilasi etenee, kun otat lääkettä.
Siirry sivun alkuun
 

Jotain ihan muuta: Miia's Workshop of Moments
 
IP on kirjattu
 
elisabet
God Member
*****
Poissa


dg. -99, benigni, lääk.atsatiopriini,
töissä
Viestejä: 3682

Sukupuoli: female
Re: Krooniset bakteeri-infektiot
Vastaus #11 - 12.03.2012 - 00:12:40
 
mielenkiintoinen postaus, ja ajankohtainen aihe täälläkin, kun monen vuoden tauon jälkeen ilmaantui neurologinen oire.

omalla kohdallani olen aika varma immunologian ja oireilun jonkinlaisesta yhteydestä, mutta nyt kun pysyvää haittaa ei ole pahemmin kertynyt, olen itsekin epäillyt oireilulla olevan suorempi yhteys infektioihin. eli vähän vaikea määritellä mikä siinä sitten olisi MS-tautia, kun eteneminen ei ole kovinkaan selvää. voisihan tuo olla jotain muutakin keskushermostotulehdusta.
Siirry sivun alkuun
 

"joka kohdalla on vaikutuksensa, riippumatta siitä, palaako sama tai samanlainen koskaan uudestaan."
 
IP on kirjattu
 
HopeSprings
God Member
*****
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 503

Re: Krooniset bakteeri-infektiot
Vastaus #12 - 12.03.2012 - 14:55:10
 
Antibioottikuurin määrää infektio eli ensin pitäisi tietää mitä bakteereita kantaa ja kuurin pituuden määrää bakteereiden esiintyminen elimistössä, eli testit ovat tärkeitä. Suomessa ei anneta helposti antibioottikombinaatioita, ainoastaan yhtä antibioottia. Keuhkoklamydiaan hoitona on http://www.davidwheldon.co.uk/ms-treatment1.html: doksisykliiniä päivittäin, aluksi 100mg ja sitten 200mg, azithromysiiniä (tai roxithromysiiniä) kolme kertaa viikossa, ja parin kuukauden jälkeen metronidazole viitenä päivänä kuukaudessa. Jokainen antibiootti tuhoaa yhden vaiheen bakteerin lisääntymisestä, mutta koska se elää solun sisällä, kuuri on pitkä. Tämä kuuri vuoden ajan ja sitten kaksi viikkoa kuukausittain.  Borrelioosin sain Suomesta doksisykliiniä 100mg kahdesti päivässä, ja Saksasta kombin azithromysiiniä, refampinia ja minosykliiniä. Jotkut MS-potilaat ovat käyttäneet Marshallin protokollaa, joka koostuu olmesartaanista (korkean verenpaineen lääke) ja antibiootista (joko minosykliini tai doksisykliini) ja D-vitamiinin välttämisestä. Protokolla on kehitetty sarkoidoosin hoitoon, joten en tiedä siitä enempää. Lisää tietoja http://mpkb.org/home/mp#starting_a_patient_on_the_marshall_protocol.
MS-tautiin on kokeiltu rebif+minosykliini ja betainterferoni+doksisykliini yhdistelmiä erittäin positiivisin tuloksin. Muistaakseni annostukset olivat 100mg kahdesti päivässä, mutta asia on syytä tarkastaa. Infektiolääkärini mielestä antibiootti MS-lääkkeen kanssa toimii, koska alla on bakteeri-infektio, luonnollisesti.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Ruusu
YaBB Newbies
*
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 7

Re: Krooniset bakteeri-infektiot
Vastaus #13 - 23.03.2012 - 05:14:02
 
Tämä on mielenkiintoinen juttu. Osuu omien pohdintojen kanssa yksiin nuo krooniset bakteeri-infektiot ja MS yhteys. Sain just diagnoosin, että sylkirauhasissa krooninen tulehdustila. Jokin infektio on myös tuhonnut kilpirauhasen josta seurauksena sen vajaatoiminta.

Otin sikainfluenssarokotuksen syksyllä 2009. Sitä ennen oli ollut ekaa kertaa elämässä tiukka virtsatieinfektio ja yksi epileptinen kohtaus. Seuraavana talvena oli vaihtelevaa uupumusta ja oireilua sen jälkeen. Uusi epileptinen kohtaus keväällä 2010. Syksyllä kohdunkaulantulehdus. Kohonneet borrelioosiarvot syksyllä 2010 punkin jäljiltä. Kahden viikon antibioottikuuri. Uudet testit syksyllä 2011, nyt borrelioosiarvo lievästi koholla mutta vain akuutti ja tutkimukset jäi siihen, koska uutta punkkia ei ollut ollut, eli lääkärin mukaan ei voinut olla borrelioosi.

Aloin viime vuoden kuluessa epäillä MSää koska niin monet oireet täsmäsi uupumuksesta neurologisiin oireisiin. Toki myös CFSään kuten täältä sainkin hyvän vinkin. Epäilin näköhermon tulehdusta mutta silloin näköongelmia ei ollut, kipua vain. MRI puhdas. Likvoria ei otettu. Diagnoosiksi migreeni.

Olen vahvasti eri mieltä. Musta tuo krooninen tulehdus sylkirauhasissa, tuhoutunut kilpirauhanen, borrelioosiarvot, 2008 puhjennut astma, epilepsiakohtaukset ja muut oireet ja kenties myös sikainfluenssarokote liittyy jotenkin yhteen mutten vaan ihan tajua miten. Tilasin magneettikuvat kotiinkin ja ajattelin vielä kiikuttaa jollekulle. Jos joku haluaa vinkata pätevää neuroradiologia olisin onnellinen! Tai vinkata miten tästä edetä Hymiö

Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
elisa
God Member
*****
Poissa


Maailma on ikuinen keinulauta.
- Montaigne
Viestejä: 2299
Välisuomi
Sukupuoli: female
Re: Krooniset bakteeri-infektiot
Vastaus #14 - 23.03.2012 - 09:08:28
 
Ruusu kirjoitti on 23.03.2012 - 05:14:02:
Kohonneet borrelioosiarvot syksyllä 2010 punkin jäljiltä. Kahden viikon antibioottikuuri. Uudet testit syksyllä 2011, nyt borrelioosiarvo lievästi koholla mutta vain akuutti ja tutkimukset jäi siihen, koska uutta punkkia ei ollut ollut, eli lääkärin mukaan ei voinut olla borrelioosi.

Minulla oli borrelioosi vuonna 2007. Luulin, että lääkekuurin jälkeen käyn verikokeessa, mutta lekuri sanoi, että vereen jää pysyvästi kohonnut vasta- ainetaso.

Helikobakteeri löytyi minulta sattumalta vatsan tähystyksen yhteydessä, elettiin kai vuotta 2009 silloin(hitostako näitä kaikkia voi muistaa). Lääkekuuri paransi minut siitä vaivasta, joka minulla oli ollut varmaan koko pienen ikäni.
Siirry sivun alkuun
 

dg RR 2/05, työkyvyttömyyseläke 5/05 Rebif22 Rebif44
 
IP on kirjattu
 
Sivu: 1 2 3 ... 26
Lähetä aihe Tulosta