Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Avattu maanantaina 24. syyskuuta 2001
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta
Ocrevus aloitettu (Luettu 588 kertaa)
Haikara
YaBB Newbies
*
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 5

Ocrevus aloitettu
15.08.2019 - 11:04:10
 
Kirjoitin aikaisemmin Diagnoosi-osioon ja pohdin silloin uskallanko aloittaa Ocrevus-lääkityksen ppms:ään.

Päätin aloittaa lääkityksen kun tauti tuntuu aktiiviselta ja neurologi sanoi että se erittäin hyvin siedetty. Lääke annetaan tiputuksena sairaalassa.

Sitten juostiin turvakokeissa, sain pneumokokkirokotteen ja kävin papassa. Ensimmäinen annos (kaksi annosta vuodessa) annetaan kahdessa osassa. Sitä edeltävästi annetaan esilääkityksinä kortisonia, vatsansuojalääkettä (esilääkityksen esilääkitys  Silmänisku) paracetamolia ja antihistamiinia. Lopuksi vielä EKG. Tässä vaiheessa verenpaine oli jo kivasti koholla. Tiputus alkaa erittäin hitaasti ja nopeutta lisätään 30 min välein.
En missään vaiheessa tuntenut mitään sivuoireita tai muita tuntemuksia tiputuksessa. Tiputusreaktiot ovat kuitenkin melko yleisiä lääkkeellä.
Toinen puolikas annoksesta sujui tiputuksen osalta yhtä hyvin ja olo on ollut koko ajan sen jälkeen hyvä.

Sen huomasin noin viikko sitten että lymfosyytit taitavat olla melko alhaalla koska huuliherpes yritti yllättää. Kävin apteekissa hakemassa siihen lääkityksen, mutta herpes ehti hävitä sillä välin. Voin kyllä kuvitella että se saattaa ilmaantua uudelleen.

Nyt on kevyempi olo että kaikki on mennyt tähän saakka hyvin ja toivon että Ocrevus myös auttaa hillitsemään taudin etenemistä ja kenties jopa kohentamaan vointia. Neurologi oli myös tämän asian suhteen luottavainen  Pyöritä silmiä
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta