Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  MS-ihmisten kannattaa huolehtia D-vitamiinin saannista
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivu: 1 ... 26 27 28 
Lähetä aihe Tulosta
Tecfidera (Luettu 132670 kertaa)
Agonia
YaBB Newbies
*
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 2

Re: Tecfidera
Vastaus #405 - 08.07.2019 - 16:25:22
 
Hei!

Osaisko joku täällä kommentoida seuraavaan jotain, ja mielellään mahd. pian..

Oli tarkoitus aloittaa Tecfidera-lääkitys huomenna. Yritin tavoittaa MS-hoitajaa tänään, jätin soittopyynnön, mutta ei ilmeisesti ehtinyt soittaa takasin tämän päivän aikana. Asiani hänelle olisi ollut:

Aiemmin otettiin niitä erilaisia labrakokeita, verenkuva, maksa yms. Kaikki oli ok, mitä nyt JCV-positiivisuus. Pari koetta jäi uupumaan, ja huomautin siitä lääkärille, joka kirjoitti merkinnän "ohjelmoidaan vielä herpes ja varicella zostervirusvasta-aineet". Vesirokkovirus testattiin erillisellä labrakäynnillä, tulos ok, mutta herpes jäi edelleen testaamatta..? Vai tuliko se sittenkin testattua jotenkin tuossa samassa S -VZVAb -kokeessa? HSVAb -koetta ei ainakaan ole otettu.

Kuinka tärkeää ne herpes vasta-aineet olisi tutkia -ennen- lääkityksen aloitusta? Onko muilta tutkittu? Hoitaja soittaa varmaankin jossain vaiheessa, mutta mulla on syyni miksi haluaisin päästä aloittamaan Tecfideran jo huomisaamusta. Voinkohan tehdä niin..  Täh
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
kukamuu
Full Member
***
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 194

Sukupuoli: female
Re: Tecfidera
Vastaus #406 - 16.07.2019 - 01:08:24
 
Kiitos vastauksista. Lääke vielä aloittamatta. Nyt ei kesän aikana ole ollut mitään tuntemuksia tai muuta vaivas. Uskomatonta  Pyöritä silmiä

Minulla siis suhteellisen rauhallinen muutenkin tämä tauti ollut.

Ed.kirjoittajan luettelemia ei minulta testata. Edes sitä JCV-virustestiä en saanut vaikka pyysin. Lääkärin mielestä turha, aiheuttaa vaan stressiä. Vaikka ois negatiivinen voi sen saada milloin vain. Sikäli sillä tuloksella ei merkitystä. Eikå herpeksiä tms.ole testattu. Ihan peruskokeita vain.

Melkeen oisin halunnut vaihta tän lääkärin toiseen, mutta en viiti ku siitä jäis kirjaustietoihin ja menis myös hälle itselleen.

Tämä tautiko ei itsessään laske vastustuskykyä? Vain jotkin lääkkeet? Lisään, meinaan siis et tuleeko helpommin virtsatieinfektioita, sieni-infektioita yms.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
merikihu
God Member
*****
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 741

Sukupuoli: female
Re: Tecfidera
Vastaus #407 - 16.07.2019 - 08:14:22
 
Joo, pääasiassa ne on jotkut lääkkeet, joiden vaikutus perustuu immuunipuolustuksen alentamiseen (jottei valkosolut aivoissa turhaan hyökkää hermosoluja vastaan). Eli teoriassa on helpompi saada jotain muita tulehduksia.

Ei minultakaan ennen Tecfideran aloittamista JC-virusta testattu. En muista testattiinko herpestä. Siitä on joitain vuosia, enkä jaksa papereita kaivaa esiin. Silmänisku
Siirry sivun alkuun
 

RR-MS-diagnoosi 11/2009, Betaferon 1/2010 - 4/2015, Tecfidera 4/2015 -
 
IP on kirjattu
 
eielri
YaBB Newbies
*
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 1

Re: Tecfidera
Vastaus #408 - 15.08.2019 - 11:12:05
 
Moikka. Pähkäilen tässä uskallanko enää jatkaa Tecfideran käyttöä, kun lymfosyytit olleet laskusuuntaiset heti lääkkeen aloituksesta lähtien. Olen käyttänyt Tecfiderraa nyt n. 9 kk ja ekassa kontrollissa arvo oli 0,68, tokassa 0,55 ja nyt elokuussa 0,41. Olen jättänyt soittopyynnön lääkärille. Lisäverikokeeseen pitäisi mennä kuukauden päästa, mutta uskallanko odottaa siihen saakka ja jatkaa lääkkeen käyttöä normaalisti.

Mulla on ollut huonoja kokemuksia aiemmista lääkkeistä, kun Betaferon aiheutti mulle maksatulehduksen ja olin 2 viikkoa sairaalassa ja seuraavat 2 vuotta lisälääkityksillä. Copaxone puolestaan aiheutti anafylaktisen shokin parin vuoden käytön jälkeen. PML ei nappaa sitten yhtään, vaikka riski olisikin tosi pieni.

Mun MS on muutenkin ollut tosi lieväoireinen. Kohta 15 vuotta diagnoosista ja mitään elämää suuremmin haittaavia oireita ei ole, joten vahvasti alan tulla siihen tulokseen, että lopetan lääkkeiden käytön kokonaan.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Sivu: 1 ... 26 27 28 
Lähetä aihe Tulosta