Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Tietoa, tukea, tuttuja.
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta
Ms-diagnoosista tuli totta (Luettu 887 kertaa)
kossinen
YaBB Newbies
*
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 1

Ms-diagnoosista tuli totta
05.07.2018 - 17:47:04
 
11.5.2018 lähti oikeesta silmästä näkö kesken työpäivän. Päivystykseen AVH-hälynä ja ulos myöhemmin samana päivänä migreeni diagnoosin kanssa. Neurologi halus kuitenkin varmuuden vuoksi vielä MRI-kuvat. Sanosivat sillon että ihan rutiinihomma kun AVH-hälynä tulee päivystykseen.

MRI tuli ja meni, viikon verran odottelin tuloksia siitä, lääkäri SOITTI sit lopulta ja kertos et on löytynyt vaikka ja mitä leesioita. Iski aikamoinen hämmennys. Kysyin suoraa ms-taudista, isällä on ms-tauti niin olin epäilly sitä jo hetken, lääkäri ei sanonu oikeen juuta eikä jaata. Sanos et on yks mahdollisuus monesta. Varattiin aika lumbaalipunktioon. Kysyin siellä taas neurologilta mahdollisuutta ms-tautiin. Sain vähän suoremman vastauksen, suljetaan vaan borrelioosi pois.

tässä vaiheessa elettiin kesäkuun puolta väliä. Eli kuukauden verran oli menny näön menetyksestä. Näkö palautus, kaksoiskuvat tuli tilalle ja näkökenttä oli aina välillä sumeena, varsinkin väsyneenä. Nukuin söin nukuin. Eipä siin muuta tehny. Kerroin tästä myös sillon siellä punktiossa sille lääkärille, määräs mut kortisonihoitoihin ja pääsinkin heti juhannuksen jälkeen. Se veti mut ihan pohjalle. Jalat ei kantanu, nukuin kokoajan, päätä särki jne. Ne onneks meni ohi viikossa kaikki.

Tänään oli sitten neurologin tapaaminen. Ja sieltä se tuli suoraan ja ytimekkäästi. G35, pesäkekovettumatauti. Vaik sen tiesi, vetää hiljaseks. Kaikki tuntuu hyvin epävarmalta ja epätodelliselta. Alettiin keskustelemaan lääkkeistä. Mitään päätöstä en näitten suhteen ole tehny. Neurologi ehdotti sellasta kun Tysabrin. Kuulosti suht hurjalta ja jotenkin ehkä, en tiedä, miks niin agressiivinen hoito heti näin alkuun? Google sauhuu ja yritän löytää jotain kokemuksia aineesta vuodelta 2018, suurin osa keskusteluista on 2000-luvun alusta, asiat on kuitenkin aika paljon muuttunu siitä. Täälläkin varmasti on aiheesta keskusteluja. Nekin suurinosa näyttää olevan vuodelta 2006.

Määräaikasena työntekijänä odotan ilmotusta työpaikalta et miten mun käy elokuun jälkeen. Sairasloma elokuun loppuun asti ja työsopparikin loppuu siihen sopivasti. Heijän piti vakinaistaa mut, tuskinpa sitä enää tekevät vaikka kuinka koittaa selittää että varmasti kykenen elämään normaalisti oikeen lääkkeen löydyttyä.

Suoraan sanottuna, vituttaa aivan suunnattomasti.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Red Kite
Full Member
***
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 156

Sukupuoli: female
Re: Ms-diagnoosista tuli totta
Vastaus #1 - 05.07.2018 - 20:47:09
 
Tervetuloa palstalle. Ilmeisesti taudinkuvasi on katsottu tarpeeksi aktiiviseksi joko oireiden, leesioiden määrän, koon tai sijainnin takia, jotta neuro suosittaa toisen linjan lääkettä heti alkuun.

Itsellä oli vähän samanlainen tilanne. Olin määräaikaisella kun sain diagnoosin ja vaihdoin toisen firman listoille vanhaan hommaani. Uudessa firmassa työterveystarkastuksessa jouduin mainitsemaan diagnoosista, ja roikuin sitten 3 puolen vuoden määräaikaista ennen kuin sain vakituisen sopparin.  Tuntuu kyllä siltä, että olen suurennuslasin alla joka sairauslomasta.  Surullinen

Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta