Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Tietoa, tukea, tuttuja.
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta
Halpojen lentojen buukkaaminen VPN:n avulla (Luettu 3842 kertaa)
AP
YaBB Newbies
*
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 2

Halpojen lentojen buukkaaminen VPN:n avulla
15.10.2019 - 14:50:32
 
Hei vaan kaikille!

Kuten tiedämme, niin myös liikuntarajoitteiset ihmiset tykkäävät vaikeuksista huolimatta matkustella. Mutta matkustelu ja varsinkin lentäminen ei aina ole halpaa - mutta hintoihin pystyy myös vaikuttamaan tuntuvasti, jos on vähänkään tietoinen siitä, miten hakukoneet ja oman koneen selaushistoria vaikuttavat lentoyhtiöiden ja buukkausagentuurien hintoihin.

Tosiaan jos jotkut eivät olleen tietoisia, niin lentoyhtiöiden ja buukkaussaittien hintoihin vaikuttavat mm. lipun varaajan fyysinen sijainti, selaimen evästetiedot ja selaushistoria. Esimerkiksi Skyscannerin tai Ebookersin tarjoama lipun hinta voi olla hyvinkin erilainen matkustajalle, joka etsii reittilippuaan lippuaan Suomessa, kuin sellaiselle, joka buukkaa lippuaan vaikkapa muualla Euroopassa. Myöskin, jos olet katsellut kalliimpia lomakohteita ennen varausta, niin hakukoneilla on taipumus tarjota silloin hintavampia lentoja.

Tämän kiertämiselle on kuitenkin helppo parin askeleen ratkaisu, eli kannattaa aina pyyhkiä selaimen historia- ja evästetiedot, selata varaussivustoja incognito-tilassa ja kokeilla eri maasijainteja VPN-sovelluksen avulla.

Jos joillekin on epäselvää, mikä on VPN-sovellus, niin kyseessä on virtuaalinen erillisverkko (Virtual Private Network). Se on ohjelma, jonka avulla netissä selaava henkilö voi yhdistää internetyhteytensä eri maissa sijaitseviin palvelimiin (joiden määrä ja sijainnit vaihtelevat VPN-ohjelmasta riippuen), ja tällöin verkossa ulos näkyvä fyysinen sijainti (=IP-osoite) vaihtuu kyseiseen maahan, jossa palvelin sijaitsee.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
AP
YaBB Newbies
*
Poissa


Parlamentaristi
Viestejä: 2

Re: Halpojen lentojen buukkaaminen VPN:n avulla
Vastaus #1 - 15.10.2019 - 14:51:04
 
Esim. osoitteesta VPN-SUOMI löytää selkeitä hintavertailuja reiteille, joita ollaan buukattu usean eri maan kautta eri lentoyhtiöille. Erot ovat tuntuvia.

Toivottavasti jotkut löytävät tämän tiedon hyödylliseksi ja jos jotain kysyttävää herää koskien VPN-ohjelmia, niin yritän vastata parhaan kykyni mukaan.  Hymiö
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta